0 oy
208 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (5 puan) tarafından
Merhaba. Bebeğim 8 aylıkken işe başladım. Şu an 14 aylık. Ama hiç arkamdan ağlamadı giderken. Eşimin arkasından ağlıyordu. Kayınvalidem bakıyor o giderken ağladığı oluyordu. Ama benim arkamdan hiç ağlamadı. Şu an kimse için ağlamıyor baybay yapıyor. Bu normal mi acaba? Ben bebekken tuvalete giderken bile gidip gelicem diyordum. Bana güvenli mi bağlanmış yoksa tam tersi mi? Çok emziremedim çünkü mama kullandım. 

2 Cevaplar

0 oy
(79 puan) tarafından
Benimde öyleydi benim varlığımı yokluğumu bile bilmezdi kaynanama ağlardı eşime ağlardı ama ben var mıyım yok muyum bilmezdi şuan 19 aylık 2,3 aydır peşimden ağlıyor beni istiyor yoksam yokluğumu anlıyor o yüzden bence normal 
-Reklam-
0 oy
(430 puan) tarafından
Güvenli bağlanmada bebek annenin onu terk etmediğini, geri geleceğini bilir. Güvenli bağlanma işaretlerini şu şekilde okuyabilirsiniz. Bebek siz ortamdan çıkarken sizi gözleriyle takip eder ancak aşırı tepki vermez. Siz geldiğinizde de gözleri ile takip eder ve gülerek size koşarak geldiğiniz için mutlu olduğunu belli eder. Yabancı biri ortama girdiğinde hemen güven duymaz, yine sizin tepkinize bakarak yabancıya yaklaşıp yaklaşmama konusunda emin olur. Ayrılmaya tepki vermiyorsa ama siz geldiğinizde size ilgisiz davranmiyorsa geldiğiniz an ilgisi size yoneliyorsa güvenli bağlanmış demektir. Yani doneceginizi onu terk etmediğinizi biliyor ve döndüğünüzde mutlu oluyor. Büyük ihtimalle baba için bu geçerli olmamış. Babada terk edilme hissi yaşamış. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 135 göst.
21 Mart 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Mina Eylül (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 286 göst.
27 Eylül 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kız01 (129 puan) tarafından soruldu
...