0 oy
341 göst.
4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde (45 puan) tarafından
Kızlar 3 buçuk yaşında kızım kesinlikle tuvaletini söylemiyor ve tutmuyor ilk bi kaç gün goturdugumde yapti bir kere dışarı çıkardım asla yapmafı tuvalete üzerine yaptı çişini eve grldik bidaha asla çişini yapmamaya başladı kafayı yemek üzereyim bir yıldır çocuğa bir şey öğretemedim gece kaldırıyorum yapmiyor 10 dakika sonra salona yapiyor ne yapmam lazım gece ve gunduz aynı anda vereyim dedim ama olmadı yaşıda büyüdü öğretmek zorundayım ödül yontemide fayda etmedi.

1 cevap

0 oy
(180 puan) tarafından
Merhaba,

 Tuvalet eğitimi yorucu bir süre size sabır diliyorum. Ama bir çocuk psikiyatristi görebilir bence. Tekrar beze dönmeniz daha zor süreç olabilir. Altında yatan bir sebep olduğuna inanıyorum ve mutlakada cikiyor. 

Okuldaki bu yas döneminde de duyduğum şeyler var,

Karanlık olduğu için, sifon sesi için gibi aslında çok cok minik şeylerden etkilenebiliyorlar. 

Ve görsel içerikli kitap eşliğinde sevdiği oyuncağı ayni şekilde tuvalet sürecini gösterin. Ceza yada tuvalet konusunu yaninizdayken babasıyla dahi konuşmamaya özen gösterin. Merak etmeyin geçiyor bu süreçte. 

Sevgiler ❤️
(45 puan) tarafından
Merhaba semra hanım öncelikle cevap verdiginiz için çok teşekkür ediyorum bugun sabahtan beri çişini tutuyor altını dahi ıslatmadı bez baglamalı mıyım bilmiyorum
(180 puan) tarafından
Merhaba uzmandan destek alın. Uzman değilim.
Goturemiyorsaniz, Konuşun bolca bezine yapmak ister misin diye sorun . Tutması da problem olduğu için yani siz kızım nasıl istersen öyle yapalım diye yaklaşın. Olumsuz olmayın merak etmeyin bu süreci sizin gibi yaşayan cok kişi var ve anlıyorum zor. Ama buyuyecekler ve bu süreç gececek inanın. Artık ney seviyorsanız kızınız hadi çişini yapalım pankek yapalım gibi olumlamalar deneyebilirsiniz. Kimsenin bu konuda bir şey söylemesine musade etmeyin. 3 yaşında hala bezli mi gibi sözler çocuklarda bu süreyi uzatıyor. Yeğenim 3.5 yaşında artık büyüdüm tuvalete yapacağım dedi birdaha bez kabul etmedi. Kızınıza izin verin karar versin şefkatle süreci sonlandirirsiniz umarım.
(45 puan) tarafından
Ah canım merhaba yorumun için çok teşekkür ederim ben herseyi denedim maalesef ne bezi istiyor ne tuvalete gidiyor bende bıraktım kendi haline üzerine yapa yapa rahatsız olur bi süre sonra dusunuyorum
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 251 göst.
13 Mayıs 2020 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Arasın annesi❤ (5 puan) tarafından soruldu
...