0 oy
249 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (17 puan) tarafından
Merhaba hanımlar. Kızım 4 aylık. Yaklaşık 2 haftadır gece uykusuna bir türlü geçemiyoruz. Öncesinde 12'den önce uyumaz ama o saat geldiğinde hizmetleri yapılmışsa biraz sallayınca uyurdu. 2 haftadır ise neredeyse 21'de başlıyor huysuzlanmaya, altını al salla, yedir salla, gazını çıkar salla derken saat 01, bazen 01:30, bazen ise 02'yi buluyor. Öylece bıraksam ağlıyor hiçbir ihtiyacı olmasa bile, sallasam bu sefer de uyumuyor. Geçen hafta bir gece bu geç rutininin de dışına çıktı, artık tamamen uykuya dalıp yatırdığımda saat 3'e 10 vardı. Neden olur bu? Ne yapacağım bilemiyorum..

5 Cevaplar

0 oy
(2,159 puan) tarafından
4.ay atağını yasiyosunuz.benimkide şuan kolumda uyuyo.bi hafta oldu bizimde başlayalı.insallah çabuk biter
(17 puan) tarafından
Ben atak diye sadece 2 yaş atağını biliyordum. 4 aylık atak da varmış demek, Allah yardımcımız olsun. 2 haftadır böyle olunca yatma saati gelirken bana da geliyorlar artık. ::)
(2,159 puan) tarafından
Atak haftalarina internetten bakın çok var maalesef.zaten atak bitiyo dişler basliyo.en zoru yenidoğan sanıyoruz ama arkasından gelen günler çok daha stresli ve yorucu
(17 puan) tarafından
Vallahi öyle ya. Teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
(47 puan) tarafından
Emzık kullanmak uykuya geçişi kolaylastırıyor tavsıye ederim
(17 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Düzenli vermeye çalışayım bakayım.
(47 puan) tarafından
Uyanınca verın hemen geri dalıyorlae acıkıp uyanırsa emzik ise yaramıyor ama :) rıca ederim
0 oy
(271 puan) tarafından
Ayniyiz ve cok fazla salyasi diş huzursuzlugu var. Emzirince yerine koyardim hemen uyurdu ama şimdi yerine koyduğum gibi uyaniyor 4 aylik olmamiza 2 gün var atak haftasindaymisiz
(17 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun :/
0 oy
(624 puan) tarafından
Dördüncü ay atağındasnz ilgi gösterin ilgilenin ilgi istedikleri bir zaman . Bir ay sürüyor 
(17 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,090 puan) tarafından
Başka şekillerde de uyutmayı deneyin böyle zamanlarda. Ben öyle yapıyorum. İlla belirli dönemlerde uykuya geçişte zorluk yaşadığı oluyor. Ben de bu sefer gel böyle uyuyalım diyorum deniyorum o an neyi severse. Benim kızım da bu aylarda böyle yapmıştı, yatağa koydum kendim yanına uzandım piş piş yapıp ellerini tuttum falan 20 gün kadar öyle uyumuştu. Sonra yine değişti :) Şimdi onu öğrendiği için bazen uykuya geçerken onu istiyor özellikle son artık gece uykusuna yatarken :) Ne bileyim belki faydası olur. 
(17 puan) tarafından
Benim kızım bira huylu. Öyle yatırıp da yanına yatmamı istemiyor. O zaman kalkmak istiyor, uyku için olduğunu anlamıyor yani. Biraz şey gibi oluyor sanki "Madem buradasın, alsana beni kucağına!" :  Bir denerim ama inşaallah. Teşekkür ederim.
(1,090 puan) tarafından
İşte her bebek farklı. Siz bebeğinizin istediğine göre bulursunuz. Mesela benim kızımda kucağımda uyumaz asla. İlla yatağına yatacak rahatça. Bir dışardaysak uyur kucağımda. Hepsinin huyları var :)
...