0 oy
150 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (49 puan) tarafından
Bebeğime 6 aylıkken serablar palsi teşhisi kondu. Çok ciddi düzeyde değil. 13 aylıkken yürüdü fakat içe basarak yürüyor paytak şekilde ve biraz fazla düşüyor. Şu an tam 15 aylık. Koltuklara çok rahat çıkıp iniyor. Söylediklerimizi anlıyor, ****** seslerinin bazılarını çıkarıyor, organlarının bazılarını sorduğumuzda gösteriyor. Fakat konuşmuyor anne baba dese de çok bilinçli dediğini düşünmüyorum. Telefonu kulağına koyup alo diyor eliyle gel işareti yapıp gel diyor sadece bu kadar. Yürümesi ne kadar düzelecek, konuşabilecek mi, başka bir problemi var mı her gün sürekli bunları düşünüyorum. Var mı tanıdığınız ve gelişme gösteren böyle bebekler? (Bu arada fizik tedaviye gidiyor fakat yabancı dediği için neredeyse hiçbir hareketi yapmıyor biraz boşa gidiyoruz)
Bebek Ayı 15

1 cevap

0 oy
(98 puan) tarafından
Merhaba.Öncelikle geçmiş olsun. Sp tanısı genelde 2 yaştan sonta konuyor. Çok major bir belirti olmadığı takdirde ancak emar bulgusu varsa sp ile takip ediliyor. Size emar çekildi mi? Hangi şüpheyle gittiniz? Nasıl tanı aldı?
(49 puan) tarafından
Biz bayağı Dr gezdik mr sonucu ortaya çıktı. Mr raporu gittiğimiz hastanede temiz diyordu ama bizim içimiz rahat etmediği için ünlü bir Dr a götürdük o tekrar mr CD sini inceleyip söyledi. Başını 5. ayda tuttu ve oturması gecikti 10.aydaydi. 3.aydan itibaren 3 ay boyunca birçok Dr tarafından takipteydik.
(98 puan) tarafından
Anladım. Çok geçmiş olsun.Genelde böyle çocuklarda zeka etkienmiyor, zeki oluyorlar. Eğer ellerinde problem yoksa sadece ayaklardaysa fizik tedavi , ayak şeklini düzelten cihaz hatta botoks tedavilerinden fayda görüyolar.  Yürüteç vs kullanmayın sakın. Bol bol pütürlü zeminlerde yürütün. Ayak masajı yapın. Yüzmeye götürün. Faydasını görürsünüz.
(49 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Ellerinde hiçbir problem yok herhangi bir elini tercihi de yok eşit şekilde kullanabiliyor. Fizik tedavide hiçbir şey yaptiramiyoruz maalesef çünkü bizden ayrılmıyor hiç. Yürüteç hiç kullanmadik kendi yürüdü ama paytak yürümesi var sadece. Belli bir yaşa kadar bunu engelleyecek ayakkabıları önerimiyorlarmis sanırım.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 311 göst.
0 oy
2 cevap 207 göst.
7 Ekim 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ness&cn (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 190 göst.
16 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dnd (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 198 göst.
...