0 oy
305 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (261 puan) tarafından
5 aylik oglum var temizlige takjntkliydm  doğum öncesi dogumdan sonra aşiri takintilarm artti hastalik korkum olustu disari cikaryorm benegimi heryer pislik saniyorm dokunamiyorm hic bir yere eve gekdigimde daha iskencee direk banyo camasr evi sil süpur yapiyorum ellerimi gunde 100pü geciyir yikamam eşimle kavga ediyoruz artik takinti nasil gecer oglum hasta olack korkusu bni bitrdi

4 Cevaplar

+1 oy
(700 puan) tarafından
Bununla ilgili bir uzmandan destek almanız daha iyi olacaktır 
-Reklam-
+1 oy
(571 puan) tarafından
Bağışıklık için mikropla tanışması gerekiyor toprakla oynaması dışarıda özgürce gezmesi bende de bir bazı takıntılar var mesela hasta bir çocuk olunca hemen rahatsız oluyorum bebeğine bulaşır diye kışın bu yüzden ev gezmelerini daha çok azaltıyorum çünkü genelde hastalık dönemi olduğu için kış mevsimi ilaç kullansın istemiyorum. Onun haricinde yazın biraz daha rahat hareket ediyorum ama yine dışarıdan gelince ellerini yıkıyorum elini ağzına götürmesini engel olmaya çalışıyorum ellerini öpülmesinden hiç hoşlanmıyorum bunun gibi . Çok aşırı hijyen daha fazla hasta eder çünkü bebeğin mikropla tanışması gerekiyor biraz daha rahat olmaya çalışın veya bir uzmandan destek alın.
+1 oy
(9,149 puan) tarafından
Yani biz ne söylesek boş sizin destek almanız gerek. Ama hastalıktan bu kadar korkuyorsanız. Akar alerjisi olsun, bağışıklığı zayıf çocuk olsun hep çok titiz annelerin başına gelen şeyler bunlar  çocuklar bizden daha güçlü. Yürümeyi öğrenirken düşmek  nasıl ki normalse. Hastalığı vücudun yenmeyi öğrenmesi için hastalanması da o kadar normal. 

Mesela okul öncesi eğitim anaokulu sadece çocuğa kalem tutmayı öğretmiyor. Orda hastalanmaya başlıyor çocuk. Pes etmeden göndermek gerek ki. İlk okula başladığı zaman hastalıkları daha kolay yensin. Bağışıklığı bunlarla savaşmayı öğrensin. 

Bilmem etkili olur mu sizin için. 

Aşı, d vitamini, kan yeterliliği bunların yerinde iyi olması gerek. Onun haricinde virüsler bu hayatta var. Tamamen izole etme çabası size yorucu geldiği gibi çocuğunuzu da hazırlamayacak geleceğe. 
0 oy
(1,397 puan) tarafından
Uzmandan destek alın yoksa önce kocanız i kaybedersiniz daha sonra oğlunuzu hasta edersiniz .yazık çocuk yürüyüp koştukça peşinde bezle dolaşırsaniz o çocuk ta çocukluğunu yaşayamaz mutsuz etmeyin insanlari. Destek alın ki aile huzurunuz bozulmasın 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 156 göst.
13 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mzbk (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 205 göst.
22 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Dilekyhy (600 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 401 göst.
22 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde E. Aras (91 puan) tarafından soruldu
...