0 oy
635 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (424 puan) tarafından

Besinlerle ilgili birkaç sorum var :)

  1. Yoğurt için günlük olarak yapma şansım yok. Haftalık olarak mayalasam sıkıntı olur mu? 
  2. İrmik, pirinç ve yulaf gibi gıdalar tadimlarda bebeğe nasil veriliyor? Haslayarak karıştırarak mi sade mi?
  3. Bir de bebek irmigi nasıl oluyor? Normal irmikten farkı sadece boyutu falan mı? Rondodan geçirip versem? Alacak pek yerim yok. 
  4. Tatlandırmak için hangi pekmez ve özleri kullanıyorsunuz? 
  5. Ilık suyu et suyu gibi şeyleri ne zaman kullanmaya başlamam lazım. 

8 Cevaplar

+1 oy
(473 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

1.yogurdu ben de haftalık alıyorum ama küçük kavanozlara mayaliyorum bu sebeple tazeliğini koruyor 

2.irmik ve yulaf unu kullanırım e bebekte var ordan temin edebilirsiniz su ile muhallebi kıvamına getiriyorum 1 kaşik irmik yada yulaf unu 1 bardak su haslanan meyvelerle karışım yapıp tatlandiriyorum örneğin armut elma hasladim yaptığım muhallebi içine koyuyorum 

3.bebek irmigi ve bebek yulaf unu daha önemli diğer unlar gibi değil e bebekte satışta mevcut online da alabilirsiniz bazı aktarlarda da mevcut daha ince ve sindirilebilir pirinç unu yada market paketli pirinç unu tercih etmeyin paketli hazır gida ve kabız yapiyor 

4.meyvelere elma misal az tarçın atılabilir, keçiboynuzu özü, hurma özü, genelde soguk sıkım zeytinyağı kabız da olmaması için gerekli 

5.et suyu 7 ve 8 aydan sonra verilir kendiniz haşlayıp et suyunu kalıplara döküp dondurabilirsiniz taze kullanmış olursunuz 

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Haşlama aparatı veya cihazı alabilirsiniz awent plips tercih ettim, 

Cam rende muz ve bazı meyveleri ezmek için kullanabilirsiniz 

Bebe bisküvisi hamm keçi sütlü bebek bisküvisi tercih edebilirsiniz doğal 

(424 puan) tarafından
Güzel cevabınız için çok teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım. Sadece keçiboynuzu özü erken ergenliğe neden oluyor diye okudum. Diğer önerilerinizi kullanacağım. Bir de haslama aparatı gerekli mi? Ben normal tencerede hasliyorum çünkü. Bebek irmigi her zaman alma şansım olmaz diye normal irmikten yapabilir miyim diye sordum. Ne zamn verilmeye başlanabilir?
(33 puan) tarafından
Merhabalar güzel bilgileriniz için teşekkürler faydalanıyoruz bizde Allah herkesin yavrusunu sağlıkla büyütmek nasip etsin öncelikle. Bende bir şey soracağım 6 buçuk aylık bebeğim sadece tadım yaptırıyorum 3 gün kuralı ile, bana öğün yap günde 1 öğün diyorlar kilo almaz gelişmez diyorlar tadimlari bile reddediyor öğünü hiç alma ve memeye saldırıyor terk edilme ayrilma korkusu gibi huysuzluk başladı çok enterasan napabilirim???
(473 puan) tarafından
Rica ederim ne demek hepimiz, bir bilgi ile faydalanıyoruz çok şükür
Amin amin cümlemizin..
Aynen 3 gün kurali ile tadim tatlı kaşığı kadar yese bile ilk gün yeter doyum değil tadım maksat Ağız tadına alıştırmak alerji gibi bir reaksiyon var mi gözetimi etmek ve her gün bir tik daha fazlalasikmak aynen bende günde 1 öğün veriyorum şuan misal az önce buharda elma armut koydum muz ve Avakado yu çatalla ezdim vericem tutması için tabiki aynen süte koşması normal susuyor az da olsa tadım arkası su verin ana öğün her zaman süt
Misal kaç saat ara ile emiyor 2 ila 3 saatte 1 değil mi sütünü emdi aradan Bi 50 ila 60 dk geçti tadım verin sutlerden emmeden 1 saat sonra tadım verin
(473 puan) tarafından
Rica ederim
Tatlandirma için diğerlerini kullanabilirsiniz tercih size kalmış
Buharda haşlama haslanan sebze ve meyveleri daha vitamin değeri yerinde kalmış oluyor buharda hoşlandığı için buharda haşlama aparatı da alabilirsin tencere içine yerleşen tercih size kalmış 6 buçuk ve 7 ayda tadimlar baslar
Bebek irmigi e bebek ve aktarlarda var normal irmikdn farklı bir icerigi ve inceliğe sahip zaten 1 kere aldığınız size uzun süre gider 500 grm
-Reklam-
0 oy
(180 puan) tarafından
Bende burda durayim bakalım 
(424 puan) tarafından
Çok güzel cevaplar gelmiş bakın isterseniz
(180 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(14 puan) tarafından
Merhaba.. 

Ben yogurdu normal mayalıyorum. Kucuk kavonoz lara koyuyorum. Bıttıgın de tekrar yapıyrum. Irmık yulaf  kecıboynuzu unu pırınc unu aldım muhallebi yapıp ıcıne meyve ezip veriyorum..

Bebek ırmıgı kum gibi incecık ve bebekler ıcın sındıirilmesı daha kolay. Normal ırmık vermedim hıc.. Tatlamdırmak ıcın de pekmez kullanıyorum.. Bir de hurma özü karadut ozu kecıboynuzu özü aldım arada veriyorum.. 

Her tadımdan sonra ve öğünden sonra mutlaka su verin..

Et suyu kemikli olandan kaynattım buzluga koydum. Her corba yada yemegıne 1 veya 2 kalıp koyuyorum.. 
(424 puan) tarafından
Büyük tencerede mayalayip öyle mi koyuyorsunuz kavanozlara?
Bir de unlAr ve yulaf için de tadim yaptırdınız mj? Keçiboynuzu özü erken ergenliğe neden oluyor diye okudum da ondan biraz tedirginim
0 oy
(1,078 puan) tarafından
Yoğurdu en çok 3 günlük mayalayın. 3 günden sonra içinde laktik asit biriktiği için henüz gelişmemiş olan böbreklerine tuzlu beslemek gibi zarar vermiş olursunuz.

Bebek irmiği normal irmikten daha ince daha kolay pişiyor ve soğuduğunda kaskatı olmuyor. Yulafı az suda haşlayarak içine yoğurt ve nane ekleyio çorba gibi verdim 7. Aydan sonra.. pirinç ve pirinç ununa gerek yok daha çok kabı olmazına sebep olabilirsiniz. Çorbalara geçince irmik ile kıvamını arttırabilirsiniz.

Pekmez doğru ısıda pişirilmediyse eğer kansorejen madde barındırıyormuş içinde. Ben keçi boynuzu özü kullandık hep ve halen kullanıyorum.

İlik suyunu çorbalara geçince küp küp içine atmaya başladım. Kendimiz kaynatarak çıkarttık iliği hazır almadık o yüzden buzluklara koymuştum.
(424 puan) tarafından
3 günde 1 mayalama şansım cidden yok. Yani şehirden uzaktayız sürekli doğal süt alabilmek bizim için zor olacak. Ondan çözüm arıyorum. Keçiboynuzu özü ile ilgili erken ergenliğe neden olduğunu okudum. FArkli secenekler arıyorum.
(1,078 puan) tarafından
Sizin bileceğiniz iş fakat yoğurt günlük mayalansa çok daha iyi tabi. Nerde yaşıyorsunuz bilmem ama marketlerden pastörize süt alarak mayalayabilirsiniz. Keçi boynuzu özüyle ilgili de faydası çok var. Kaşık kaşık yemiyorlar zaten. Ergenlik konusuna ilişkin bir yazı okumadım fakat yumurtasından tavuğuna zaten yediğimiz yedirebildiğimiz çoğu şey organik olmadığı için her şey erken ergenliğe sebep olabilir ona bakarsanız.
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Yogurdu haftalik mayalar kucuk kavanozlara koyarim ,hergun bi kavanoz aciyorum. Acilmadigi surece lezzet olarak taze kaliyo, besleyiciligi hakkinda bilgim yok bende hergun yapamiyorum. 

İrmik ve koftelik bulgur kullandim ilk baslarda 7.5-8 aylik gibi hasladigim sebzelerin icine katmistim. 

Bebek irmiginin sindirilmesi daha kolaymis ben netten aldim cokta kullanmadim zaten. 

Pekmezi sade verdim genelde ,karadut ozu,hurma ozu kulladim, soguk sıkım daha saglikliymis. 

İlikli et suyuna da 7.5 aylik gibi baslamistik,kuzu incik kullaniyorum.
(424 puan) tarafından
Siz iliği kendiniz mi kaynattiniz?
(3,758 puan) tarafından
Evet ,cok kolay. Sakin nette gordugunuz paketli urunleri kullanmayin.
0 oy
(16 puan) tarafından
Ben bebek irmiği hiç kullanmadım marketlerde hiç denk gelmedim. Bebeğim mama içtiği zamanlarda kabız olurdu ama ek gıdaya geçtiğimde normal irmik kullandıpımda çok şükür hiç kabızlık yaşamadım. İrmiği kaynar suda haşlayınca blendırdan geçiriyordum incecik oluyordu zaten. Yok illa bebek irmiği kullanmak istiyorum dersen internetten daha kolay ulaşabilirsin bence.

 Karadut özü almıştım onu kullanıyorum. Meyve püresinin içine bazen fıstık ezmesi atıyorum kaşığın ucuyla farklı lezzet oluyor.

Sütler zaten en az 1ltlik satılıyor. Ben hepsini mayalardım kavonoza koyardım ağzını kapatırdım. Sonra direk buzdolabına atardım. 1 haftadan uzun süre durdurma zaten üstü küf bağlıyor. Bebeğe vermeden önce kendin tadım yaparsan kötü olup olmadığını anlayabilirsin. Hiçbirşeyi şansa bırakma. Ek gıda süreci gerçekten çok zor. Allah hepimize kolaylık versin. Bebeklerimize de bol iştahlı boğazlar versin rabbim. 
(424 puan) tarafından
Teşekkür ederimm. Cidden zor ne yedireceksin alerji mi olacak diye.
0 oy
(223 puan) tarafından
Merhaba 

Ben de günlük yoğurt yapamıyorum. Onun yerine sütasin babymix diye bebek yoğurdu var tüm arkadaşlarımla beraber onu kullanıyoruz çok iyi oluyor. 

İrmik vb şeyleri suda pişirip muhallebi yaparak veriyorum içine istediğim şeyleri ekstra katıyorum

5. Aydan beri bebeklere Özel hurma özü keçiboynuzu pekmezi karadut özü kullanıyoruz kahvaltilarina ekliyorum genelde bı çay kaşığından az olacak şekilde 

İlik suyu ebe bize 8-9 ay dedi ama ben 6. Aydan itibaren verdim bı zararı olmadı çok şükür alerjik olmadı 
(424 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
Profil image (669 puan) tarafından
Bende şurada durayım :)
(180 puan) tarafından
Bakın isterseniz

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 187 göst.
0 oy
5 cevap 363 göst.
0 oy
5 cevap 371 göst.
0 oy
6 cevap 231 göst.
5 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Metehan'ım (240 puan) tarafından soruldu
...