0 oy
178 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (188 puan) tarafından
Bebeğim 4 aylık iken Sağlık Ocağı kan ilacına başlatı ne bir tahlil tapıldı ne birşey mecbur kullanmak zorunda mışım verageferon diye bir ismi bir kere bebeğime verdim kustu her yere bulaştı o günden sonra kullanmak istemedim zorunda mıyız illa kullanmak onu ??

6 Cevaplar

0 oy
(2,353 puan) tarafından
2 aylıkken veriliyor diye biliyorum ben. Onu almadıysa bir çocuk doktoruna götürün onun vereceğini deneyin
-Reklam-
0 oy
(1,078 puan) tarafından
İlk aylar bebek sizin karnınızdan aldığı demir depolarını kullanıyor, dolayısıyla bu durum zamanla azalıyor. Ve depoların tekrar dolması bebeklik döneminde çok önemli. Yani kullanmalısınız. Sağlık ocağının verdiği damlayı sevmediyse bebeğiniz. Ocean microfer kullanmıştık biz, onun öncesinde doktor başka marka önermişti ama dili simsiyah yapmıştı diye değiştirdim.
0 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
Amaç kansızlığı tedavi etmek değil o yüzden tahlil yapılmıyor. Bebek 4 ay yetecek demir deposu ile doğuyormuş. Amaç 1 yaşa kadar demir depolarını dolu tutmak. 1 yaş sonrası hızlı büyüme sürecine giriyorlarmış. Demir eksikliği de bu büyüme sürecinde bir çok soruna neden olabilir. Vegaferonun içerisinde paraben var. Ayrıca kusma, kabızlık, huysuzluk, diş boyama yapabiliyor. O yüzden kendiniz eczaneden içeriği temiz demir damlası alıp kullanabilirsiniz. Kızımın doktoru bestiron u önermişti onu kullandık. 1 yaşında tahlil yapıldı ve bıraktık. Herhangi bir sorun yaşamadık. Kilo başına 1 damla verdik. 
0 oy
(451 puan) tarafından
Kan damlası kullanmalısınız 1 yaşına kadar tabi sağlık ocağının verdiğini değil ama illa ilk önce test yaptırmak istiyorsanız doktora gidip isteyin 4 aydan sonra anne sütünden de mamadan da vücudun gerektiği kadar demir temin edemedikleri için veriliyor demir ilacı vücudunda demir eksikliği büyüme ve gelişmesini çok etkiliyor çünkü
0 oy
(268 puan) tarafından
Kan damlasi zorunlu diye biliyorum yani bebeğin sağlığı icin 
0 oy
(1,307 puan) tarafından
Bebeğin kan değerleri zaten düşüktür o yüzden mecbur kullanılıyor 9 aylıkken değerlerine bakılır iyiyse keser yoksa devam ettirir 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 418 göst.
15 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hülya kara (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 129 göst.
9 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Buket57 (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 144 göst.
0 oy
1 cevap 173 göst.
...