0 oy
299 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (8 puan) tarafından
Bebeğim 15 günlük  sağlık ocağından d vitamini verdiler. Adı monovit ama gaz yaptı bebeğimde sizler hangisini kullaniyorsunuz başka d vitamini önerisi olan anneler var mı :)
Bebek Ayı 15 günlük

8 Cevaplar

0 oy
(36 puan) tarafından
Ocd kullanıyorum ben
-Reklam-
0 oy
(190 puan) tarafından
orzax ocean d vitamini çocuk doktoru önermişti devlet karşılamıyor galiba canım 
0 oy
(81 puan) tarafından
Benim bebeğimde de gaz yaptı sağlık ocağının verdiği ben o yüzden ocean aldım onda rahatız, 3 damla şeklinde veriyorum 
0 oy
(80 puan) tarafından
saglik ocaginin verdigi damlayi kullaniyorum.gazi ust tarafta yakalarsan baya rahat edersin.bebegi besledikten sonra dik pozisyonda tutup sirtini sivazlaman lazim hicbisi yapmadan da cikiyo cocugu dik tutsan kendi kendine de cikar midedeki gaz cikinca rahat ediyorlar.
0 oy
(123 puan) tarafından
Evet gaz yapıo d vitamni bze birde kan damlası verdi hiç uyuyamadı yavrum bende bda vermedim.. Nye vermiyorsun dyede üstelemyo ille ver demıo vermeye çalış dedi sadece demekki pekde önemli değil. Hemşiremiz çok serttir çnkü önemli konularda yapcaksın yapmak zorundasn falan kızar ama damlalara öyle tepki göstermedi.. Gaz yapıo dedm ilk defa sen söyluosun bunu dedi kmseden skayet duymadm dedi kme sorsam vermyomuş çnkü :) 
(1,465 puan) tarafından
D vitamini çok önemli aksatmadan verin kesinlikle. Ben ocean kullandım 15 ay hiç bir halta yaramamış ne B12 ne D vitamini. İkiside hala çok düşük. Başka doktora gittim farklı ilaçlar başlattı. D vitamini çok önemli bağışıklığını falan çok etkiliyor.
(2,395 puan) tarafından
Hem d hem kan ilacı çok önemli vitaminler. Şimdi vermeseniz bile bir iki yıla olumsuz etkilerini gösterecektir. Çok uzun mevzu olumsuz etkileri uzatmayayım.
Sağlık ocağının verdiği kan damlasının çok fazla yan etkisi oluyor. İçeriği temiz bi tane alın.
(1,465 puan) tarafından
Sağlık ocağının verdiği kan ilacını bize doktorumuz kullanın mutlaka demişti. Hemde bunu diyen doktor hematoloji ana bilim dalı başkanıydı. Zararlı olsa kendi çocuklarıma kullanmazdım demişti. İçindeki paraben insan sağlığını asla etkilemeyecek düzeydeymiş. Özel markalar hiç bir işe yaramıyor demişti. Gerçektende sadece kan ilacı işe yaradı bizde. Diğerlerini ocean kullandım aynı yerinde sayıyor değerler
0 oy
(363 puan) tarafından
Su an ocean kullanıyorum ama ilk doğduğunda içerisinde gaz damlası ve d vitamini bulunan bigaia kullanmıştım problem ikinci ay itibariyle ortadan kalkınca ocean a geçtim 
0 oy
(1,083 puan) tarafından
Newvit öneririm araştır 
0 oy
(140 puan) tarafından
Aktardan kimyon rezene anason tohumu al kaynat ver cnm birebir o
(8,987 puan) tarafından
Bu nasıl bir öneri acaba? 15 günlük çocuğa hangi mantıkla bunu önerebiliyorsunuz? Rezene ve anason genotoksiktir ve dna hasarına sebep olabilir. Nöbet geçirmesine yol açabilir. 4 yaşından önce kesinlikle verilmemeli.
(140 puan) tarafından
Ben verdim bisey olmadı gayette rahatlatıcı oldu
(8,987 puan) tarafından
Dna hasarını gözle görebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Bunlar uzun vadede ortaya çıkabilen hasarlar. Hemen verir vermez ortaya çıkacak bir hasar değil.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 373 göst.
3 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde seoz (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 229 göst.
13 Haziran 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gökçe Akbulut (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 249 göst.
0 oy
3 cevap 227 göst.
27 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fzehra1 (18 puan) tarafından soruldu
...