0 oy
263 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (99 puan) tarafından
Arkadaşlar oğlum 17 aylık tam ama ba ba diyor de de diyor ma ma diyor ama bilinçli değil bence çünkü söylerken bir hışımla değil de ayrı ayrı söylüyor anlamışsınızdır beni diye düşünüyorum onun dışında da eline verdiğim herşeyin adını söylüyorum o şekilde veriyorum çilek verdiğim de çi çi diyor karpuz verdiğimde Ka Ka diyor sanki söylemeye de çalışıyor gibi geçen gün internetten baktım işte şu kadar ayında şu kadar kelimesi olması lazım vs diye ama yok tabi bu dediklerim var sadece birde şöyle bişey gördüm prematüre bebeklerde konuşma geç oluyormuş oğlum 36+2 haftalık doğdu acaba ondanmıdır çünkü biz çok konuşkan bi aileyiz sürekli iletişim içindeyiz çok nadir arada sırada TV açıyorum oda nerden baksan haftada 2 gün iki saat falandır yani öyle söyliyim. Aslında ben tedirgin değilim ama kaynanam arıyor oğlumu gösteriyor işte eşim konuşmuyor mu hala diyince bana geliyorlar eşim arada sırada işte senden küçükler konuşuyor sen konuşmuyorsun falan yapıyor sürekli tartışıyoruz bu konuda ister istemez benimde içime şüphe düşüyor. Şu anda otizm çok gündemde ama otizm olmadığına çok eminim çünkü ismine dönüp bakıyor dediklerimizi anlıyor mutfaktan ismine sesleniyor al elma kestim vs diye salondan koşa koşa almaya geliyor alıyor içerde yiyor bitince çatalını tekrar getiriyor mutfağa bana uzatıyor tekrar vereyim diye al dan anlıyor ver diyince veriyor dokun diyince dokunuyor göz teması da çok iyi anlıyor ve yapıyor yani dediklerimizi taklit de yapıyor ben ıslak mendillle bi yeri silerken beni izliyor oda alıyor ıslak mendili oda siliyor benle beraber makina boşaltıyor vantilatörü çalıştırmayı biliyor kumandnın TV açmak için olduğunu biliyor kumandaya basarken TV ye uzatıyor ve tuşa bastıktan sonra TV nın ekranına bakıyor anlıyor yani demem o ki tek sıkıntı konuşmaması acaba ben eşim ve kaynanam dan dolayı boş yere mi stres yapıyorum kendi annemde daha çocuk 1 buçuk yaşında bile değil görmüyomusun çocuk herşeyden anlıyor yapıyor her çocuk aynı anda konuşacak değil ya diyor bilmiyorum yani biraz uzun oldu kusura bakmayın şimdiden maruz görün beni tekrardan 

4 Cevaplar

0 oy
(21 puan) tarafından
Kelime tembelliği var kolayına gittiği için öyle diyorlar ama sen sürekli söyle mesela çatal mı istedi bu çatal bak çatalla mama yiyorsun fln de
-Reklam-
0 oy
(55 puan) tarafından
Benim oğlumda öyleydi. 3 yaşına kadar konuşmadı doğru düzgün. Evet söylerler hep niye konuşmuyor niye yemiyor niye uyumuyor. Bende hep biz böyle çocuk seviyoruz diyordum. 3 yaşından sonra bir başladı şimdi susturamiyoruz :) o yüzden hiç kafana takma. Doktor kontrollerini ihmal etme yeter.
0 oy
(9,167 puan) tarafından
Konuşmuyor ama çabaları başlamış gibi geldi . Yani söylediğiniz kelimelerin hecelerini taklit ediyor. Hem prematüre hemde erkek çocuk bu yüzden biraz gecikme olabilir konuşmada. 

Yine de bir çocuk doktoruna danışın. 
0 oy
(24 puan) tarafından
Benim oğlumda 17 aylık mama anne baba dede gel at gibi birkaç kelimesi var ama çok sık söylemez. Ayakkabını getir dışarı gidecez deyince anlıyor getiriyor bence biraz geç konuşacak gibi sizde endişe etmeyin etrafın dediklerinide kafanıza takmayın benimde eşim oğlumu eleştiriyor ama ben kızıyorum her çocuğun gelişimi bir değil diyorum.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
12 Ocak 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde 123sadiye (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
8 Kasım 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sinemçetnkaya (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 665 göst.
3 gün önce 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Pamira (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 832 göst.
9 Mayıs 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bal Yanak (182 puan) tarafından soruldu
...