+1 oy
227 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (229 puan) tarafından
KİRMİZİ BİBER CORBASİ 

MALZEMELER 

yarım kırmızı biber 

Yarım küçük patates

Yarım küçük soğan 

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tam buğday unu

1 tatlı kaşığı tereyağ 

Yapılışı 

Kırmızı biber patates soğan sarımsak Buharda yada suda pişirilir. Blender ile ezilir. Tereyağ ile buğday unu hafif kavrulur. Karışım yavaş yavaş una eklenip karıştırılır. Kıvama göre su ekleyebilirsiniz.

ONEMLİ NOT

Bebekte gaz problemi varsa soğan ve sarımsak 8. Ayda eklenebilir. 

Çorbaya ilik veya tavuk suyu eklenebilir.

Benim bebeğim koca 1 kase içti bile umarım sizin bebeklerinize de şifa olur .. 

Her öğün her gün farklı şeyler yapıyorum yazmamı isterseniz yazabilirim. 

Şimdiden afiyet olsun 

3 Cevaplar

+2 oy
(3,787 puan) tarafından
Canim 6.5 ay icin bu kadar malzeme karistirilmasi cok fazla. 6-7.aylar zaten tadim donemidir. 

6.5 aylik bebek icinde bi ogunde 1 kase cok fazla. Gunluk toplam en fazla yarim cay bardagi kadar ek gida verilmeli.

7.aydan once et ve kemik suyu da onerilmez. 
(93 puan) tarafından
bizim doktorumuz 4. ayda baslanabilecegini soylemisti anne sutu almiyosa , formul mama aliyosa baslanir diyordu. ama benimki emiyodu ve alerjikti baslamamistim oglumda. Kizimda ufak ufak veriyprum yogurtla basladm
(229 puan) tarafından
Biz 4.5 aydan itibaren ek gıda alıyoruz. Anne sütü almadığı için mama reddi yaptığı için çocuğun protein ve vitamin alması gerekiyor. Doktor kontrolünde benim gibi ilerleyen annelere mutlaka vardır. Şuana kadar bir problem yaşamadık gelişimi gayet guzel ilerliyor çok kilolu bir bebekte değil zaten o kadar yemesine rağmen biz sıkıntı yaşamadık inşallah yaşamayız da
(3,787 puan) tarafından
Alerjik bebeklerde mutlaka 6.ay beklenmeli. Benim bebegimde de coklu besin alerjisi vardi 6.ayda baslamamiza ragmen bebegimi cok etkiledi bazi besinler.
Evet sizin icin bu corba uygun olabilir ama normal zamanda ek gidaya gecen bebekler icin 6.5 aylikta uygun degil. Tarif paylasmaniz guzel ama bu tarifi ve miktari benim 2 yasinda ki bebegim yiyo 1 kaseden fazla yiyemez 1 ogunde. Fazlasini yedigi zaman sindirim sorunu yasiyo.
(812 puan) tarafından
Kız yiyor mu bi kase benim kızım 8 aylık olacak hala bir iki kaşık tadar o kadar doyumluk yemez
(3,787 puan) tarafından
Canim benim bebegim 2 yasinda yarim kase anca yer yerse o da, 1 kase zorla yediriyorum.
(229 puan) tarafından
Sevdiği şeyleri yiyor canım şarkıyla falan tabiki direkt kaşığa ucmuyor :Dd ama hiç yediği belli olmuyor
-Reklam-
0 oy
(8,959 puan) tarafından
6,5 aylık bebeğe çorba vermek doğru değil. Karnının sıvıyla doymasına sebep olur. Bu aylarda tadım yapılmalı. Çorba formunda değil de sebzenin direkt kendisini yemeli. Koca bir kase içmesi de normal değil. Un için erken. Kavurma olmamalı. Yani bu tarif neredeyse 8-9 aylık bir bebek için uygun olabilir. Bu tarifte olması gereken her iki sebzenin de tadımını yaptıysa patates ve kapyayı buharda pişirip ya da çok az suyla haşlayıp çatalla ezerek zeytinyağı ekleyip vermek olur. Fikir olsun diye tarif vermeniz güzel ama maalesef 6 ay için erken olmuş. 
(229 puan) tarafından
Biz 4.5 aydan itibaren ek gıda aliyoruz tadım aşaması hiç yapmadık 3 gün kuralı uygulamadık. Bebeğimde meme ve mama reddi yaşandı bu yüzden doktor kontrolünde hiç bir sorun yaşamadan geldik çok şükür. Buraya baktığım zaman 4-5 aylık bebeklerine pirinç unundan tutun kendi yemeginin suyunu verenleri dahi gördüm. Her bebeğin gelişimi farklıdır. Benim gibi sorun yaşayıp şuanda tadım değil de doyum aşamasında olanlar için ideal. Zaten doktorların yazmış olduğu BU COCUK AC isimli kitaptan ilerliyoruz
(8,959 puan) tarafından
Sizinki özel bir durum olduğu için sizin bebeğinize uygun olabilir fakat 6 ayda ek gıdaya başlayan standart bir bebek için uygun değil.
0 oy
(425 puan) tarafından
Sizin cok erken basladiginizi ekleseydiniz keşke. Çünkü çoğu bebek 6. Ayda başlıyor. Ve daha bunların tadımı yapılmamış oluyor. Ben de çorba yaptım ama tadımı ilk başta yapılan Havuç patates vs ile. 
(229 puan) tarafından
Evet onu yazmayi unuttum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 935 göst.
27 Ocak 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Havva123 (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 301 göst.
0 oy
2 cevap 86 göst.
10 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hayırlısııııı (3 puan) tarafından soruldu
...