0 oy
136 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (19 puan) tarafından
Merhaba anneler,6 aylık bebeklerinize ek gıda neler verdiniz ne kadar miktar ve ,3 gün kuralı vs yardımcı olur musunuz
Bebek Ayı 6

2 Cevaplar

0 oy
(468 puan) tarafından
Biz 180. Günde başladık yani tam 6 aylıkken ilk alerji değeri en düşük sebzeler olarak kabak, havuç ve patates verdik. 6.5 aylıkken yoğurt verdik sonra meyvede muz armut olarak devam ettik. 3 gün kuralı sadece 1 ürünü vermektir 1.gün 1 çay kaşığı, 2.gün 1 tatlı kaşığı, 3.gün 1 yemek kaşığı şeklinde. Ama ben porsiyonlara çok takılmadım açıkçası daha fazla verdiğimde oldu. 3 gün kuralının olmasının nedeni bebeğin yeni katı gıdaya geçtiği için sindiriminde sıkıntı yaratmaması ve alerjik reaksiyon gösterirse neyden kaynaklandığını çabuk anlamak için yapılıyor. Sonra zaten hepsini karıştırıp çorba falan yaparsın. İlk olarak sebzelerle başla çünkü meyveyle başlarsan sebzeler daha tatsız olduğu için yemek istemeyebilir
(19 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, deniycem
-Reklam-
0 oy
(35 puan) tarafından
Ek gıdaya başlamak için alerji riski en düşük ve nötr tatta gıdalar seçmeliyiz. Kabak, patates gibi sebzeler, inek sütü protein alerjisi yok ise evde günlük mayalanmış yoğurt uygun seçeneklerdir. Eğer meyve ile başlarsak sonrasında sebzeye geçişimizde dirençle karşılaşma ihtimalimiz yüksektir. Sebzelerden sonra elma, armut gibi meyvelerle, cam rende kullanarak devam edebiliriz. 

Ne kadar vermeliyim?

Ek gıdaya geçiş döneminde parolamız ise doyurma- tanıştır olmalıdır. Alerji riski de göz önüne alınarak 3 gün kuralı uygulamalıyız. Ek gıdaya geçişin en önemli adımlarından olan 3 gün kuralı, tek bir besini 3 gün süreyle az miktarlarda bebeğe vermek, bu süre içinde bebeğe yeni bir besin yedirmemektedir. Birinci gün 1 çay kaşığı, 2. gün 1 tatlı kaşığı, 3. gün 1 yemek kaşığı aynı gıda sunulmalı; ciltte döküntü, kızarıklık, kusma, huzursuzluk, kakada kan gibi alerji belirtileri yoksa yeni bir gıdaya geçilebilir. Ek gıdaya geçiş sürecinden sonra bebeğimizin midesinin kendi yumruğu kadar olduğunu hiç unutmadan kâselerce beslemeye çalışmamalı, bebek istemiyorsa zorlamamalıyız. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 250 göst.
0 oy
4 cevap 324 göst.
0 oy
2 cevap 210 göst.
0 oy
7 cevap 540 göst.
27 Eylül 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Meryem Başer (1 puan) tarafından soruldu
...