0 oy
120 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (43 puan) tarafından
Anneler günaydın hayırlı pazarlar oğluma 18 aylık aşısını yaptırmalı mıyım pek çok duyum aldım yok yaptırma diyenlerde oldu siz yaptırdınız mı sonrasında sıkıntı yaşadınız mı ?

4 Cevaplar

+1 oy
(9,229 puan) tarafından
Bu aşılar dan birisi çocuk felci aşısı. 10 yıl önce çocuk felci tekrar görüldü ülkede. Tekrar görülmeyeceginin garantisi yok.

Boğmaca kesinlikle yüksek oranda ölümcül bir hastalık, 

Difteri her hangi bir doğal afet olduğunu düşünün. Güney doğuda deprem sonrası Difteri hastalığı çıktı o hengame içinde kurtuldun canının derdine mi aşı peşine mi koşacaksın. Aktif hale gelene kadar ne olacak. Kaldı ki normalde de bulaş ihtimali var.

Tetanos. Çocuğun parkta bahçede oynadı eline küçük bir cisim batti, bir kedi tırmaladı. Belki çok küçük diye önemsemeyeceksin. Ama Tetanos pat diye öldürür anlamazsın yada uzuv kaybına neden olur.

Hepatit A 

Yani bunu yazmayım bile bulaş riski en yüksek olan hastalık. 

İlk çocuğumda sağlık bakanlığı aşı takviminde yoktu. Ben bazı özel aşıları yaptırmıyor olmama rağmen bunu alıp hemen yaptırdım. 

Kaldı ki bu aşıların ilk dozlarını bu güne kadar yaptırdınız bunalr pekiştirme dozu ve yapılmaz ise yapılanların hepsi çöp. 

2 çocuğumda da hiçbir sorun yaşamadım. 
-Reklam-
0 oy
(694 puan) tarafından
Daha önceki aşıları yapmadınız mı ? Neye dayanarak yapma diyenler oldu? Aşı karşıtları olanlara denk gelmişsin ondan öyle demişlerdir. Salı günü 18. Ay aşısını yaptıracaz Allah'ın izniyle bu güne kadar bütün aşılar yapıldı bir sıkıntı olmadı inşallah bundan sonrası da olmaz. 
0 oy
(390 puan) tarafından
Bizde bu ay sonu yaptıracağız. Neden yaptırma dediler acaba merak ettim. Şimdiye kadar olanları yaptirmadiniz mi. Bunlar zaten üçünün devamı. 
0 oy
tarafından
Şuan 22 aylık tüm aşılarını yaptırdım özel aşılar dahil hiç bir sorun yaşamadım. Aşı kkarşıtlarına denk gelmişsindir :) 

İlgili bir soru bulunamadı

...