0 oy
276 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (149 puan) tarafından
tarafından kapalı
Hanımlar kızım 26 aylık.Gundiz uykularimiz düzenli gece uykularimiz düzenli ilk baştan beri hiç yormadi minik yavrum beni.Cisimizi öğrendik Emmeyi biraktik .Konuşmayı tamamen çözdük diyebilirim oturup sohbet edebiliyoruz kim olursa olsun anlaşılır şekilde cevap verebiliyor.Bu aralar kızım anne kardeş alalimmi sözünü çok söylüyor sorunca ne yapcaz kardesinle diyorum ayağımda sallicam bebeğim hadi hoş geldini söyleyeceğim diyor.Kizim kardeşe hazır hissediyorken bende 2.ciyi düşünmeye baslasammi diyorum .Sizce hanımlar?
Bebek Ayı 26
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

3 Cevaplar

0 oy
(667 puan) tarafından
14 aylıktı, kızım, hamile kaldım simdi kızım 25 oglum 4 aylık zor oluyor ama daha iyi oluyor ikisinin zorlugu bir anda bitiyor :) 
(149 puan) tarafından
Allah kolaylık versin maşallah kuzulara
(667 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(628 puan) tarafından
Bence gayet güzel yas aralığı birde bütün zorlukları atlatmışsıniz tamamen rahata alismadan digerini de çıkarın aradan birlikte büyüsünler benim kizim var 19 aylik cok erken oldu evlenir evlenmez ben hep aralarinda en fazla 3 yas olcak diyodum ama kızım beni hâlâ yorar uyutmasindan yemek yemesinden tutun tüm herseyi sorunlu oldu o yüzden 2.yi asla düşünmüyorum mesela ben dusunsemde eşim düşünmez cocuk ozlemi olsun diyor mesela ama cocukluk arkadaşim 4 yasinda kizi var suan 2ye hamile keske daha erken yapsaydim simdiden kıskançlığı agrasifligi basladi diyor ki kızı 2 senedir kardes istiyo ve kendinden kucuklere aşırı iyi bir abla rolünde yani ona ragmen kiskancli başlamış bence maddi manevi hazırsanız beklemeyin derim 
(149 puan) tarafından
Kızımın paylaşım tarafı sevgi tarafida çok baskın .2.olsa sanmıyorum ki kıskanır o arayı beraber buluruz inşallah şimdiki hal ve hareketleri değişmezse inşallah , teşekkür ederim
0 oy
(205 puan) tarafından
Bende oğlum 13 aylikti kızıma hamile kaldığımda dogunca aralarında 22 ay vardı evet ikisi beraber büyüyor ama inan çok ama çok zor oluyor.birincisi ilk bebek küçük daha onun ilgiye sevgiye ihtiyacı var ikincisi de sen hazır mısın bu zorluğa önemli olan o ikisine birden yetebilecek misin? Benim yanımda yardımcı olabilecek hiç kimsem yoktu belki de onun için o kadar zorlandım ama benim naçizane tavsiyem iki kardeş arasında en az 3,4 yas olmalı.
(149 puan) tarafından
Etrafımda yardım edenim var şükür .Birde 2. Olana kadar 36.ayin içinde yada biraz daha geçmiş olur 3. Yaşını inşallah o yüzdende geç kalsin istemiyorum kızım biraz daha büyümüş olunca rahatlayacagimi düşünüyorum.
(1,526 puan) tarafından
Kızım ve oğlum arasında 37 ay var, bence en ideali aralarında 3+yaş  olması, yoksa çocuklar için de çok zor olur, daha biri bebekken anneye ihtiyacı varken başka bir bebek daha geliyor falan.. ama 3 yaş sonrası artık bebeklikten çıkıyorlar, gerçek anlamda kendilerine yetebildikleri bir döneme giriyorlar, etrafınızda yardım edeninizde varsa çok sıkıntı yaşamazsınız bence eğer istiyorsanız maddi manevi hazırsanız, bu eşinizle vereceğiniz bir karar zaten kızınız istedi diye kardeş olmaz. :)
Biz hamilelikte kızımla herşeyi konuştuk, hamilelik dönemi nasıl geçecek, en basiti neden onu kucağıma alamam gibi... bebek doğunca nasıl olacak, bebeğe nasıl davranacağız, kızımızla aile ilişkilerimiz nasıl olacak yani doğumdan önce olabilecek her şeyi öğrenmişti zaten ve doğumdan sonra açıkçası beklediğimden çok daha olgun davrandı. Elbette bazen arıza çıkan zamanlar oldu ama kardeşine kıyamıyordu, bize yapıyordu, yani bebeğe zarar vermediği sürece o da kabulumuzdu zaten. Biz doğumdan 5 ay önce kızımı kreşe baslattik,  okula da alışmış olduğu için düzeni hiç değişmedi, bebeğim ilk 2 ay çok sakindi çok şükür o evreyi de rahat atlattık. Büyüdükçe küçük sıkıntılar olabiliyor, büyük küçüğü kıskandığı kadar küçük de büyüğü kıskanabiliyor:) ara sıra vurmalar, sac çekmeler, çaktırmadan sıkıştırmalar yaşanıyor ama şükür genel olarak iyiler. Oğlum abla hayranı zaten sürekli gözü üzerinde ne yapıyor diye, izleyip izleyip arkasından yapmaya çalışıyor, şuan 1 ve 4 yaşındalar, ikisi birden evde olunca yorucu oluyor ama bir yandan da ablasiyla oyalanıyor, abla okuldayken sürekli benim pesimde ve sıkılıyor oyalanacak şey bulmakta sıkıntı yaşıyoruz ama büyüdükçe daha çok beraber oynayabilmeye başladıkça daha çok yoluna girer sanirim her sey.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 610 göst.
16 Mart 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Asellina demirkır (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 149 göst.
3 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Semazen (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 259 göst.
23 Nisan 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ZeynepEbrar (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 246 göst.
10 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Emel arıcı (131 puan) tarafından soruldu
...