0 oy
180 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (425 puan) tarafından
5 aylık kızım. Yaklaşık 3 hafta kadar önce bir idrar kültüründe bakteri çıktı. Doktor antibiyotik yazdı. Sonra tekrar kültür yaptı bu sefer başka bakteri çıktı. Anlayamadı ne olduğunu. Biz de daha iyi bir doktora gittik. O da önceki tahlile göre doğru antibiyotik verilmemiş pek dedi. Tekrar kültür istedi. Yine bir bakteri çıktı. Antibiyotik yazdı. 10 gün kullanmamızı, sonra tekrar kültür alınacağını eğer yine bakteri çıkarsa sonda takılacağını, enfeksiyonun tehlikeli olduğunu eğer böbreklere ulaşırsa böbrek hastalığı yapacağını ve bu yüzden sonda takılması gerekebilecegini söyledi. Dünya başıma yıkıldı. Bu sonda zor bir şey mi, nasıl olur lütfen. 

Antibiyotiiği hemen kullanmaya başladık ama içeriğine baktığımda paraben olduğunu gördüm. Hemen kesip tekrar doktorla görüşmeye mi çalışmalıyım (devlet doktoru) yoksa sağlığı için 10 gün görmezden mi gelmeliyim? Acaba bu bakteri için güçlü paraben içermeyen başka antibiyotik yazar mı doktor? 

6 Cevaplar

0 oy
(2,393 puan) tarafından
Doktora sormadan tedaviyi kesmeyin. 
(425 puan) tarafından
Kesmekten ziyade hemn doktora gitmeyi kastettim
(40 puan) tarafından
Belkide paraben etki edecek
-Reklam-
0 oy
(40 puan) tarafından
Eğer emziriyorsaniz bol bol sarımsak tüketin çiğde yiyebilirsiniz site karışır doğal antibiyotik olan şeyleri araştırıp kendiniz yoyin
(425 puan) tarafından
Sarımsak çok tuketirim
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Antibiyotik tedavisi yarıda kesilmez ilacinizi kullanmaya devam edin, ilaçların içerisinde paraben vs başka maddeler bulunabilir. Burada kar zarar dengesini iyi hesaplamak lazım, sürekli kullandığınız bir ilaç değil sonuçta ve normal hayatınızda da paraben içerikli başka ürünler kullanmıyorsanız vücutta birikim yapmayacaktır. Dolayısıyla korktuğunuz gibi zarar vermeyecek, şuan önemli olan çocuğunuz iyileşmesi.
(425 puan) tarafından
Elimden geldigi kadar dikkat ediyorum. İnşallah iyileşir
0 oy
(348 puan) tarafından
Mutlaka tedavinizi tamamlayın sonuçta bu onun iyiliği için  ama tabiki Dr a danışmak isterseniz danışın 
(425 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(11 puan) tarafından
Canım merhaba benim  kızımın da böbrek genişlemesi oldugu için 1 yaşına kadar her ay idrar kültür verdim Bi ay temiz çıksa 2 ay mikrop çıkıyordu kültüründe torbalı verdiğimiz için ama normal idrarı hep temiz Di sürekli doktor antibiyotik yazıyordu en fazla iki kere kullandım bol bol emzirdim ve su içirdim antibiyotiğe çok dayanma derim ikincisi de torbalı verilen kültürü hiç inanma derim ben artık o kadar bunalmıştım ki büyük donanımlı eğitim araştırma fakültesine götürdüm çocuguma sonda taktırdım ve sonuç temiz çıktı o yüzden çocugunda ağrı sızı ateş idrarını yaparken kızarma huzursuzluk sezersen bilki enfeksiyonu vardır diğer türlü ilaçlara dayanma derim bol bol emzir su da ver benim kızda böbrek genişlemesi olmasına rağmen çok şükür 2 kere enfeksiyon atlattık öyle öyle geçirdik şimdi çok iyiz
(425 puan) tarafından
Böbrek ultrasonu çekildi. Genişleme olsa orada gorulur değil mi
(11 puan) tarafından
Evet canım olsa görünürdü demekki yok şükür ki evlatlarımız hep iyi olsunlar
0 oy
(812 puan) tarafından
Antibiotik yarida kesilemez kes eyi dusunuyorsanizda kesmeden hemen doktora gidin .yani atiyorum sabah icti oglen gidin danisin boyle boyle diye. Yarida keserseniz dhaa guclu sekilde gero donuyor enfeksiyon..cok gecmis.olsun insallah sontaya gerek kalmaz.
(812 puan) tarafından
Sonta temiz sonuc veriyor .sontyala idrar kulturu alacaklar ben oyle anladim.torbadada. bakteri ola biliyor cunku sonta temiz sonuc veriyor.sonta cis yaptigi yere ince hortum sokuluyor.
(425 puan) tarafından
Sizin bebeğinize takıldı mi hic acaba çok canı yanıyor mu
(348 puan) tarafından
Benimkine takılmıştı yani birazcık aglayabilir tabi
(812 puan) tarafından
Bizde idrarda emfeksiyon cikmisti kilo almiyor diye bakildi enfekiyon cikti.sonra devlettetekrar alindi idrar bi sonta dediler bi normal poşette verin dediler.sonunda poşette verdik.posette bakteri oluyor ama.belli sinirin üstündeydi enfeksiyon var demektir.
(425 puan) tarafından
İdrar tahlili tertemiz çıkıyor ama kültürde bakteri ürüyor anlamadım yani ayni idrarda bakıyorlar bakteri sıfır her şey sıfır ama kültürde bakteri çıkıyor
...