0 oy
223 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (28 puan) tarafından
Bebeğim 50 günlük. Çok zorlanıyorum ve sanırım bu yüzden uçuk çıktı. Bebeğime bulaşır diye korkuyorum. Başına gelen var mı? Nasıl bir yol izlediniz? 

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Öpmediğin sürece ya da uçuğa elleyip elini yıkamadan çocuğa dokunduğunda bulaşır canım.  Bir süre dikkat etmen lazım. Şu ana kadar bende hiç çıkmadı ama şey diyorlar tahta kaşığı az ateşe tutup uçuğa ufak ufak dokundurunca korkup gidiyor diye. Arkadaşım yapmıştı ya tesadüftü ya da gerçekten işe yaradı. 
(271 puan) tarafından
evet tahta kaşık aşırı işe yarıyor. Ben küçükken ayda bir mutlaka cikarirdim uçuk . Bu yöntemi yaptıktan sonra hem çok çabuk geçti hemde yıllarca uçuk ne bilmedim.  Sanırım sıcak o mikrobu öldürüyor. Birde bağışıklık duusnce çıkıyor ztn uçuk.
(418 puan) tarafından
Kız Allah razı olsun günden güne büyüyen uçuk çıkmıştı tavsiyeni uyguladım bakalım tesadüf mü degilmi diye:) hakikaten de doğruymuş kız kaşığı üstüne koyduğum gibi geri çekildiğini hissettim ben şok:@ bir güne iyileşti. Artık güvenle herkese tavsiye edebilirsin:)
tarafından
Gerçekten mi. Geçmiş olsun kız :) geçtiğine sevindim valla
(418 puan) tarafından
Geçti valla kız. Allah razı olsun
tarafından
Allah senden de razı olsun canım.
-Reklam-
0 oy
(812 puan) tarafından
Maske tak burnun acikta dursun oyle olursa unutmazsin opmezsin.
0 oy
(418 puan) tarafından
Kız bende de uçuk çıktı inanır mısın 
0 oy
(184 puan) tarafından
Sarımsak ezip uçuğun üstüne koy. Hem çabuk iyileşir hemde virüsü öldürüyor net.  
0 oy
(7 puan) tarafından
Benimde 1 ay içerisinde 3 kere üst üste çıktı ateş vs de yaşad grip gibiydi 

Aile hekimi bağışıklığın zayıfladığı veya yoruldugun için olabildiğini söyledi 
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Bağışıklık düşünce hemen çıkar Yemene icmene dikkat et bol c vitamini tüket. Bebeği asla öpme havlu kullanma onun yerine kağıt havlu kullan tek kullanımlık olur evde su içtiğin  sabit bir su şişesi varsa bir süre kullanma onun yerine bardaktan iç her seferinde at makineye yenisini kullan ya da küçük su al onlardan iç geçene kadar. Dudağını degdigin yerde virüs kalacağı için bir sonraki kullanımda yeniden olusmasin diye önlem amaçlı bunlar. Uçuk yerini oynama günde 5 6 kez sarımsak sür. Mesela sarımsağı al 3e 4e böl her seferinde bir parçasını uçuk üstüne bastır biraz canın yanar ama 3 4 dakka bekle at o sarımsağı birkaç saat sonra diğer sarımsak parçası ile yeniden yap bu işlemi. En doğal çözüm budur gebelikte ve emzirmede hep bu yöntemle birkaç güne kurtuldum
0 oy
(452 puan) tarafından
Uçuk kremi var hemen geçirir 
0 oy
(553 puan) tarafından
İyot uçuğa çok iyi geliyor. Sak n bebeği öpmeyin. 

İlgili sorular

...