0 oy
118 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (367 puan) tarafından
4 aylık bebeği m 1 aydır beni emmek istemiyor. Agzınds aft cıkmıstı krem sürdük 3 4 güne geçti ama sanırım onu hatırlayarak benden. Uzaklastı sadece uyku halinde ve gece emiyor beni gün içindr sagıp veriyorum.... Memeyi tekrar ona nasıl sevdirebilirim

1 cevap

0 oy
(139 puan) tarafından
3.ve 4. ay arasındaki atak döneminde benim bebeğim de sadece uyku halindeyken emdi. Memeyi tamamen birakmasından korktuğum için ilimizdeki kadin doğum hastanesindeki emzirme polikliniğine gittim. Önerileri şöyleydi:

+Üzerinizde parfüm, kolonya, ter vs koku olmasın.

Her gün 4-5 saat bebeğinizin karnı tok ve keyfi yerindeyken ikiniz de soyunun ve ten tene temas edin. O sirada emzirmeye çalışmayın. Sadece kucağınıza dik bir şekilde karni karnınıza gelecek şekilde alın. Isterseniz ikinizin üstüne örtü atabilirsiniz ama aranizda bir örtü vs olmasın. Öyle vakit geçirin, kokunuzu alsın.

+Haftada ne kadar olabilirse o kadar birlikte banyo yapın. Yine ten tene temas olacak ve size yavas yavaş ısınacaktır.

+Memeyi istemediği zamanlarda kesinlikle zorlayıp daha fazla strese sokmayın. Memeyi stresle eşlestirmesine neden olmayın.

+Uyku halinde de olsa sizi emiyorsa tamamen bırakmamıştır, bunun geçici bir şey oldugunu bilin ve stres yapmayın. 

Umarım işinize yarar. Geçmiş olsun.
(1,219 puan) tarafından
Ay bunu ben de deneyeceğim. Kızım sadece ge eleri emiyodu 1 aydır komple bıraktı ya :( Deneyeyim bakalım belki işe yarar. Çok teşekkür ederiz
(2 puan) tarafından
Sizin geçti mi
(139 puan) tarafından
3-4 gün çok zorladı. Ama sessiz ve loş ışıklı bir odada bu önerilere uyarak emzirdim. Son günlerde daha iyiyiz. Günde 10 kere emiyorsa 2-3 kez isteksizlik oluyor, diğer zamanlarda emiyor yine çok şükür.
(367 puan) tarafından
Ay cok teseklür ederim allah razı olsun
(139 puan) tarafından
Umarım sizin de işinize yarar. Fakat en önemlisi sakin kalmaya çalışın. Stresi gerçekten hissediyor bebekler ve onlar da stres yapıyor. Strese girdiklerinde ağlamaktan başka bir sey yok ellerinde. Temel besin kaynakları olan sütü almak bile huzursuz ediyor onları bu durumda. Sakin olun, ara ara ama ısrarcı olmadan tekrar deneyin. Allah sütünüzü bebeğinizden esirgemesin, onu yeniden memeye ısındırsın, böyle dua edin.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 313 göst.
0 oy
3 cevap 425 göst.
16 Ekim 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
...