0 oy
184 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (160 puan) tarafından
Merhaba bir yaşında bebeğim var heryere tutunarak gidiyor ama kendi yürümüyor kelimelerde baba dede mama ciss diyor çok destek oluyorum gösteriyorum ama oyun oynuyor kendi kendine hayır dediğim zaman anlıyor fakat etraf neden yürümüyor neden daha konuşmuyor yada ne bileyim bir yaşındaki bebeğe göre normal değil mi bunlar acaba

6 Cevaplar

0 oy
(278 puan) tarafından
20§ç aylık kuzenim var ayakta duruyor ama yürümüyor doktor tembel bi bebek problem yok demiş. Etraf kendi işine baksın doktorunuz problem yok diyorsa dert etmeyin 
(160 puan) tarafından
Tek elle yürüyor tutunup kendini bırakıyor duvardan tutunurken daha ne yapayım ki bilemedim
(278 puan) tarafından
E daha ne yapsın yavrucak? Hem her bebeğin gelişimi bir değil, o da usul usul adapte oluyor işte hayata. Etraftan yorum yapanları duyarsan derdinden ölürsün canım. Yürüse konuşsa başka bir şey bulurlar. Doktor bir şey diyor mu gelişimi ile ilgili, olumsuz bir şey?
(160 puan) tarafından
Yok gayet yolunda diyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Her bebek gelişimi farklıdır canım. Mesela benim kız 9.5 aylıkken yürümeye başladı şu an koşuyor 12 aylıkken merdiven çıkmaya başladı. 6 aylıkken baba 7 aylıkken dede dedi. Şu an 14 aylık baba dede mama ver al gel anne anane abla möö pisi der. Doğduğundan beri kendi haline bıraktım. Kendi oynar kendi gider uyur. Ama kıyaslama yapmak doğru değil bence.  
(160 puan) tarafından
Merdiven benimkide çıkıyor cnm sobayı görünce cisss diyor misal
tarafından
Yani her çocuk gelişimi farklıdır sonuçta canım. O yüzden üzerinde durma o kadar akışına bırak.
(195 puan) tarafından
Merhaba duygu canm yürümeden önce belirtileri nelerdi acana
tarafından
Sürekli ayakta durmak istiyordu, tutuna tutuna her yere gidiyordu elini tuttuğumda benimle yürüyordu. Tek başına dik durabiliyordu sadece cesarete ihtiyacı vardı o cesareti de verdim ona. Sonra bir gün birden yürümeye başladı.
(195 puan) tarafından
Benim de kızım sürekli ayağa dikilmek istiyor ayakta bekliyor nasıl cesaret verebilirim
tarafından
https://ty.gl/g0ohzdj0id
Bak bunun çok faydası oluyor. Hiç yürüteç filan almadım kullanmadı hiç. Bunu kullandı bir hafta.
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Her bebeğin gelişimi farklı, söyledikleriniz 1 yaş için normal. Benim oğlan da 20gun oldu doğum günü geceli, yaşından beri bağımsız yürüyor, ablası 11 aylıkken yürümüştü mesela. Evim dubleks o yüzden ikisi de 9 aylıkken merdiven çıkmaya başlamışlardı, merdivenlerde şuan kedi gibi mesela peşinden yetişemiyoruz ama her çocuğun çevresine ne gördüğüne göre gelişimi değişiyor. Meme mama baba abla havhav miyav pisi al ver anne gibi kelimeleri var daha aklıma gelmedi şimdi. Ben yerine me diyor. Hayır diyince parmak sallıyor,  yapmaması gereken şeyleri biliyor biz söylemeden parmak sallamaya başlıyor. Alkış, gelgel, baybay, birbir gibi hareketleri uzun zamandır yapıyor. Sar sar makarayı yada mini mini bir kuş söyleyince kuş uçar gibi yada ellerinin sar sar şeklinde yapıyor. Kendince şarkı söylüyor hiii hiiii hiiii iiii iii iii diye mırıldanarak.

 Ablasının motor gelişimi daha iyiydi, a ram sam sam, otobüsün tekerleği, sar sar makarayı, mini mini bir kuş, Bir gün bir gün bir çocuk şarkılarını hareketleriyle ezbere bilir söylerken hepsini yapardı. Rahatca çatal kullanır, kaşık kullanmaya çalışırdı. Şimdi oğlum çatal kullanmaya çalışıyor ama kaşık için daha çok uğraşması lazım. Ablası koltuk sandalye her yere tirmanirdi(hala düz duvar olsa tirmanir), oğlumda tırmanmaya çalışıyor ama koltuğa falan çıkıyor henüz sandalyelere tırmanmaya çalışmadı bile.. Ablası 1bucuk yaşındayken çift ayak zıplardı mesela, minik beyin 6aya kadar totoyu kaldırıp da ziplayabilecegini düşünmüyorum açıkçası:)
0 oy
(144 puan) tarafından
Ay millet çok biliyo.  Ben 1buçuk yaşında yürümüşün her çocuğun gelişimi farklı. 1 yaşındaki bebekten koşmasını mı bekliyolar anlamadım . Gayet güzel bence gelişimi benim bebeğimde bu hafta 1 yaşına giricek elinde tutunca yürüyor etrafa tutunarak yürüyor ama kendi başına daha bikaç adım atıyo düşüyo.  Amann bakma sen elalemin ne dediğine çok biliyo millet.
(160 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(86 puan) tarafından
Canım daha 12 aylık benim.kizimda 12 aylık tutuna tutuna yürüyor anca dün 15 adım.atti her çocuğun gelişimi farklıdır kimi 10 aylık yürür kimi daha geç
(160 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(113 puan) tarafından
1 yaşında çocuk nasıl konuşsun ya 18 aya kadar yürümesi beklenir benim oğlumda 1 yaşında oda sizin çocuğunuz gibi normal yani bunlar
(160 puan) tarafından
Bazen benmi anneyim onlarmi çok bilgili inanın sorguluyorum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 190 göst.
0 oy
1 cevap 315 göst.
0 oy
3 cevap 289 göst.
30 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Badgirl (407 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 120 göst.
10 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ali Kerem' in annesi (267 puan) tarafından soruldu
...