0 oy
167 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (220 puan) tarafından
3 hafta önce emzirmeyi sonlandırdım. Ondan önce emerek uyuyordu. Şimdiye kadar gece kalkıyordu. 3-4 gündür deliksiz uyumaya başladı. Sorunumuz akşam 11 e kadar uyumuyor, aslında 8 gibi uykusu geliyor ama ya direniyor, ya da uykuya dalamiyor. Sabahları 7:30 da kalkıyor aslında erken de kalkıyor. Gündüz bir uyku uyuyor. Gündüz uyku saati de değişken 13:00-17:00 arası herhangi bir saatte uyuyabiliyor ve 1,5 saat civarı uyuyor. Tek sorunumuz akşam geç uyuması. Ne yapmamı önerirsiniz?

3 Cevaplar

+1 oy
(762 puan) tarafından
Sabah 7 buçukta uyanıp öğlen uykusu 5 kadar sarkması sıkıntı. Öğlen uykusunu erkene çekerseniz akşam saati 11 e kadar direnemez.

 Birde uyku öncesi rutin oluşturmanız önemli. Uymadan pijaları giydirmek, karanlık odada bir 5 dk vakit geçirmek, varsa uyku arkadaşını getirmek vs. gibi.

Uykusu hemen olmasa bile her gün aynı saatlerde yatağına koyarsanız uyuması gerektiğini anlar. 
(220 puan) tarafından
Ogle uykusuna da çok direniyor. Aslinda rutinimiz de vardı ama artik onu da ciddiye almıyor. Ama daha dikkat edeyim. Her gün aynı saatte yataga koymuyorum onu da yapayım.  Teşekkür ederim faydalı bir cevap oldu benim için
(762 puan) tarafından
Uyku rutinlerine ekleme/çıkarma yapabilirsiniz. Mesela bizde uyku arkadaşı kısa bir süredir var. Önceden istemiyordu.
Uyku saatlerine dikkat etmek de önemli. İlk bir süre zorlar, direnir ama zamanla alışır.
(220 puan) tarafından
Bizi yeni bir surec bekliyor desenize. Dikkate alacağım
-Reklam-
0 oy
(3,771 puan) tarafından
Canim 7:30 kalkiuosa oglen en gec 1 gibi uyumus olmali. 1.5 saat uyusa aksam en gec 8:30-9 arasi uyumasi gerekir. Sen uyumaya goturunce uykuya mi direniyo ?
(220 puan) tarafından
Oglen uykusuna da çok direniyor. Öğlen 1 de uyuduğu günler de akşam gec uyuyor. Evet ben uykuya götürünce direniyor ama götürmezsem de kendi kendie uyumuyor zaten
(3,771 puan) tarafından
Oglen uykusundan once 1 saat aksam uykusundan once 1 saat parka ,disari falan cikarip yurutun. Yorulsun daha kolay uykuya dalacaktir.
(220 puan) tarafından
Tamamdır teşekkür ederim
0 oy
(452 puan) tarafından
Öğlen uykusunu erkene çekin 7 buçukta uyaniyosa öğlen 1 de yatırın en geç 2 gece fazla dayanamaz 10 dedi mi yatar. Benim oğlumda akşam 10 dan erken yatirdigimda bir saat sonra uyanır gece uykusuna asla geçemez. O yüzden mecbur 10 bucukta sonra yatiriryorum
(220 puan) tarafından
Oglen uykusuna da direniyor. Daha çok vakit geçirmek istiyor. Uyku onun için zaman kaybı gibi. Ama öğlen 1 de uyuduğu günler de gece gec uyuyor.
...