0 oy
393 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (16 puan) tarafından
Sorum yukarıda bakabilir misiniz

11 Cevaplar

+1 oy
(344 puan) tarafından
Hastaneye göz doktoruna gotureceksin aile hekimine felan degil
-Reklam-
0 oy
Profil image (493 puan) tarafından
Kendi doktorunuz yapacak kontrolü..aksi olmadığı sürece tüm kontrolleri çocuk doktoru yapıyor.kalca çıkığı vs içinde kendisi ultrason a yönlendiriyor 
(16 puan) tarafından
Yani sağlık ocağı bakıyor değil mi. Bizim sağlık ocağı çok multi bi yer değil sadece doktoru ve hemşiresi var sanki. Bi işe yaramıyor. Kan testi yok . Dr ilgisi yok hemşire takibi yok .  Aşı günümüzde merak ediyorum aricaklar mı .
(231 puan) tarafından
Biz izmirdeyiz .biz randevu alıp göz doktoruna gitmiştik.hastaneeden çıkarken bu şekilde söylendi.biz 3 gece küvezde kaldık.o yüzden tam kapasiteli bir çocuk Hastanesi'ne götürdük.yogun bakımda kalan bebeklere Özel bir aletle bakılıyor.yani normal hastanelerdeki göz doktorlarinda bu cihazlar yok.bizim burda sağlık ocağı bakmıyor.
(8,938 puan) tarafından
Kendi doktorunuz diye kast edilen çocuk doktoru. Aile hekimleri bu konularda genelde çok bilgili olmuyorlar.
Profil image (493 puan) tarafından
Aynen merve hanimcigim destek için teşekkür ederim. Sürekli gittiğiniz bebeğin takibini yapan çocuk doktoruydu kastim.saglik ocağı yetersiz kalır o durumlarda.durumunuz varsa özel,yoksa devlet hastanesi bile olsa takibini yapan bir doktorunuz olmalı... Özel hastanede doğum yaptığım anda eline doğan doktorumuz bakıyor benim bebeğime... şuan 19 ayligiz ve 6 ayda 1 hâlâ rutin kontrole gidiyoruz.
Profil image (493 puan) tarafından
Ya aslına bakarsanız kulak burun boğaz, göz hastalıkları,kardiyoloji...bunlar bir kere de olsa uzman doktorun görmesi gereken ihtisaslar.bizim çocuk doktorumuz göz muayenesini ben yapacağım dedi ışık ile bakıyorlar sadece.teşekküllü bir kontrol ettiresim var benimde esasen
(8,938 puan) tarafından
2 aylıkken göz doktoru gördü. Sonra 1 yaşında gördü. Rutinde de her sene 1 kez göz muayenesi oluyor. Bence de gitseniz iyi olur.
(16 puan) tarafından
Ben çocuk doktoruna götürdüm normal kontrol için bana göz doktoruna şimdiden randevu al dedi. Etrafımdakilerle  bu konuyu konuşunca. Sağlık ocağı bakıyor göz muayanesine dediler. Göz doktoru bakmıyor deyince bende sizlere bi sormak istedim. Göz doktoru bakıyor mu bakmıyor mu die. Ben yinede devlette bi göz doktorundan randevu aldım. Cuma günü randevumuz var umarım. Göz doktoru bakar. Ve cuma günü  başka bi çocuk doktoruna daha göstercem . Umarım izinden dönmüştür. Çocuk doktoru olarak daha çok tercih edilen bi doktormuş. Ben ilçede olduğum için burda özel hastane yok. Şehir merkezinede bu sıcakta sürekli git gel çok zor oluyor. Yol epey sürebiliyor. Bebeği yolda harap edemiceğimden burdaki drye gösteriyorum. Ben özelde doğum yaptım. Hala indirimlerinden faydalanıyor muyum bilmiyorum
(16 puan) tarafından
Devlet hastanesi bu gibi kontrolleri yapar mı ki
(8,938 puan) tarafından
Göz doktoru bakıyor.
(63 puan) tarafından
Evet bende 1 yaş olunca devlete götürdüm.Makineye sokmuyolar zaten 3 ve 5 yaşlarında tekrar baktırın dedi bu kadar
0 oy
(522 puan) tarafından
Hastanede normal göz doktoruna gideceksiniz. Göz aletleri aile hekiminde olmaz. Gözüne damla damlatıp göz arkasına falan bakıyorlar.
(16 puan) tarafından
Karanlık bir odaya konulup göz kontrolü mü ne yapılıyormuş
0 oy
(434 puan) tarafından
Göz muayenesi için  aile hekimi yada çocuk doktoru bakmıyor.Göz doktoruna götürmek gerekiyor 
0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Göz doktoruna gidin eğer imkan varsa çocuk göz doktoruna randevu alın bulunduğunuz yerde çocuk goz doktoru yoksa normal göz  doktoru da our. 
(16 puan) tarafından
Çocuk göz yok . Normal göz doktoru var ben normal göz doktoruna randevu aldım
0 oy
(2,342 puan) tarafından
Normal göz doktoruna 
0 oy
(1 puan) tarafından
Yenidoğan bebeklerde 0 yaş pediatri göz sağlığına götürülmesi gerekir. Ben dünyagözde çocuk göz sağlığı var götürüyorum.Tavsiye ederim.
0 oy
(2,176 puan) tarafından
Goz doktoruna gotureceksiniz.
0 oy
tarafından
Sağlık ocağı gözden anlamaz. Yüzeysel şeylere bakar. Göz doktoruna götürmen gerekir. Bize 6 aydan sonra göz muayenesini tavsiye etti. Yenidoğduğu zamanlar uyumaktan gözleri kayabilir normal demişti. 
0 oy
(69 puan) tarafından
Valla ben kendim için gittiğimde doktor çocuğa da bakıyım diyip bakmıştı o arada kaynadı muayene. Sağlık ocağı da yapıyo diye biliyorum.
0 oy
(425 puan) tarafından
Aile hekimi karanlık odada kısa bir kontrol yapıyor. Onu zaten rutin kontrollerde yapıyorlar. Ama asıl kontrol için göz doktoruna gidiliyor en geç 3 aya kadar. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 250 göst.
13 Kasım 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Huda Nur (152 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,293 göst.
...