0 oy
200 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
Merhaba 4 gün sonra tam 6 aylık olcak oğlum.

Doktor tadimlara başla dedi.yogurt tadimi yaptik  bugün balkabağı tadımı yaptırmak istiyorum ama nasıl hazirlayacagimi  bilmiyorum.

Bilenleriniz yardimci olabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim 

7 Cevaplar

+1 oy
(18 puan) tarafından
Tadım yaptığın için daha önce vermediğin bişeyle sakın karıştırma. Tadım yaptırmaktaki amaç alerjisi varsa bilmek. Karıştırırsan neyin dokunduğunu anlayamazsın. Tadım yaptırdığın ve alerjisi olmadığına emin olduğun şeyle karıştırabilirsin.havuç denedin mesela o zaman balkabağı ve havucu karıştırıp verebilirsin. Şuan yapman gereken buharda ya da az suda haşlayıp çatalla ezip vermek. Benim kızıma zeytin alerji yapmıştı mesela kızarıklar oluştu şişti acile gitmek zorunda kaldım şişince kulakları felan. Bir süre zeytin vermedim mesela.
-Reklam-
0 oy
(486 puan) tarafından
Hasla canım ver 
0 oy
(434 puan) tarafından
Haşla çatalla ezip ver.Sebzeleri o şekilde yapabilirsin
0 oy
(329 puan) tarafından
Bal kabagını biraz haşla haşlanırken çok az irmik koy pişir ve soğudu zaman bir çay kasıgı pekmez ekle 
0 oy
(292 puan) tarafından
Bende vitamini kaybolmasına suda diye buharda pişiriyordum tadımlarda küçük bi tencereye su koyup üstüne metal süzgeç koyuyodum  süzgeçin içinde güzelce pişiyor sonra çatalla exip zeytinyağı ilave ediyorum en sevdigi sebze balkagı olunca 
0 oy
(440 puan) tarafından
Ben direk fırına atıyorum 9 aylık benimki rahat yiyebiliyo ama siz buharda haşlayın çatalla ezip irmikli yada sade verebilirsiniz
0 oy
(253 puan) tarafından
Ben haşlayıp pişirip ine bir de havuç rende liyorum. Kavanoza koyuyorum. Oğluma vereceğim zaman içine hipp ın 5 tahıl karışımından bir kaşık koyup çok az şu ekleyip pişiriyorum ki zaten tahıl çok çabuk kıvam alıyor. En son da içine pekmez damlatıyorum. Öyle seviyor. 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 906 göst.
0 oy
4 cevap 555 göst.
0 oy
1 cevap 120 göst.
...