0 oy
181 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (114 puan) tarafından
Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz? Uyku eğitimi hakkında bilgisi olanlar, bebeğim sadece kucakta zıplatarak uyuyor. Yataga koyduğum an uyanıyor ve ağlıyor. Gündüz neyse de geceleri artık çok zorlanmaya başladık. Ayaklarımda derman kalmadı zıplamaktan. Bu alışkanlığı nasıl bıraktırırım? Her uyanmasında kucagımıza alıp zıplıyoruz. Yoksa asla sakinleşmiyor. 
Bebek Ayı 6

2 Cevaplar

0 oy
(1,064 puan) tarafından
Her stiLin kendine gore zorlugu var ben emerek uyutuyordum. Yoksa bile illaki meme ucum agzina degecek emzik gibi sakiz gbi cignerdi gece gunduz . Geceleri az yan donerken gozunu acsa uykusunda tekrar dalamaz. Meme icin aglardi emecekki uyusun. Surekli memem agzindaydi.

Sallarkern de agni halt. Surekli sallanmak ister uyandikca. Seninku kucakta ziplamak isti. Nasil uyuyirsa onu ister hep geceleri. Becerebilirsen kendi kendine uyumayi ogret 

Kizim 22 ay emdi. Memeyi braktik kucakta ben otururken emer posisyonda poposuna pislayarak uyuttum bir ay. Sonra aniden kendisi kendi yataginda yatmak istedi. Yatagina koydum o uyuyana kadar ben odada oturdum bekleidn. On ay kadar da boyle gecti. 33 34 aylik oldu. Ben icerdeyim bana seslenirsen gelirim annecim sen yat uyu deyip opup odasinda ciktim.

Oglum suan 16 aylik memeden kesiyorum birkac gun oldu keseli. Suan mama sandalyeli sakincakta salliyarak uyutuyorum. Bugun mesela. Uyku saatinde cenazmiz vardi taziyedeydik. Orda uyutamadim. Suan bir sistemimiz yik sadece memeyi unutsun diye salincakta sallayarak uyutuyorum ama ev harici biyerde uyutamadim. Heryerde yapabilecegim bi sistem gelistirmeliyim. Uyku egitimi kizimdami gibi laftan sozden  anlayinca iletisim kurabilince vermeyi dusunuyorum 25 aylik 26 aylikken falan yani bakalim nasip
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nasıl alıştırırsan öyle gider demişlerdi bana ilk zamanlar bende yatırıyordum emzirip poposuna ufak ufak vuruyordum. Daha sonra 7. Ayda emmeyi bıraktı kendi isteği ile. Sonra mama takviyesine geçtik. Bu seferde mama içerek uyuyordu yine poposuna pış pış yapıyordum. 9. Ayında bu sefer mamasını yiyip direk kendi yatmaya başladı sadece yanında uzanıyordum. Şu an 14 aylık hala daha mamasını yer kafayı koyar uyur. Şükür o konuda sorun yaşamadım. Lohusayken ilk zamanlar bir kaç kez kayınvalidem ayağımda sallayım öyle alışsın dedi  gittiğimiz bir ortamda ben sallamam oğlun sallar o uyutur o zaman her zaman dedim bıraktı nasıl biliyorsan öyle yap o zaman dedi. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 181 göst.
13 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde incit (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 454 göst.
25 Mayıs 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Pelşin (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 524 göst.
16 Ekim 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Seda.1625 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 291 göst.
...