0 oy
170 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (812 puan) tarafından

image

arkadaşlar,bebeğim 8 aylik.doktir bu ilaci yazdi sabah öglen akşam ac karina 2 ml.kutuda 4-10 yas gunluk doz 1ml yaziyor.bize gunluk 6ml cok deyilimi..hic demir icmedik doktor onersiyle  icmedi.
Bebek Ayı 8 ay4 gunluk

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Ne doktoru yazdı ne neden bu zamanda yazdı? Demir eksikliği mi çıktı kan mi vermistiniz? 
(812 puan) tarafından
Biz kan ilaci icmedik.,pediatristimiz.mama iciyor diye gerek gormemiş.gelisimsel  pediatristi yazdi bunu bize sağ elini cok kullnamiyor sagada kafa sonuna  kadar cevirmiyor.norolojiye yonlendirdi.ve bu ilaci yazdi.ariyorum bolumu acmiyorlar.
Profil image (4,553 puan) tarafından
Ya mama da içse anne sütü de alsa ilk 1 yıl çok hızlı bir gelişim döneminde olduğu için rutin olarak verilir ben daha aksini söyleyeni görmedim elbette bu çocuktan çocuğa değişir bir hastalık vs varsa ona özel bir program olur o ayrı ama genel olarak yapılan rutin budur 4.ya da 5.ayda başlatılır 1 yaşına doğru tahlil yapılır duruma göre ilaç sonlanır ya da devam edilir. Ayrıca bu doz çok fazla gibi acaba gelişimsel pediatri eksiklik vardır diye düşünüp dengelemek mi bilmiyorum ki yani bilemedim valla illaki bir bildiği vardır diyelim
(69 puan) tarafından
Her markanın bir damlasında demir değeri farklı olduğu için çocuğun kilosuna göre ayarlıyolar onu doktorlar. Mesela ben başta sidefer kullandım çocuğumun kilosuna göre 12-13 damlaydı o. Şuan bende ocean kullanıyorum ve kilosuna göre 19-20 damla kullanmamız gerekiyo. Yani bu damlanın demir değerine göre ve çocuğun kilosuna göre hesaplanıyo. Biz bu damlaya yeni geçtik oğlumun demir değeri hep düşük çıktığı için damlayı değiştirdik.
-Reklam-
0 oy
(188 puan) tarafından
5 aylik bebegimde kullaniyorum 
(812 puan) tarafından
Kac ml.kac sefa? Ac tokmu?cevaplars aiz sevinirim tesekkurlwr simdiden
(188 puan) tarafından
Ben 5 damla günde 1 sefer emdikden 2 saat sonra veriyorum yarım saat sonra emziriyorum
(188 puan) tarafından
Aç olması gerekli verirken
0 oy
(3,541 puan) tarafından
Evet kullaniyor canim eger cok eksik ise o yuzden vermiştir. Mama demir eksikliğini karşılar mi? Nasıl bir doktor boyle bir hata yapar.
(812 puan) tarafından
Valla demiri eksikmi deyilmi bilmiyorum.bakilmadi.bu ay bakilacak.ama doktor
 hacettepe profosoru .cok mutsuzum . Bu ilaci gelisimsel yazdi .mama az içiyor zaten neden vermemis dedi.verseydi yeminle verirdim.cok kotu hissediyorum kendimi.profosor diyorsun yillarin doktoru diyorsun vardır bildigi diyorsun.
(3,541 puan) tarafından
4 aylikken başlanıyor canim saglik ocagida mi bilgilendirmedi. Neyse olsun canim kan tahlili yapin insallah dusuk değildir. Yani canını sıkma
(812 puan) tarafından
Yok canim.biz devamli takipteyiz premature diye.bizim hacettepedeki profosor doktora kac kere sordugum halde gerek yok dedi.mama aliyor anne sutunde demir yok ama mamada var diye gerek gormuyorum dedi.bu ilacida gelisimsel pediatri yazdi..kanina cok bakildi ama demire hic bakildigini gormedim tahlillerde..suan cok ofkeliyim zarar olmusmudur vermedim diye  uykum kaciyor.
(3,541 puan) tarafından
Anladim canim bir zarar olmamıştır. Ne yazik ki bazi doktorlar öyle bir tane gittiğim doktorada ek gıdaya başlayınca gerek yok demisti. Bizimki de 2 yasinda yine de düşük çıkıyor. Donem donem kullanıyorum ama duzgun yükseldiğini görmedim. O yuzden farkli dogal yollar arıyorum. Birde edindiğim bilgiye göre hastaliklarda demir depoları bosaliyormus. Bizimki de 2 ayda bir hastalanan bir çocuk acaba o yuzden mi düşük diye de düşünüyorum. Bir arastir istersen uğut tatlısı varmis. Bugun karşılaştım bende onu deneyeceğim. Birde ayina uygun mu sizinkinin arastirin linkini ekleyeceğim, bakarsınız. Birde uzum cekirdegi satılıyor aktarlarda onuda arastirin. Toparlar insallah eksiklik varsa, gecmis olsun.

https://ty.gl/9ehf8j0ea9
(812 puan) tarafından
Allah razi olsun bildiklerinizi paylaştığıniz  icin .cok tesekkur ederim
(812 puan) tarafından
Kizimin demir depolari bos ferifer kasik demiri yazdi doktor ama hep paraben iceriginde.ona icireyim.allah razi olsun.tekrar
(3,541 puan) tarafından
Rica ederim canım sizden de razı olsun. Ne yazik ki demir bebeklerde yükseltmek bazen zor oluyor. Insallah cabuk toparlar canim ocean veya sidefer inde içeriği temiz canim kullanabilirsin. Digerlerini ekstradan kullan. Oyle daha çabuk toparlar. Saglikla büyütün bebeginizi ♡

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 275 göst.
0 oy
7 cevap 457 göst.
17 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yenianni35 (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 461 göst.
0 oy
7 cevap 571 göst.
...