0 oy
281 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (50 puan) tarafından
arkadaşlar bebeğimiz 2yaşında olacak.bazı öneriler aldım.formül mama yerine kaşık maması dene diye ama ben 3yaş bitene kadar formül mama vermeyi düşünüyordum biberonla(ek gıdaları dışında)yanlış bir yöntem mi önerilerinizi ve bildiklerinizi alabilir miyim?

8 Cevaplar

+1 oy
(267 puan) tarafından
Bebeginiz gayet büyük masallah yeterli ek gida alıyorsa bence ikisinede gerek yok kızım 13 aylik neredeyse gormul mamayi bırakıyor kasik mama da hiç vermeyi düşünmedim 
-Reklam-
0 oy
(678 puan) tarafından
Formül mama devam sütü kaşık mamayla alakası yok ki. Kaşık mama muhallebilerin toz hali işimizi kolaylaştırmak için. Bazıları sütlü evet ama formül mamanın yerini tutmaz.  
0 oy
(434 puan) tarafından
Bebeğiniz yemek yemeğe başlamıştır formül mama için süre uzun.Bebegim7.5 aylik yaşını doldurunca belki 1 2 ay daha kullanıp kesmeyi düşünüyorum.
0 oy
(200 puan) tarafından
kaşık maması ve formil mama aynı değil , bende aptamili 3 yaşına kadar devam etmek istiyorum siz ne kullanıyorsunuz
0 oy
(8,991 puan) tarafından
Formül mamaya artık gerek yok. Ek gıdayla beslenmeli. Biberon diş yapısını bozup, diş çürüklerine neden olabilir. Kaşık mamasına da gerek yok. Siz ne yiyorsanız o şekilde beslenecek. 
0 oy
(1,484 puan) tarafından
Benim kızımda 30 aylik ben hala günde 1 kez 5 ölçü kadar bazen bardakla bazen sulukla bazen biberonu ile veriyorum y kesik uc ile. Yoğurtla pek arasi yoktu (artik yogurt ayran tuketmeye basladi 2 aydir)yemesi iyi olduğu için Dr verebilirsin demisti hersey yer.

Ogun sekilde değilde öyle aklıma gelince verdiğim bir ürün gibi. 

Kasik mama hiç tavsiye edilen birsey değil ben hiç vermedim.
0 oy
(3,585 puan) tarafından
26 aylik bebeğim ben hala formul mama veriyorum. 3 yasina kadarda devam etmeyi düşünüyorum. Kasik mamasi iyi değil canim..
0 oy
(53 puan) tarafından
ben ilk kızımda 2 yaşına kadar aptamil verdim, 3 yaşına kadarda vermek istedim ama o dönemde eşim işten çıktı zorlandık. alabiliyorsan formül mama 3 yaşına kadar ver canım, o anne sütü yerine geçiyor çünkü

İlgili sorular

...