0 oy
137 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (141 puan) tarafından
tarafından kapalı
Bebeğin ve annenin kırk çıkarması nasıl yapılıyor bildiklerinizi yazar mısınız ben ailelerden uzaktayım tek başıma yapıcam bilmiyorum 
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

3 Cevaplar

0 oy
(440 puan) tarafından
Hiç birşey yapmadım bebeğimi normal yıkadım kendim yıkandım abdest aldım bitti özel birşey yapmadım 
(141 puan) tarafından
Suya bazı dualar falan okunuyor sanırım
(440 puan) tarafından
Hiç öyle bişe yapmadım valla
(9,107 puan) tarafından
Bizim dini bir rituelimiz olmadığı için özel bir dua okumanız gerekmez. İstediğiniz duayı okuyabilirsiniz yapmak isterseniz.
-Reklam-
0 oy
(139 puan) tarafından
Bilenin kayınvalidem dua okudu sonra o suyla bebeğimi yıkadık az biraz bıraktı suyu benim için sonra bende duş aldım bitti gitti zaten öyle şeylere pek inanmıyorum 
0 oy
(106 puan) tarafından
Önce abdest al bebeğini yıkamaya başlayınca niyet ettim bu suyla bebeğimin kırkını çıkarmaya de besmele çek. Suyu döktükçe ihlas suresi oku. Bebeğin için dualarını dile getir. Sağlıklı yaşasın uzun ömürlü olsun. Karşısına iyi kalpli insanlar çıksın VS. Diye. Bebeği yıkadıktan sonra kovanın dibinde biraz su bırak sonra kendin yıkan. Yine kendin için de niyet getir. Niyet ettim kırkımı çıkarmaya diye. Banyonu yap en son bebeğin kocasında bıraktığın suyu dök kendine. En son da istersen bir gusül abdesti al. Ben böyle yaptım. Ben de yalnızdım annemi büyüklerimi arayıp öğrendim. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 152 göst.
15 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ibos2127 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 353 göst.
...