0 oy
913 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (106 puan) tarafından
Mrb hanımlar bebeğim 3 aylık oldu bugun sağlık ocağına götürüp boy ve kılosuna baktırdım. Boy 61 kilo 5200 dedi. Kilosu bana az geldi. Sütümün kalitesini arttırmak için ne yemem lazım ya da yağlı sütüm olması için neler yemeliyim 

11 Cevaplar

+1 oy
(418 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Kizlar bugün öğrendiğim bilgiyi sizede aktarmak istiyorum kayınvalidem toplum içinde kadınlara dediki gelinine diyorumki yemek ye yeki sütünün kalitesi artsın başka bir kadının verdiği cevap beni çok etkiledi şöyle bir cümle kurdu " Allah zengininde fakirinde sütunu aynı kalitede yaratıyor yani sen aman sütümun kalitesini artırmak istiyorum desende imkansız çünkü Allahu Teala bebeğin rizkina ayrım gayrim koymamustir sen su içsen bile en iyi kalitede süt olur. Bilim insanları araştırmış sürekli makarna yiyenle , kırmızı et tuketenin sutlerine bakmışlar ikisinde ayni kalitedeymis.
(256 puan) tarafından
Aynen öyle bende duymuştum bunu
-Reklam-
0 oy
(3,760 puan) tarafından
Dogum kilosu boyu nedir ?
(106 puan) tarafından
45 boy 2840 kiloyla doğdu kız bebek
(3,760 puan) tarafından
Canim gelisimi normal aslinda. Aylik 600-1000 gr almalari normal kabul edilir. Senin bebeginde aylik 800 gr almis.
0 oy
(70 puan) tarafından
Kilosu bence iyi benim kızımda aynı kilolar da ama solgar ın süt artırırıcı vitamini sütü aşırı yağlandırıyor tek kötü yanı anne de yağlanıyor bol bol 
(106 puan) tarafından
Kızınız kaç kilo peki. Hemşire kilosu ortalama dedi
(70 puan) tarafından
5 kilo ama boyu uzun doktoru sorun yok sağlıklı dedi bende eşimde uzunuz genetik faktörlerde devrede oluyo
0 oy
(101 puan) tarafından
Bebeğin doğum kilosu önemli olan sağlık ocağında kilosuna az demedilerse korkmayın. Bütün annelerin sütü yağlıdır. Bebeğinizin son sütü yani bütün göğsünüzü boşaltığından emin olun yağlı kısım sonda zaten ekstra birşey yapmanıza gerek kalmaz. 
0 oy
(352 puan) tarafından
Bizimki 3 aylıkken 7 kiloydu ama hem beni emiyor hem mama veriyorum
0 oy
(992 puan) tarafından
Yulaf ile muz süt şeker karıştırıp yiyordum
0 oy
(2,176 puan) tarafından
Dogum kilosuna gore aylik 600-1000 kilo arasi aldiysa normal. Yaglandirma nasil oluyo bilmiyorum burda degisik terimler ogrendim :) saglikli beslenin yeter. Gun icinde sık sık emzirin ve gece en fazla 4 saatte bir besleyin. Gece sutu gunduz sutune gore daha yagli olur. Ben iki cocugumu da boyle besledim. Kilolu bebekler ikisi de. Ikinci cocugumda doktora bi cocugum daha var mama verym bi kere uzun uyusun ki bende uyuyiym dedim 2 aylik falandi. Hayir olmaz gece sutu daha onemli demisti doktorum. Suan 5,5 aylik en son 9 kiloydu.
0 oy
(2,130 puan) tarafından
Kuruyemiş yemeniz lazım 
0 oy
(256 puan) tarafından
Yağlı süt diye bişey yok bebek emer sonda ki süt yağlı olur sen ne yesen de süt aynı aittir 
0 oy
(9,106 puan) tarafından
Çocuk 5 aylıkken doğum kilosunun iki katı olması gerekir. Siz oraya gelmişsiniz bile. Sütün yağlı olması için yemek diye birşey yoktur. Gereksiz aldığınız her kalori size gelecektir. Sağlıklı ve dengeli beslenip, bol su içip bol emzirmekdir asıl kural. Zaten belliki güzel de besleniyor. Boşuna başka şeyler tüketmeyin. 

Bebek anneyi emer bebeğin ihtiyacını beyin görür. Ne kadar emerse beyine sinyal gider biraz daha süte ihtiyaç var der ve üretir. 

Süt için bebeğin ihtiyacı Her neyse vücut anneden çekip alır. Örneğin kalsiyum. Siz dışarıdan kalsiyum almıyorsanz vücut çekip kemiklerinizden alır. Hamilelik de aynen böyledir. 

Bu yüzden dir doğru beslenmeyen anne doğum sonrası ve emzirme sonrası çürük veya diş kaybı yaşar. 

Ben kalsiyum dedim ama diğer şeyler için de bu geçerli. 

Sizin bir ihtiyacınız var gibi görünmüyor kilodan. Kilo tablosuna bakarken 3500 doğan çocukların olması gereken kiloya göre değerlendirme yapmayın 
(106 puan) tarafından
Bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. Bebeğim 2840 doğdu. 1. Ay 4 kilo aldı ama o zaman mama da içiriyordum 2.ay mamayı azaltıp anne sütüne döndürmeye çalıştım bu defa kilosu 4800 oldu. Şu an hiç mama vermiyorum zaten versem de kesinlikle almıyor biberrondan sütümü dahi içmiyor 3.ay kilosu 5200 oldu. Her ay kilo alımı düştü gibi. Bu durum beni tedirgin etti. Bir de sık sık azar azar emmeye başladı asla göğsümü boşaltmıyor
(9,106 puan) tarafından
Ne güzel. Çocuğun ilk 3 ay her ay aldığı kilo ay başına 750 gr olmalı bu en üst sağlıklı kilo alımı 500 gr da olabilir. Kafanıza takacak birşey yok. Zayıf olsun kilolu sağlıklı diye birşey yok yeterli kilo alımı sağlıklıdır.
(9,106 puan) tarafından
Şimdi kolik dönemi çünkü. Emmeyi bırakınca alın omuzunuza çok küçük değil biraz sert ama eliniz düz değil bombeli pat pat çıkarın gazı uykusu da açılır verin yine memeyi. Az emiyor ise saat koymadan sık emzirin ama gazını sık sık çıkarın bağırsağa ulaşmadan midede yakalayın ki kolik biraz daha kolay geçsin
(106 puan) tarafından
Her ay eşit bir kilo dağılımı olmadı bu da mı normal
(106 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim
(9,106 puan) tarafından
Bebek kilo alımı matematiği olmayan bir durum. İlk ay muhtemelen mama yüzünden daha çok aldı. Ama mama ile ayda 1 kilo almasından anne sütü ile 500 gr alması daha makbul. Tabi süt vermeyen anneler yanlış anlamasın süt olmasına rağmen mamaya geçmekten bahsediyorum.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 582 göst.
21 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elif kadir (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 908 göst.
0 oy
4 cevap 514 göst.
25 Nisan 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gulkaan (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 735 göst.
27 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ebrukaran (7 puan) tarafından soruldu
...