0 oy
100 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (43 puan) tarafından
Selam hanımlar. Bundan tam 2 ay önce uyku düzenimiz vardı ve çok fazla uyanmıyordu kızım. 2 ay önce memleketime Hatay a gittim. Annemler konteynerde yaşıyor. Orada kaldık 2 hafta. Alan dar olduğu için tüm ses her yerdeydi ama o halde bile bebeğimi yatağına koyunca sallamadan uyuyordu. Sadece ani yüksek seslerden içkilerin diye piş piş açıp yanına bırakıyordum. Gece ağlayınca annem hemen geliyordu bişey mi oldu diye. Öyle olunca uykusu dağılıyordu. Neyse iki hafta böyle geçti. Sonra kayınvalidemin yanına ıspartaya gittim. 1 ay kaldık orda da. O da geceleri kapıma geliyordu bana sesleniyordu uyanmadığımı sanıp. Kızımın dikkati yine dağılıyordu ve uyanıyordu ayağımda sallamaya başladım. Yatağını almamıştım yanıma. Bir ay da öyle geçti. Sonra eşim geldi. 20 gün de onla birlikte geçti. Yaklaşık 2 aydır evde değildik. Ve şu an evimizdeyiz çok şükür. 2 hafta oldu geleli. Ev işleri fazlasıyla vardı ama yardımcı aldım eşim de sağolsun yardım etti. Birkaç güne toparlandık. Gece sürekli uyanıyor kızım. Özellikle 12 ve sonrası 1 buçuk 2 saate bir uyanıyor. Çok yoruldum. O iki ayın verdiği sıkıntıyı atamadım daha. Şimdi de geceleri kalkıyorum sürekli. Ve 2 ay evde olmayınca haliyle eşim de beni fazlaca istiyordu. Ben neye yeteceğimi şaşırdım. Üstelik 3 ümüz hastalıkta atlattık eve gelince. Neyse işte gündüzleri güzelce ilgileniyorum bebeğimle de Gece olunca uykum bölününce dayanamıyorum ve bazen ne yaptığımı bilmiyorum. Bu durum yeni olan bişry değil. Ben ne zaman uykumu almadan kalkarsam o zaman aksi oluyorum. Dün gün içinde eşim dışarıya çıkardı. Buna gerçekten çok ihtiyacım vardı iyi geldi. O yorgunluğun üstüne bebeğimi uyutup süslenip püslenip eşimle ilgilendim ve aşırı yoruldum. Gece 11 buçukta uyuduk. 12 buçuk gibi kızım uyandı. Emziğini verdim salladım uyudu. Eşim hiç kalkmadı. 1 buçuk gibi yine uyandı kızım. Emzirdim bu sefer öyle uyuttum. 4 buçuktu yine uyandı. Ama ben çok sinirlendim ve bağırdım. Hatta sinir krizi geçirdim. Saçımı falan yolmuşum. Çok üzüldüm böyle olsun istemezdim ama napabilirim. Eşim de hala kalkmadı. Kriz geçirince kalktı kızına baktı. Kahvaltı yaparken bana bu geceki hallerime dikkat etmem gerektiğini söyledi. Evet ben de biliyorum ama bu kadar herşey üstümde olunca yoruluyorum. Evimizin konumundan dolayı doğru düzgün dışarıya da çıkamıyorum. Komşularımla da pek görüşmüyoruz bu aralar. Kendimi çok tuhaf hissediyorum sıkışmış gibi. Bu gece uyku problemi için ne yapabilirim hem kendime hem kızıma. Ben kötü bir anne olmak istemiyorum. Bana akıl verin ne olur. Psikolojik destek mi almalıyım yoksa? Bu arada kızım 7 aylık olacak 3 gün sonra.. Ek gıda olarak da ufak tefek tadım yaptırıyorum. Genelde meyve yemeyi seviyor. Mama tarzı şeyleri daha kabul etmedi.. Velhasıl kelam çok uzun oldu. Hakkınızı helal edin.. Cevaplarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim.. 
Bebek Ayı 7

1 cevap

0 oy
(81 puan) tarafından
Diğer problemler için bişi diyemem canım ama benim kızım da 7 aylık ve gece hiç uykusu yok saat başı uyanıyor seninki yine emzik tutuyormuş benimki uyuyana kadar memede kaliyor ve gece de memede dalıyor anca diş sıkıntısı olabilir diye düşünüyorum ben 
(43 puan) tarafından
Evet galiba diş için böyle huzursuzlar. Rabbim daha büyük sıkıntılar vermesin. Rahat bir şekilde çıkarsınlar dişlerini yavrucuklar.
Peki siz geceleri meme vermek dışında bişey yapıyor musunuz?
(81 puan) tarafından
Hayır bazen kucağıma alıp pış pışlıyorum uyumazsa meme veriyorum
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 285 göst.
16 Nisan 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Eymensmom (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 220 göst.
24 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde esragogercun (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 291 göst.
...