0 oy
216 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (6 puan) tarafından
Bebeğinize normal ine sütü kaç aylıkken vermeye başladiniz benim 15 aylık şuan
Bebek Ayı 15

6 Cevaplar

0 oy
(8,984 puan) tarafından
Benimki 3 yaşında hiç vermedim. 
(218 puan) tarafından
Ne veriyorsunuz
(8,984 puan) tarafından
Mutlaka süt ya da yerine bir şey vermek gerekmiyor ki.
-Reklam-
0 oy
(730 puan) tarafından
Benim ki de 15 aylık bende vermiyorum süt yerine yoğurt peynir kefir daha faydalıymış videolarını izlediğim doktorlar öyle diyorlar 
0 oy
(173 puan) tarafından
17 aylıkken süt verdim doktorun önerisi ile az su koyarak verdim 
0 oy
(181 puan) tarafından
19 aylık ve hiç inek sütü içmedi kefir içiyor yoğurt yiyor ayran içiyor vs inek sütü yararli birşey değil zaten çocuk doktorlari da istemiyor çevremde bazı kişiler inatla verdi çocuklarin sindirim sistemi bozuldu ishal pisik oldular çok pişman oldular yani önermem 
0 oy
(2,202 puan) tarafından
2 yaşından sonra verdim ben ama günde 1 çay bardağı sadece
0 oy
(9,156 puan) tarafından
Süt 2 yaşında denedim ama istemedi içmiyor. 14 ay civarı sütlaç vermeye başladım ama sürekli değil.. 27 aylık hala süt içmiyor.. Abisi de 4 yaşında içmeye başladı sütü. Sanırım süt geç verilince de alışması zor oluyor.

Ama yoğurt ve ayran çok fazla tüketir. Süt direkt olmasa da olur mühim olan süt veya sütlü ürün. Yani yoğurt ayran yeteri kadar tüketiyorsa direkt süt içmesine gerek yok. Sindirim olarak da yoğurt peynir süte göre çok daha kolay oluyor zaten. 

Anne sütü aldığı için ikisi de süt verme ihtiyacı hissetmedim hiç.. Ama 6 ay sonrası veya 1 yaş sonrası 600 ml süt almalı diyen doktorlar da var. Ama süt veya süt ürünleri dediği için direkt süt vermeye yine gerek yok. 

İlgili bir soru bulunamadı

...