0 oy
229 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (406 puan) tarafından
Oğlum iki aydır emmek istemiyor son bir haftadır emmiyo kendini geriye atıyor çok gazlı bı bebek besbaylik olduk geçmedi gazı uykusuzluk huzursuzluk hepsi var ama uzun zamandır üç dört günde bir yapıyo o da zeytinyağı verince yapıyo herkes açlıktan kabız diyo çok üzülüyorum emmek istemiyor zaten canım sıkılıyor ağlıyorum sürekli napacagimi şaşdım kaldım 

6 Cevaplar

0 oy
(9,156 puan) tarafından
Kakasını yapmadığı için kabız denmez.. Kabız demek için kakanın keçi kakası gibi sert olması gerekir. Bebeğinizi uyardığınız sürece kaşlarını kullanmayı öğrenmeyecek. Bu yöntemi hayatınızdan çıkarın. Anne sütü alan bebek 1 hafta tuvaletini yapmayabilir.
(406 puan) tarafından
Yapmadığı için zeytinyağı iciriyorum aksi halde hiç yapmıyor ama
(3,585 puan) tarafından
Zeytinyağı icimekte sorun yok. Ama hakiki zeytinyagi olmalı...Popodan zeytinyagi zannedilmis. Popodan verilirse zararli o yuzden oyle yorum yapılmış. Anne sütü yeteri kadar almadığı için kabizdir ama anne sutu alan bir bebek 10 gun yapmayabilir. Ama kabiz olmasi icin evet cok sert yapması lazım. Oyle bir durum var mi?
(406 puan) tarafından
Hayır sert yapı yok sadece günlerce yapmıyor bende yapsın diye hakiki zeytinyağı içiyorum doktor sütün yetiyor dedi kilosu iyi ama emmiyor bence emmedigi için aç kalıyor ve iki aydır emmiyo neler neler deniyorum yok mama da içmiyor ek gıdaya geçeceğim diyorum ama aşırı gazlı korkuyorum
(3,585 puan) tarafından
O zaman kabiz diyemeyiz canim sadece yetersiz beslenmeden kaynaklıdır. Ama kilosu yerinde ise ve sadece anne sutu aldığı için 3 4 gunde bir yapması normal canim 10 gune kadar da normal...sıkıntı yapmayın.
(406 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım ama emmedigi için doymuyor sanırım ondan kaynaklı
-Reklam-
0 oy
(209 puan) tarafından
Sütün az emmiyor ise mama vermiyor musun 
(406 puan) tarafından
Mama içmiyor sma ve golden goat aldım içmedi kilosu gayet iyi doktor doyuyor dedi ama.kabız sürekli
0 oy
(161 puan) tarafından

O aylarda meme reddi de yaşıyor olabilirsiniz. Biz 2.5 aylıkken meme reddi yaşamaya başlamıştık. Gaz problemimiz çok olmadı bizim ama 2.5 aylıkken birden emmemeye başladı. 2 doktora gittik tüm kontroller yapıldı meme reddi dendi. Uykusunda emzirebilirsiniz gündüzleri. Biz o şekilde ilerlemiştik.


Annes sütü alan bebeğin 1 hafta kaka yapmaması normal diye biliyorum hatta bazı doktorlara göre 10 gün yapmaması normal.
0 oy
(434 puan) tarafından
Kabız denmiyor maalesef.Kabiz olması için 10 gün kaka yapmaması lazım ve bunun sürekli olması lazım.
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Açlıktan kabız olma gibi bir ihtimal yok meme reddi yaşıyorsunuz bu dönemde olabiliyor siz yinede zorlayın memeyi bırakmayın günde 4-5 cisli bez değişimi yapıyorsanız doymasinda sıkıntı yoktur 
0 oy
(134 puan) tarafından
atak dönemi olabilir, emmediği için kabız olması normal, çiş sayısında ve miktarında azalma var mı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 160 göst.
6 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Birprensesbekliyor (1,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 243 göst.
0 oy
16 cevap 698 göst.
6 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Meraklı (85 puan) tarafından soruldu
...