0 oy
249 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (68 puan) tarafından
Elhamdülillah bebeğim 15 günlük oldu emzik vermeyi düşünüyorum. Sizler ne zaman alıştırmaya başladınız.?

12 Cevaplar

0 oy
(574 puan) tarafından
Hemen verin derim sizin istediğiniz zaman alışmıyor bebekler maalesef doğduğu an verdim bir hafta emdi bıraktı bir dahada emmedi bir sürü marka denedim Philips avent dediler onuda denedim ama yok beş aylık oldu bir ihtimal tutar diye deniyorum çünkü uyku problemi var ve bir yerde sallamazsam hiç bir şekilde uyumuyor emzik emen bebeklere bakıyorum hemen ağzına verince susuyor bebekler çok hoşuma gidiyor :-)
-Reklam-
0 oy
(127 puan) tarafından
Bn ikinci gün verdim,smdi 6 aylik normalde almıyor uykusu gelince veriyorum hemen uyuyor 
0 oy
(473 puan) tarafından

Emzik kullanımı, kulak enfeksiyonuna yakalanma riskini arttırabilmektedir. Uzun süre emzik kullanan bir bebekte, diş problemleri ortaya çıkabilmektedir. Bebek açken emzik vermek, onun zamanında ve doğru beslenmesine engel olmaktadır. Bebek, uyurken ağzından emzik düştüğünde hemen uyanacaktır.Uzun süreli emzik kullanımı diş problemlerine yol açabilir. En sık görülen etkisi, ön açık kapanış veya ön üst ve alt dişler arasındaki boşluk oluşmasıdır(kapanma kusuru). Çocuklar ayrıca maksiller daralma (çarpık, çapraşık ve çıkıntılı dişler) riski altındadır. Bebeğiniz sizi emeceğine, emzik emerse süt miktarı üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir. Bu, bebeğinizin kilo kaybı sorunlarına da yol açabilir. Bazı çalışmalar emzik kullanımının artmış kulak iltihabı riskine bağlı olduğunu göstermektedir. Emzik kullanımı erken sütten kesmeye neden olabilir.

(16 puan) tarafından
Sizin bu söylediklerinize katılmıyorum kulak enfeksiyonu hariç. Ben bebeğime emzik vermedim üst dişleri ayrık ve alt dişleri çapraşık. Emzik emeceğine göğsümü veririm dedim. Ne sütüm arttı ne de bebek sustu. Hep huzursuzdu. Bir tanede çocuğum olursa muhakkak emziğe alıştıracağım. 1 yaşına girdi hala huzursuzluğunu çekiyorum. Emzik emen çocuklar uslu oluyor ve hemen sakinleşiyor. Emzik olmadığından herhalde sürekli ağzına bişeyler alıyor dişlerini mahvediyor. Yani sizin belirttiğiniz herşeyi emzik kullanmadığım halde yaşadım o yüzden bunu yazmak istedim.
0 oy
tarafından
4 aylıkken verdim ilk sadece uyuyacağı zamanlar veriyordum. Hala daha öyle devam ediyor. 
0 oy
(1 puan) tarafından
Ben ilk çocuğumda o kadar ugrasmama rağmen alıştıramamistim şimdi ikinci bebeğim 26 günlük ve ben doğduğu gün verdim bence eğer emzik verecekseniz hemen vermek lazım 
0 oy
(16 puan) tarafından
Ne kadar erken alıştırırsan bence o kadar iyi olur. Ben emzik vermedim çok zorluk çektim ve halada çekiyorum. 
0 oy
(118 puan) tarafından
Doktor bize 3 haftadan sonra verebilirisniz dedi memeyi ayirt edebiliyor artik dedi 
(25 puan) tarafından
İlk defa duydum bı doktorun emzik verin dediğini
(118 puan) tarafından
Vermek isterseniz dedi instada cocuk doktoru olan insanlarin bebekleri de kullaniyor 2 yasi gecgin hatta
Ben ilk cocugumda vermedim ama ikincide mecburen verdim kucagimdan inmiyordu inince agliyor digeride kucuk ikisine anca bu sekilde yetebildim
0 oy
(56 puan) tarafından
Hemen vermeniz taraftarıyım ben ilk başta vermedim bebeğim 4 aylık oldu şu an emzik almiyo ve zorluk çekiyorum her türlü emziği denedim ama bir türlü tutmadı uyutacagum zaman ciddi anlamda zorluk çekiyorum. 
0 oy
(136 puan) tarafından
Almadı kızım smdi de 2.5 yaşında ağzına ver çıkarmıyor ☺️☺️☺️
0 oy
(98 puan) tarafından
1 aylıktı verdim tuttu sadece uykuya geçerken kullanıyor bir de muayene falan olacaksa durmazsa :) şu an beş aylık öyle çok da aramaz. 
0 oy
(270 puan) tarafından
Emzik verin doktor bize emzik berin dedi kusup bogulmayi önluyorms
0 oy
(93 puan) tarafından
Şimdi verebilirsin bizimki ilk baslarda almadı 40 günlük falandı yavaş yavaş emmeye başladı şuan da sadece uykusu geldiği zaman alıyor kolay uyuyor emzikle

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 173 göst.
28 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Busraannesi (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 146 göst.
14 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde EbruMeva (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 71 göst.
0 oy
26 cevap 652 göst.
5 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Selcannn1 (529 puan) tarafından soruldu
...