0 oy
158 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (41 puan) tarafından
Arkadaşlar sorum size değişik gelebilir ama yanlış anlamanızı istemem inanın bazen çaresiz kalıyorum. 11 aylık bir kızım var. İlk zamanlar gaz dedik Bi süre onunla ağlamayı geçirdik. Ek gıda reddi dedik onla ağladık. Zaten 5.aydan beri dışarıdaki insanlara karşı inanılmaz bir davranışı var. Aslında heryere gidiyoruz da kalabalık Bi aileyiz. Ama kendi annem dahil sevemiyor Bi türlü kızımı. Asla ne gider ne sevdirir kendini. Hadi dedik büyüsün oda geçer. 11 aylık oldu inanın hala ağlıyor. Oyun oynarız sıkılır. Diş zamanını da biliyoruz diyelim ondan ağlıyor. Ama sanki alışkanlık gibi hergün hergün ağlar. Kucağımıza alıp inanın doyasıya öpüp sevemedik. Hadi ben annesiyim Bi parça olsun sevdim ama babası zar zor öper sever. Durmaz asla kucakta sürekli hareket halinde. 2 saniye durmaz ama sürekli bir ağlama isteği var. Lütfen yanlış anlamayın asla isyan etmek için yazmadım bunları. Ama öyle Bi hal oldu ki büyür geçer dedikçe sanki katlanarak gidiyor. İnanın o uyuyasıya oturup rahat bir bardak çay içmiyorum hiç. Bir yere gitsek te aynı şekilde hep Bi müdahale etmek zorunda kalıyorum. Acaba başka bişiy mi olabilir. Başına gelen yada tavsiyesi olan varsa cevaplarsa  çok sevinirim. 
Bebek Ayı 11

2 Cevaplar

0 oy
(354 puan) tarafından
Benim oğlum da kolikti . Yani özetle doğduğundan beri ağlar şuan 18 aylık olduk ağlama krizleri resmen kendini yere atıyor .yani sizinkide katlanacak bana hep derlerdi butuyunce geçecek inanma sen bacım daha beter oluyorlar.bu arada çizgi film izliyormu oda agresif yapıyor çünkü oğlum izliyordu kestim 6 ay sakinledi babası alistirdi şuan .istesemde o gücü kendimde bulup kapatamiyorum.ayrica benim oğlum evde tek gurbetteyiz kimsemiz yok o yzuden hergun park a götürüyorum ama yetmiyor yetmiyor inanır mısın bibyere gideriz biri sevmek ister ağlardı catlardi biri eve gelse ağlardı inanılmaz bı şekilde hemde memlekette gittim kaldım 2 ay kadar çocuk kendine geldi şuan şükür birini görünce ağlamıyor .ama kızın babasına bile zor sevdiriyor kendini diyorsun bu durum biraz kötü beraber vakit geçirin dışarıya biraz kapıyı kapatıp yada bı doktora götürün bence biseyi yok her çocuk kendini sevdirmek çünkü 
(41 puan) tarafından
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim kızımda kolikti ya ilkler de neler çektik anlatamam size. Ben hala kendime gelebilmiş değilim. Tuvalete dahi koşmakla gidiyorum. İnanın babası o kadar sevecen yaklaşır ki eşimi övmek için demiyorum ama birçok babadan belki daha çok sever. Oyun oynar, gezdirir, her şeyi yapar. Büyük insan gibi konuşur kızımla. Ama bizimki hep Bi hareket halinde olduğu için kucağımıza alsak zıplamak ister. Yerde olsa gelmek ister, ama öpmek zorlaşır. İnanın sakallarım batar diye hergün traş olur batmasın diye. Ama ne bileyim durmuş gibi beynim sanki. Biz de evde tek olduğumuz için mecburen açmak zorunda kalıyorum Çünkü inanın yemek dahi yemiyor açmayınca. Sadece yemek esnasında açıyorum. İnanın çaresiz kalıyorum. Nerden başlasam nasıl yapsam bilmiyorum hiç. Doktora gitmek benimde aklıma geldi. Ama ne diyeceğimi bilemiyorum.
(354 puan) tarafından
Benim oğlum dediğim gibi insanları görünce ağlıyordu bizden başkasına gitmiyordu etrafda her şeye otizm diyen anne ve anne adayları vardı bı an çok korktum götürecekti pedegog a ama sonra gözlemledim benim oglumun davranışları gayet normal .memlekete gittik kendine geldi .bizimde sizinde en büyük etken inanki TV ben anlıyorum anne yüreği yesin die açıyorsunuz aç kalmasindan iyidir .ona farklı oyuncaklar alım beraber etkinlikler yapın .benim şuan oğlum TV aç ama onunla oyna TV ye bakmaz bile öyle ama gel gelelim yapamıyorum şuan çizgi filmden ayiramiyorum çünkü mental olarak ben çöküş tey şuan o Sabri gostermek de zorluk cekecegimden yapamıyorum.instagramd öyküsü bebek ve yonca görgül u takip etmeni oneriirm özellikle yonca görgül e yorum attığında hemen cevap veriyor ben çoğu şeyi soruyordum çünkü onun disind acanli yayın yapan soruları cevaplayan çocuk doktorları var Osman gönülal gibi .benim arkadaşımın ogluda asla kendini sevdirmezdi geldi 1 yaşına şuanda tam tersi sevsinler istiyor .
(41 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim o kadar güzel yazmışsınız ki resmen içime su serptiniz bende otizimli mi diye inanın çok düşündüm ama bikaç kelime söyler bay bay yapar gel gel yapar. Hayır derim bakar. Gözlerime bakar güler. Oyun oynamayı sever. Ama insanoğluyuz gün içinde yemek bulaşık tuvalet o kadar çok ihtiyacımız var ki keşke hep çocuğumuza vakit ayırabilsek evdede tek olunca maalesef bunu yapamıyoruz. Dediğiniz kişileri takip edeceğim. Bi yol bulmak lazım. Çünkü aşırı sinirli aşırı agresif. İnanın yiğenim benim yanımda büyüdü hiç böyle şeyler görmezdim şuan bana kızım öyle garip geliyor ki sanki her hareketini sorgular oldum. Kimseye hiç kendini sevdirmemesi beni öyle üzüyor ki kendi annem bir kere kucağına alıp koklamış değil. Geçer diyolar ama inanın kaç aylar oldu. Bu konuyu muhakkak araştıracağım. Yoksa inanın çok çöktüm çok yıprandım.
-Reklam-
0 oy
(66 puan) tarafından
Ablamın kızı kolikti 3 yaşına gelene kadar ne uyku uyuyabildi ablam ne doğru düzgün yemek yiyebildi... hele ilk 6 ay uykusu maks 15 dkydı. Ve dediğiniz gibi kendini sevdirmiyordu yerinde durmuyordu. Şimdi 8 yaşında nerde o eski hali sessizleşti sakinleşti içine kapandı bu seferde. Yani çocuklar çok değişken. Umarım sakinleşmesi için 8 yaşına gelmesini beklemezsiniz tabi zor bir durum

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 48 göst.
22 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Enes asafim (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 54 göst.
22 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Enes asafim (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 176 göst.
19 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Rabiadevran (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 235 göst.
...