0 oy
309 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (42 puan) tarafından
8 buçuk aylık bebeğim ek gıda + anne sütü ile besleniyor. Ben işteyken ek gıda alıyor gelince sabah işe gidene kadar acıktığında emziriyorum. Kayınvalidem senin sütün artık su, onu doyurmaz, katı beslenmesi lazım, gece maması başla diyor. Kaçıncı aydan sonra ek gıda ağırlıklı beslenmesi gerekir? Bir de ek gıda yerken çok yesin diye zorluyor bir öğünde ne kadar miktar yemeli? Tşeekkürler
Bebek Ayı 8

2 Cevaplar

0 oy
(3,760 puan) tarafından
Canim bebegin 9-12 ay arasinda gunluk toplam 2 cay bardagi kadar ek gida almasi yeterlidir. Tabi gun icinde sen yoksun anne sutu almiyosa maksimum 3 cay bardagi olabilir belki doktorunuz daha iyi bilgi verir. 

Gelsiimi nasil boy kilo olarak ? 

Bence gece acliktan degil de seni ve memeyi ozledigi icin surekli emmek isteyebilir. Aksma son ogununu ek gida oalrak saat kacta veriyosunuz. Bi de tabi 8.ay atagi var.

Senin sutunun bebegin icin cok faydasi var su falan degil. 9-12 ay arasinda %60 anne sutu-%40 ek gida onerilir gunluk beslenmede. Bebeginin doyup doymadigini en iyi sen anlarsin. Ama anne sutunun daha farkli faydalari var. 
-Reklam-
0 oy
(991 puan) tarafından
Bu zamanlar da anne sütü ağırlıklı olması lazım 1 yaşından sonra ek gıda ağırlıklı oluyor sütün su artık doyurmaz diye de birşey yok sütün zaten bir kısmı bebek doğduğu günden beri su dur bebek bir süre emer ondan sonra da sütün yağlı kısmı gelir size tavsiyem sütünüz yetiyorsa bol bol emzirin emziremediginiz zaman sağım yapın biberonla verirseniz meme reddi yaşarsınız alıştırma bardağıyla verebilirsiniz benim ki de 10 aylık çalışıyor olsaydım böyle yapardım annem bana da sütün yaramaz artık diyor ama ben onu dinlemiyorum sütüm az olmasına rağmen emziriyorum sadece uyumadan önce mama veriyorum rahat uyusun diye 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 262 göst.
16 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hatice24 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 264 göst.
0 oy
5 cevap 347 göst.
0 oy
1 cevap 300 göst.
15 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Necmiyelaliş (65 puan) tarafından soruldu
...