0 oy
294 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (275 puan) tarafından
Bebegim 8 aylik bugun arkadasim pipisini gorunce sen buna hic masaj yapmadin mi nerdeyse bitik olcak bu dedi masaj zararli diye biliyorum ben korktum acikcasi arkadasim oyle diyince ne yapmaliyim ya masaj yapilmali mi sunnet ettiricez zaten yakin zamanda ama kaziyorlar falan diyince cani yanar diye korkuyorum 

6 Cevaplar

+1 oy
Profil image (77 puan) tarafından
Bitikle ne demek istediniz bilmiyorum bende. Ama bebeginizin pipisine mudahale etmeyin.. ucunu geriye ittir icini temizle diyenler olabilir ama bunun ne derece ittirilecegini siz ayarlayamazsiniz.. oglumda idrar yolu enfeksiyonu var bu aralar pipi mevzularina odakliyim. Erken ergenlik yapabiliyormus o ittirmeler. Eger dar derili ise de sıkıntı. Siz doktora goturun sorununuzu soyleyin masajdan kastiniz ucundaki deriyi geriye ittirmek ise onu da sorun. Kimi dr yapin diyormus kimisi ellemeyin diyormus. Yapin dpktor belki seviyesini gostermistir ya da bebegin pipisi buna uygundur o yuzden demistir ama sizinki degildir filan.. 
(3,585 puan) tarafından
Pipinin derisini ittirme olayi sünnetten dolayi içeride kaldığı için derler canim içeride yapisma olmasin diye cunku yapisma olursa operasyon gerekiyor. Normal sunnetsiz bir cocukta oyle bir durum olmaz.
-Reklam-
0 oy
(249 puan) tarafından
İnanın sorudan hiç bir şey anlamadım.bitik nedir? Bebeğin pipisine mi masaj yapıcsksınız.hiç böyle bir şey duymadım.benimdr bebeğim var 5 aylık erkek.
0 oy
(1,021 puan) tarafından
Bitişik mi demek istediniz acaba masaj yapılmadı gerekiyor diye biliyorum yoksa içinden beyaz yag tabakası oluyor 
0 oy
(278 puan) tarafından
Bitik ne demek acaba? Benim de oğlum 4 aylık hiç pipisine masaj yapmadım. 3 aylıkken sünnet ettirdik, her 15 günde bir düzenli kontrole götürüyorum doktorumuz hiç demedi pipisine masaj yapın diye. 
0 oy
(324 puan) tarafından
Pıpi ıcınde sunnet de kesilen derinin altında beyaz sekılde iltihap gjbj seyler olur ileri geri yaparak onu temizlenmesi lazım sunnet oldıgun da da daha kolay ıyılesmesını saglıyor bu islem. Bitik dedıgı bu olabilir. Pıpi basını ileri geri hareketler le cevırın ki sunnet oldugunda pipi bası deriye yapısık olmasın 
0 oy
(434 puan) tarafından
Bitik ne demek bilmiyorum Sünnet olmadıysa yıkarken deriyi geri çekmeniz gerekiyor içinde birikme oluyor temizlenmesi için.Biz 3 aylıkken sünnetini yaptırdık.Her yıkamada deriyi cekmemize rağmen sünnet sırasında dr içindekileri göstermişti.Iyice geri çekip temizlemen lazım.Sünnet olurkende dr daha kolay olduğunu ve iyileştiğini söyledi.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 655 göst.
0 oy
1 cevap 105 göst.
4 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Seherrrrrrrrr (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 193 göst.
31 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mrvgul (404 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 335 göst.
26 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Miniminnak (621 puan) tarafından soruldu
...