0 oy
1,113 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (49 puan) tarafından
Basparmaginin dibinde minik bi parmağı olduğunu ben farkettim ne ebeler ne doktor ne hemsire farketmedi. Dogumdsn sonra doktor muayene etmeye geldi disari ciktiktan sonra ben derisinin icine gömülmüş diye dusunup esime besigi bana yanastir demiştim. Sonra bi baktim ki fazla parmak. Hemsireye haber verdim kestirmek istiyosan doktor gelsin istemiyosan bence bi saglik sorunu değil dedi. Bende kestirmek istemedim sonuçta onu allah verdi. Simdi etrafmdaki herkes onu kestirmem gerektigini söylüyor ve buna cok canim sıkılıyor hic kestirme taraftarı değilim. Ayni sey amcamin oglunda ds olmuştu bu bana anormal bi durum gibi gelmiyor ve sanirim artik alıştım. Insanlarin dusunceleri beni cok rahatsiz ediyor.. geceleri basimi yastiga koyunca acaba dogrusu ne diye kendimi sorgular oldum gerçekten. 

26 Cevaplar

0 oy
(18 puan) tarafından
merhaba canim 

benim ikiz cocuklarimda bitanesi 11 parmakli bi tanesi 12 parmakli dogdu

biz kestirdik biri 4 aylikken digeri 7 aylikken kestirdik

4 aylik olanin parmagi morarmisti mecbur kestirdik 
Profil image (49 puan) tarafından
Oy oy oy allah bağışlasın. Mecburiyse  kestirilebilir tabi ama ben mecburi oldugunu düşünmüyorum oglumun parmağının. O yuzden kestirmicem kararı ona birakiyorum;)
-Reklam-
0 oy
(7 puan) tarafından
Canim dusuncen bir anne olarak çok güzel ve tabi yine senin kararın ben sana şöyle bahsedeyim benim halamın kızı da öyle 6 parmaklı doğdu kestirme taraftarı değillerdi senin gibi daha sonra mantıkli düşünmeye başladıklarında ilerde hani okula başlayacak arkadaşları olacak herkesin kızıyla dalga geçmesini istemediler çocuk sonuçta büyük bir insan olsa yapmazlar dalga gecmezler asla ama hangi bir çocuğu sustaraksn ki deyip dalga gecelerini dusunerekten kestirdiler ve suadan kızın Akli yeter durumde 2. Sınıfa gidiyor söylediklerinde 6 parmakliydin dediklerinde bile konusu kapansın die huzuruslaniyir lafını bile ettirmek istemiyor iyiki kestirdiniz yoksa ben kendim kestirdim diyor asla ve asla yanında bahsinin olmasını bile istemiyor birde bu şekilde fusunebilirsin meslaa ama yine tabi senin kararın:) Allah'ım u,un ömürler versin oğluna:)
Profil image (49 puan) tarafından
Allah razı olsun canım insllah oyle sorunlarla karsilasmayiz ama maalesef günümüz cocuklari bile acimasiz. Ilerleyen zamanlarda kendisi isterse kestirsin suan oyle bi düşüncem yok kendi kararina biraktik.
0 oy
(30 puan) tarafından
Hiç bişey olmaz kendinize dert etmeyin komşumuzun bebeği de öyleydi küçük bi operasyonla alındı takmayın ve üzmeyin kendinizi.
0 oy
(94 puan) tarafından
Kestirirdim cnm. Şu an bebek. İlerde büyyünce akranları çok acımasız oluyor. En ufak farklılıkta çocuklar neler neler söylüyor. O yüzden çocuğun ilerde kendini kötü hissetmesin
0 oy
(89 puan) tarafından
Ben olsam keserim gerek yok bu strese yillar yılı stres çekeceksiniz ve o çocuk fark eder etmez kesmek isteyecek belki kendisine zarar verir  simdi okulda cizgi filimlerde parmak sayma vs hep baslangicta zorlanacak kendiside istemeyecek. Hem bazi şeyleri ben çocuğum için karar verebilirim böyle olsa kararım net aldırırım cocuguma o stresi yasatmak istemem 
0 oy
(551 puan) tarafından
Bence bebekken kestirin kendisi bile hatırlamaz daha iyi olur. Tabi siz bilirsiniz en iyisini bebeğiniz için ama buradaki bazı yorumlara katılıyorum. Akran zorbalığı diye bit şey var ne yazık ki ve çocuklar bazen çok acımasız olabiliyorlar. Anormal olduğu yanda kötü gözüktüğünü düşündüğüm için inanın değil sadece yavrunuzu korumamız için bir anne iç güdüsü olarak bunu söylüyorum.  Yine en iyisini siz bilirsiniz. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 433 göst.
0 oy
7 cevap 308 göst.
7 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde etul06 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 208 göst.
16 Mart 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nbkkk (75 puan) tarafından soruldu
...