0 oy
287 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (306 puan) tarafından
Kızlar oğlum 15 aylık şu son 2 haftaya kadar doğduğundan beri akşam 20:00 yatıp sabah 07:00 da kalkan bi bebekti sonra 7 aydır da gece beslenmesini kesmiştik sabah kadar kesintisiz uyurdu en fazla 1 kez kalkardı.Diş çıkarırken bile uyku düzeni bozulmadı. Şu son 2 haftadır çocuğa bişey oldu gece saat başı bağıra bağıra ağlayarak uyanıyo bütün düzeni alt üst oldu gündüzleri gayet neşeli mutlu gece biseyler oluyo sabah kadar kırk kere ağlayarak uyanıyo aç da değil verince kabul etmiyo. nolmuş olabilir başına gelen var mı 

3 Cevaplar

0 oy
(1,204 puan) tarafından
Geceler uzadigi icindir ve bide uyumadan once tekrar doyurun ve oyle uyutun eskisi gibi uyanmayacaktir birde su verin vala benim kiz 21 aylik hala gece besliyorum ve ama ben uyumadan once yemek yedirneye calisiyorum sutunu iciyor uyuyor sabaha karsi uyaniyor hemen sut veriyorum biberonla geti uyuyor sabah 9 bucuga kadar 
(3,589 puan) tarafından
Ben mamayi savunan biri değilim.. yüzündeki çıkan sivilcenin bile inek sutu ve süt ürünlerinden kaynakli olduğunu arastirirsaniz anlarsınız ne demek istediğimi...mamanin ne kadar zararlı olduğunu biliyorsunuz vermiyorsunuz ama sutunde zararli olduğunu arastirin ve gece beslenmesinin olmaması gerektiğini söylüyorum. Bunu da bir cok doktor söylüyor. Bir şeyi savundunuz suan ama digerini köy sutu diye savunuyorsunuz.
(3,589 puan) tarafından
Let’s start with bone health. Evidence shows that drinking milk does increase height in children. After all, dairy milk is designed to help baby cows grow rapidly, says David Ludwig, an endocrinologist at Harvard T.H. Chan School of Public Health. “Its evolutionary purpose is to drive fast growth in grazing animals that are at risk for predation,” he says. “So if you were a buffalo on the grasslands, a baby buffalo, you'd want to grow as fast as possible so as to not be eaten by a lion.”

But according to a recent review from Ludwig and Harvard University endocrinologist Walter Willett in the New England Journal of Medicine, milk may not be the magic bullet for strong bones as once thought. In fact, countries that tend to consume the highest amounts of milk and calcium also have the highest rates of hip fractures. This doesn’t necessarily mean that the milk caused their fractures, but the fact that many low-dairy populations do not suffer from high rates of fracture might help put milk consumption in perspective.

Height is also a risk factor for fractures, Ludwig added. “For every additional serving a day of milk, a kid will grow maybe an extra centimeter of final adult height,” he says. “And tall stature is one of the greatest risks for bone fractures. The bigger they come, the harder they fall," he says. So although milk might be helping kids get taller, those longer bones may be more likely to break.

The researchers concluded that while milk contains essential nutrients for humans, those nutrients can all be found elsewhere. In their work, they also opposed the government recommendation — three servings a day of milk and other dairy products — which they say is too high.
(1,204 puan) tarafından
Hayir inek sutu degil inek sutu kansizlik yapiyor keci sutu veriyorum sulandirarak ama mecburen veriyorum emzirmeyi kestik ve buyuzden tok olmasi lazimki gece aglamasin diye
(3,589 puan) tarafından
Keci sutu desene bana bende köy sutu derken inek sutu anlıyorum.
(3,589 puan) tarafından
Demir, bakır, folik asit ve B12 bakımından fakir olan keçi sütü uzun süreli kullanımda kansızlığa neden olabilir.

Keci sütüne de dikkat et. Cok kullanmanı tavsiye etmem.
-Reklam-
0 oy
(3,589 puan) tarafından
Diş veya atak donemindedir. Gecici bir durumdur. Biraz daha bekleyin..
(306 puan) tarafından
Yani umarım öyledir son 2 azı dişi kaldı çıkmayan inşallah geçicidir :(
(3,589 puan) tarafından
15 aylikken biraz zor olabiliyor. Gece uykusu normalken bir anda oyle oldu ise ben kalıcı olacağını sanmıyorum. 18 ayda da yasarsin belki ama onda da uyumamak için direniyorlar. Sonra normale döner. Bende belli aya kadar bu tür sorunlar yasadim donem donem sonra düzene giriyor.
0 oy
(9,343 puan) tarafından
Azı dişleri çıktı mı 
(306 puan) tarafından
Çıktı canım sadece 2 tane kaldı çıkmayan azı diş

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 204 göst.
27 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ymckrm (411 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 255 göst.
0 oy
2 cevap 189 göst.
20 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Edaturk (248 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 202 göst.
13 Aralık 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mer (33 puan) tarafından soruldu
...