0 oy
151 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (131 puan) tarafından
Kizlar 28 günlük bebeğim var sürekli kusuyor emmesinin üzerinden 1 saat geçmesine rağmen fışkırtıyor resmen doğum 38 +2 günlükken olduk 2950 doğdu şuanda kilosu 3115 gram olmuş doktor reflüsü var diye gaviscon diye bir ilaç verdi ama halla kusmaya devam ediyor artık oksurmeyede başladı nefeside hırıltılı acabaga cigerlerinde enfeksiyonmu oldu üstüne birde çok gazlı bir bebek salı günü popadan ilaç verip kakasını yapmisti bu güne kadar yapmadı .bio gaia ve nurse harveys kullanıyoruz gazı cikartmaya zorlatirken emzirdigimide kusuyor iki gogsumude emiyor manada vermeye başladım sitresten sütüm azaldı üstüne birde kayınvalidem **** hastalığı olmuş yanımızda kalıyordu suanlik bı belirti yok bizde ama napacagimi bilmiyorum sinirlerim bozuldu  sürekli ağlıyorum yardım edin !!!
Bebek Ayı 28 günlük

2 Cevaplar

0 oy
(2,370 puan) tarafından

Bebek tokken masaj yapmayın kusar. Ağlarken de yapmayın. Beslemeden yirmi dk önce falan gaz masajı yapın. Bunu her beslenme öncesi yapın. Gerekirse altını açıp yapın bebek de mutlu olur. 

Doktorun verdiği şurup çok güzel bir şurup aslında. Tam saatinde ve doktorun dediği şekilde vermeye devam edin aç tok vs dikkat ederek. Kusacak tüm ani hareket, hızlı sallama, sevmek adına hoplama zıplama vs yapmayın yaptırmayın.
Kesinlikle reflü yatağı alın, daima onda yatırın. 
Hırıltısi için fizyolojik serum ve burun aspiratörü alın. Yine açken burun temizliğini yapın  sık sık hırıltısı geçer. Netten nasıl temizlendiğini izleyebilir fikir edinebilirsiniz. 
Eğer beslenmede gözle görülür azalma varsa çocuk doktoruna götürün. 
(131 puan) tarafından
Beslenmeden yarım saat kucağımda dik tutuyorum damlamalarinida saatinde veriyorum zaten küçücuk daha kuacaga almaya kokuyor insan reflü yatağı da aldık emerken daha kusuyor burnunu temizlemek için deniz suyu mu kullanmam gerek yoksa yakınlarından bı kaç kişi daha küçük sütünden dok öyle çek dediler ama siz nasıl yaptınız bide ne zmana bebek arabasıni kullanmaya başladınız
(2,370 puan) tarafından
Eczaneden aldığımız fizyolojik serumu kullanıyorum burun temizliği için.
Bebek arabasına ihtiyaç duymadım henüz. Bi yere gitmiyorum açıkçası. Gidersek arabayla.
Doktorun önerdiği şey dışında değişik şeyler yapmayın derim. Deneme tahtası değil çocuk.
-Reklam-
0 oy
(641 puan) tarafından
Beslenme sonrası mutlaka gazını çıkarın ama vurarak değil ovarak. Bir de kimsenin sırtına poposuna vurmasına izin vermeyin. Millet alışmış eline alınca başlıyor yapıştırmaya. Ben herkese tepki koydum bu yüzden. Gaviscon infant biz de kullandık ama en başta iyi gibiydi sonra kesmedi kusmayi. Bir de bu ilaç kabız yapti kızımı. Hiç gazını çıkaramadı neredeyse ağlamaktan catlayacakti. Fitille bile zor yaptı. Reflü yatağı da kullanabilirsiniz. Mama veriyorsanız ar mamalar var ondan kullanın. Sağdığınız sütü vermek için de bebelac thickener var onu alabilirsiniz. 

Doktorum bana reflü ne yaparsan yap 4 ayda tavan yapar 6 yada 8 ayda da düzelir o yüzden ilaç çok kullanma demişti. Yaşayan bilir çok zor. En önemlisi sabır. Allah yardımcınız olsun 
(131 puan) tarafından
Biraz araştırma yaptım bende tedavi edilmediği zaman çocukluk dönemine kadar uazayabiliyormus o yüzden kilosu da doğduğundan beri 175 gram almış sadece ilk çocuğum bide napacagimi ne edeceğimi bilemiyorum kabizlikta var gazda var kilo alamaiyor  ailem başka şehirde kayınvalidem gelemiyorum yanımıza tek başıma kaldim doğum sezeryan oldu eşim calisiyor iki güne bir hastaneye gidiyoruz napacagimi bilemiyorum artik
(641 puan) tarafından
Zaten yeteri kadar kilo almıyorsa ilaç gereklidir. Benim kayınvalidem yanimdaydi bırakın yardımı bir de ona baktım sezaryenliyken.
Reflü olan bebeklerin çok büyük bir kısmı geçici korkmayın. Mide kapakcigi gelişmediği için oluyor. Ben daha geçmeyen duymadım. Bir de onu düşünüp strese girmeyin. Bebelac thickener ve ar mama deneyin mutlaka faydasını görürsünüz.
Tek değilsiniz inanın. Ben bebeğimin altını değişmek istemezdim. Yatırır yatirmaz kusardı. Ama geçti çok şükür. Çok kilo almadı evet ama sağlıklı ve yanımda. Geçecek sabredin.
(131 puan) tarafından
Çok teşekkür ederrim gerçekten içimi rahatlattıniz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 218 göst.
0 oy
7 cevap 255 göst.
0 oy
4 cevap 413 göst.
21 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fundisss (250 puan) tarafından soruldu
...