0 oy
237 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (6 puan) tarafından
Merhaba kızlar,

Benim kızım 5 ayına girecek.

2 ayından sonra anne sütü almadı, benden kaynaklı çok stresli bir zaman geçirdim. Çok pişmanım, ama mememden bir damlada olsa süt geliyor. 

Bunu en hızlı bir şekilde nasıl artırabilirm? Aramızda anne sütü kesilip tekrar aktiflestiren varmı ? Bana bu konuda fikirlerinizi, önerilerinizi iletirseniz çok sevinrm. 
Bebek Ayı 5

8 Cevaplar

0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Emerek aktiflesir. Bebeğiniz ne kadar emerse o kadar üretim olur emzirmeniz lazım bunun için. Kız kardeşimin kızı 2.ayin sonuna doğru meme reddi oldu emmeyi tamamen kesti hiçbir sekikde emmiyordu tamamen mamaya başladılar kardeşim ara ara teklif ediyordu belki emer diye sonra birgün 6.aya doğru yine teklif ettgi bir anda memeyi tuttu emmek istedi doktora mesaj attı durumu anlattı o da iki memeyi de sağ boşalt sonra emzirmeye başla dedi ve aradan sanki 3 4 ay geçmemis gibi emmeye başladı yeğenim. 2 yaşında zor ayirdilar eğer kardeşim o ara tekrar hamile kalmasaydi daha emerdi ama hamile olunca daha fazla riske atmadı o halde bile ikinci gebeliğin 5.ayina kadar emdi :) 
(6 puan) tarafından
Bunu duymak çok güzel  maşallah inşallah benddde olur ❤️
(6 puan) tarafından
Bide o süt ne kadar süre sonra geri geldi, onuda öğrenebilir misiniz
-Reklam-
0 oy
(56 puan) tarafından
Bolca emzir ve sıcak su ile banyoda ovala . sıcak su ile masaj yaptıkça akış hızı artar bebek emdikçe de sütün artar . Beslenme de konusunda da ekşi turşu gazlı içecek kahve varsa azalt bunlar sütün tadını değiştirir ve süt üretim miktarıni azaltır ve bebek emmek istemez . 
0 oy
(180 puan) tarafından
Damlalar önerdi doktor bende yaşıyorum şuan onu bestlak galactogo diye bir damla suan iciyorum biraz iyi dinlenince sütüm çoğalıyor bumu fark ettim
0 oy
(335 puan) tarafından
Yarım saate bir sağsan
(6 puan) tarafından
Denicem inşallah
0 oy
(1,300 puan) tarafından
İkizlerimi 2 yaşına kadar emziren bı anne olarak bol bol emzrme öneririm arz talep meselesi.bebek nekadar emerse hormnlar okadar calisir.bide bebek birini emerken diğerine  sağım yapabilirsiniz 2 taraftan uyarilinca memeler daha fazla süt üretimi oluyor.kolaylik diliyorum.
0 oy
(2,176 puan) tarafından
Meme emzirildikce sut uretir. Sagim yapabilirsiniz bu arada da bebeginize sık sık emmesi icin teklifte bulunun.
0 oy
(707 puan) tarafından
Kilosu ne kadar suan
0 oy
(134 puan) tarafından
Herkesin söylediği gibi en önemli etken emzirmek. Buna ek olarak günde 3 lt su icmeye çalışın. Takviye olarak da Nurse Harvey's Mom-ma şurup var. Günde 3 defa şurupta belirtilen ölçekte düzenli içilmesi sütü arttırıyor. Bir dönem sütümün azaldığını hissetmiştim, bu şurubun ise yaradığını deneyimledim. Sizde nasil olur bilmem ama denemekte fayda var.

Günlük kimyon+rezene+anason karışımı demleyip (ya da sallama çay olarak da satılıyor mesela ebebek'te. Sari bir paket.) içerseniz bunun da hem süt üretimine hem de gaz problemine iyi gelir.

Geçmiş olsun, Allah keyifle büyütmeyi nasip etsin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 153 göst.
13 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde polatzulal35 (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 394 göst.
23 Ekim 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Beyzanur.Zorlo (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
...