0 oy
123 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (77 puan) tarafından
Merhaba hanımlar, oğlun bir aya yakındır elimi tutup kalkmak istiyor anlıyorum ki kaka yapacak. İki kızarıyor, ıkınıyor baktım yapmış. Üstüne oturmak istemiyor bezi bağlamak için yatırdığımda. Acaba kendi de mi rahatsız oluyor, bu şekilde gözlemleyip eğiten anneler var mı aramızda?
Bebek Ayı 12 gün sonra 1 yaşında

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
1 yaşında daha çok erken tuvalet eğitimi için. kaka yaparken bizim ki de kaka yaptıgını belli etmeye başlamıştı o aylarda. 22 aylık şu an kaka yaparken bizi odadan kovar. Ama çişini yaptıktan sonra söylüyor ben hala hazır oldugunu düşünmüyorum. Ki daha yaşına girmemiş cocuk kendini nasıl ifade etsin çişim var vs desin bence çok çok erken 
-Reklam-
0 oy
(294 puan) tarafından
Geceleri çok fazla bezini ıslatıyor peki
0 oy
(9,140 puan) tarafından
Sadece bu yeterli değil. Çişi için kaslarını henüz kontrol edemez. Sabah bezi kuru kalkıyor olmalı. İfade ediyor olmalı. 
0 oy
(353 puan) tarafından

Az daha bekle derim. Soğuklar gelmeye başladı. Tuvalet eğitimi çocuğun başlarda sürekli çişli olması demek. Her yere işleyecek, gece ıslanacak. Üşümesin şimdi. Eğer hava sıcak olsaydı Bi dene derdim çünkü her bebek aynı olmuyor. Bi bakarsın öğreniverir. Şu kış bitsin seneye 2 yaşına girmeden 19-20 aylıkken öğrenirsiniz. Bu arada bebeğin tuvaletini ıkınarak yapması bence büyük bir gelişme. Çünkü anlıyorsun geldiğini ve koşarak gidersin ama yeterli değil. Az biraz konuşması ve kaslarının gelişmesi lazım. Bu şekilde kendisi çişi geldiğinde söyleyemediği ve tutamadığı için çocuk gelişene kadar sürekli gözetlemen gerekecek. Bir süre sonra bu hem sen yorulursun hemde çocuk gelişimi tamam olduğunda alışkanlık kazandığı için kasları gelişmesine rağmen sürekli senin götürmeni bekler, söylemez.


İlgili sorular

0 oy
3 cevap 193 göst.
3 gün önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde merrrryyyy (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 182 göst.
0 oy
1 cevap 133 göst.
0 oy
1 cevap 103 göst.
1 Mayıs 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Yusuf'unannesi (250 puan) tarafından soruldu
...