0 oy
324 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (103 puan) tarafından
tarafından kapalı
4 aydan sonra bebekler kendi kendine uyumalıymış, doktor, uzman tavsiyesiymiş. Hatta bunu başaran anneler de varmış hatta belki sayıca fazla artık bilemiyorum size sorup öğrenmek istiyorum. Benim çocuğum 6 aylık olmak üzere. Ve 4 aylık olduğundan itibaren ayakta sallayarak bir rutin oluşturduk, sadece bazen memede veya memede hoplatarak ( artık çok gergindir ve asla zapt olmuyordur sakinleşmesiçin) uyuturum.  Çocuğum ağlarken ne eline dokunmam, ne tatlı ses tonum, ne onu kucağımda sarmalamam, sarılmam, ne sırtını sıvazlamam asla işe yaramaz. Beyaz gürültü açarım hemen sakinleşir ayağımda sallarken. Öyle olmazsa yukarıdaki gibi başka çareler ararım ama tek başına uyumaz .... Gerçek mi bu anlatılanlar? Çok sinir oluyorum o kadar kitap okuyorum çocuğumu dinliyorum iletişim kuruyorum ben onun annesiyim benim kafamın basmadığı ne var acaba da biz yapamıyoruz bunu? Yoksa normal mi yaşadıklarımız ve abartılarak mı anlatılıyor? Bu arada ben kaç yaşa kadar tek başına uyumayı öğrenmesi gerektiğini bilmiyorum. ( 2 gundur de onu yeni odasına alıştırıyorum orada vakit geçirtip uyutuyorum onu)
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

6 Cevaplar

0 oy
(103 puan) tarafından
İllaki okuyanlardan anne olanınız çok, bizde öyle olmadı oldu vs diyin bari
(101 puan) tarafından
Siz uyku eğitimini söylüyorsunuz fakat desteksiz uyuma 4.ayda değil 6. Ayda başlar. 4.ayda düzenli bir uyku rutini oluşur. Ben desteksiz uyumaya karşıyım çünkü çocuk farklı bir yere gittiğinizde uyku problemi yaşar uyumayabilir verdiğiniz eğitim bozulabilir. Onun yerine bir uyku rutini oluşturun akşam 8.30 gibi yatırın rüya beslenmesine başlayın gece hiç beslenmekte istemeyebilir ayı itibariyle çok normal. Sabahta 7.30 gibi uyancaktır gündüz toplamda 4 buçuk saat uyur ya 3 uyku ya da 4 uyku yaparsanız olur her uykunun arasını 1 buçuk saat yapın gece uykusuna yatacağı zamanda 2 buçuk saate kadar tutarsanız daha iyi uyur ilk bir hafta zorlanırsınız ama sonrasında çok rahat olur. Bu ayda uyku gerilemesi yaşayacaksınız gece sebebsiz uyanmalar ağlamalar olacak uykuya almakta zorlanacak ama bir rutin olur aynı saatlerde yatırır aynı saatlerde kaşdırısanız 15 gün içinde düzeliyor. Benim Oğlum şu an 155 günlük ve ben bu şekilde ilerliyorum. Gece iki defa rüya beslemesi yapıyorum sabahta 7.30da uyanıyor. Ben 8.00 gibi işe gidiyorum çok rahat oluyor ama tabi alıştıran kadar biraz zor oldu. Desteksiz uyku zor fakat destekli ama düzenli uyku çok daha iyi tavsiyem o.
(103 puan) tarafından
Teşekkürler çok güzel yazmışsınız:)
(101 puan) tarafından
Rica ederim umarım faydalı olur.
-Reklam-
0 oy
(200 puan) tarafından
Valla ilk oğlum meme destekli daha sonra ayakta sallayarak uyurdu. Zaten kolikti.  Öyle tek başına uyumaya alışmadı.  Bu ay ikinci yaşını dolduracak hala ayağımda sakladiktan sonra uyur.  Uyku konusunda çok inatçıdır.  Şimdi ikinci oğlum üç aylık.  Henüz küçük memede uyuyor ama ileride nasıl olur bilemem 
0 oy
(99 puan) tarafından
4. Aydan sonra diş ağrısı başlıyor nasıl bir düzen olacakki. Sonra ek gıda oda başlı başına bir sorun alerji vs derken uykular yine haram.
0 oy
tarafından
Doğduğundan beri yatarak emzirdim. Emdiği gibi uykuya dalıyordu. 7. Ayına kadar emdi. Mamaya başladık sadece uyurken içiyordu. Memeyi bıraktığında da aynı şekil mamayı yiyip uyuyordu. Hiç bir zaman uyutmak için ayağımda sallamadım, kucağımda sallamadım. Çevremdekiler hep uyumuyor kucağında salla, uyumuyor ayağında salla dedi ama hiç bir zaman sallamadım. Uykusu geldiğinde her türlü uyuyacaktı zaten. Gece 2ye kadar ayakta durduğu da oldu, erkenden uyuduğu da oldu. Sallamaya hep karşı çıktım. Çünkü internette sallamak çocuğu sersemletip aslında bayılmasına sebep oluyor gibi şeyler okumuştum o yüzden karşıydım hep. Şu an 16 aylık toplam 2 uyku yapıyor öğlen ve gece. Mama içiyor sonra arkasını dönüp uyuyor. Nasıl alıştırırsan öyle gider dediler hep bana. Ben de nasıl rahatıma geliyorsa öyle alıştırdım. 
0 oy
(1,080 puan) tarafından
Kim diyor bunu her şey kitapta yazıldığı gibi işlemiyor ki yapanıda vardır yapamayanıda gördüklerinin çoğu aldatmaca neden mi infullencer olup bedava ekmek peşinde koşmak ordan burdan nemalanmak velevki hepsi doğru bu bizi başarısız yapmaz ki her ailenin kendi kuralları yaşam biçimi var ben 4. Ayda tek başına bebeğin uyumasına karşıyım mesala 
0 oy
(93 puan) tarafından
Benimki de 3 aylık olacak ama malesef sadece hamağında sallanarak uyuyor ben de nasıl kendi kendine uyumayı öğrenecek diye düşünüyorum 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 1,497 göst.
0 oy
5 cevap 389 göst.
5 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hilalf (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 448 göst.
...