0 oy
199 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (36 puan) tarafından
Kızlar merhaba. Bebeğimin kakası da nokta nokta kan görüyordum çocuk doktpru süt diyetine girmemi söyledi yapıyordum kan kesildi gibi ama ara ara yine çok hafif gördüm. Alerji uzmanına gittim. Kan tahlilinde bişey çıkmadı diyeti açmamı söyledi yoğurt peynir yedim bir tane nokta şeklinde kan gördüm. Ama çatlağıda vardı çok ıkınıyor hangisinden kaynaklanıyor bilemiyorum fikri olan var mı acaba. 

4 Cevaplar

0 oy
(13 puan) tarafından
Aynı durumu bizde yaşıyoruz canım yesem de geliyor kan yemesem de geliyor süt ve süt ürünlerini yeme ona da verme dedi doktor. Bebeğim 4 buçuk aylık 2 buçuk aydır aynı sorunla uğraşıyoruz her kan gelmesinde gaita testi veriyoduk birinde amip antijeni bakterisi buldular diğerleri temiz çıktı ama kanin neden geldiğini bulamadılar bir türlü. Makatta iki tane çatlağı var zorlandığı ve ishal olduğu zaman kanın geldiğini farkettim. Büyük ihtimalle makattan geliyo süt ve süt ürünlerinden olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sıkı diyette yapsam geliyo yani. Yine de burda bekleyeyim belki bilgisi olan ya da aynı durum başına gelen biri yazar.
(36 puan) tarafından
İlk gittiğim doktor çatlağı var hafif ama sen diyet yap dedi bide enfeksiyon varmış antibiyotik kullandık daha sonra grip oldu ateşlendi kaka tahlili yapıldı başka yerde enf yok ama gizli kan çıktı doktor sordu hatta çatlak mı var diye. En sonunda alerjiye gittim denediysen diyetini aç falan dedi pekde ilgilenmedi küçük diye heralde. Ama çok huzursuz hırıltısı var acayip sulu yapıyor kakasını hep mukus . Zorla emiyor yay gibi geriliyor emmek istemiyor. Mamayla desteklemek istiyorum ama normal mama da veremem gibi görünüyor tıkandım kaldım. 2 yaşında kızım var enerjim bitmek üzere artık
(13 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım bizimkine de antibiyotik verdi antibiyotik tedavisi uygulanırken 1 hafta hiç kan gelmedi ilaç tedavisi bittikten sonra yine geldi yine geldi bence çatlaktan oluyo sadece sesli bir şekilde gazla beraber kakasını yapınca geliyo zorlandığı için makatindaki catlaktan geliyo benim düşüncem o yönde, ki umarım o yüzdendir. Diyet yüzünden sütüm kesilcek diye cok korkuyorum. Diyet yapmaya başladığımdan beri sütüm de azalmış gibi geliyor.
(36 puan) tarafından
Aynen canım benimde öyle yiyecek bişey bulamıyorum sanki sütüm de azalıyor zaten zorla emziriyorum
(13 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun :(
-Reklam-
0 oy
(8 puan) tarafından
Bide yumurtayı kesin. Bizimde öyleydi hem süt ürünlerini birde yumurtayı kestim
(36 puan) tarafından
Yumurtayıda kestim 15 gün oluyor
0 oy
(98 puan) tarafından
Kuruyemiş yiyorsanız onu kesin. En çok badem ve ceviz
(36 puan) tarafından
Yok yemiyorum onları
0 oy
(3,781 puan) tarafından
Muhtemel bebeginiz de coklu besin alerjisi var.

Gittiginiz doktor gercekten de alerji doktoru mu ? 

Sut urunleri, dana eti,yumurta,tavuk,kuruyemisler,tahin,domates alerji ihtimali yuksek besinler. 

Ayrica bebege prebiyotik size de vitamin verilmesi gerekiyodu verdi mi doktorunuz ? 

Benim bebegimde de coklu besin alerjisi vardi 4 doktor gezdik ancak dogru kisiyi bulduk.
(36 puan) tarafından
Doçent di ama çok da ilgilenmedi. Sadece süt ürünleri bidr yumurtayı kesmiştim. Onlarında kesersem geriye yiyecek bişey yok  zor gerçekten 2 yaş kızım var oda ilgi istiyor enerjim bitti
(3,781 puan) tarafından
Canim uzmanlik alani alerji olan bi doktora git. Diyet yapmadan gecmez.
Var var yiyecem biseyeler var :)
Allah yardimcin olsun
(36 puan) tarafından
Sağolun teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 541 göst.
26 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hatunn (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 214 göst.
27 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dyguylaa (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 242 göst.
...