0 oy
77 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (77 puan) tarafından
Merhaba güzel anneler kandiliniz mübarek olsun bebeğimin karaciğerinde hafif iltihablanma varmış neden olur mama yapar mı sadece bir buçuk ay beni emdi şimdi beş aylık olduk hiç süt yok mama da vermek istemiyorum burada süt yaptıran tarif vardı o tarifi tekrar yapsam gelir mi rezene çayı da var onu da içerim onun dışında süt geri gelsin diye neler yapabilirim lütfen yardımcı olun yoksa şimdiden bağışıklığı düşük olcak gibi geliyor e bebekte süt yapcak hangi çay iyi 

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Mama iltihap yapmaz ayrıca anne sütü yoksa ya da azsa mamadan başka çare yok 1 yıl boyunca ana besin anne sütü ya da  mama olacak diğerleri ek gıda sonrası tamamlayıcı besin olacak. Eğer anne sütü yoksa ve mamayı keserseniz ne yaparsanız yapın bağışıklığını kuvvetlendirmezsiniz çünkü  mamanın görevi sadece doyurmak değil bağışıklığı kuvvetlendirmektir ve mama kadar hiçbir besin ilk 1 yıl içinde bunu başaramaz.  Rezene fazlası DNA hasarı yapar bunu da araştırın lütfen.  
Profil image (4,553 puan) tarafından
Bebeğinize bu zamana kadar hiç calpol ya da başka bir ilac  verdiniz mi? Bir de eski bir yorumunuzu görmüştüm uyarmak amaçlı yazıyorum ateşli bebeğe sakın sirkeli kolonyalı su ile tedavi uygulamayın bu çok yanlış bir uygulama bebeğin ateşini düşürse bile ani olarak havale geçirmesine sebep olabilir şuan ateşle ilgili bir sıkıntınız yok ama sadece uyarmak istedim aklınızda olsun.
(77 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sadece aşı zamanlarında calpol verdim huzursuz olduğu zaman
Profil image (4,553 puan) tarafından
Ateşi yükselmeden mi vermistiniz? Huzursuzluk zaten birçok aşının yan etki aşırı ağrı olmadıkça ve ateş 38 üstüne çıkmadıkça calpol veya başka bir şey verilmez. Masum sanılan calpol gereksiz kullanımda iç organlara hasar veriyor ne dozda ve ne kadar kullandınız bilmiyorum ama doktota bunu bildirin karaciğer için tekrar gittiğinizde belki sebebi bu bile olabilir. Çok geçmis olsun.
(77 puan) tarafından
Huzursuz olduğu için verdim sadece aşı yapıldığı günlerde onun dışında vermedim aaa bilmiyordum ama teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.Cok doz kullanmadım aslında bir gün içinde toplam 3 saat arayla iki kaşık vermiştim ama hangi ay aşısıydı hatırlayamıyorum 4 aylıkda bir kaşık verdim kaşık dediğimde çay kaşığının ucuyla verdim.
-Reklam-
0 oy
(735 puan) tarafından
Bebeğinize ilaç calpol tarzi şeyler verdiniz mi birde bazı annelerden duymuştum bitki çayları ,bitkisel ürünler mesela ıhlamur ,rezene vs verenler oluyor bebeğine öyle şeyler verdiyseniz vermeyin  mamadan kaynaklı olduğu düşünmüyorum sorun karaciğerine iltihap yapması için başka bir yediği içtiği birşey dokunmuştur

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 882 göst.
5 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Arzu2 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 191 göst.
0 oy
7 cevap 247 göst.
...