0 oy
402 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (112 puan) tarafından
Uyulmadığı zaman sorun yaşayan var mı çoğu kişi uymuyor veriyor eskiden zaten böyle bir şey yokmuş fikirlerinizi merak ediyorum

9 Cevaplar

+3 oy
(9,215 puan) tarafından
Çocuğun bir alerjisi varsa hangi ürüne karşı olduğunu anlamak için gerekli 3 gün kuralı. Onun harici bir sorun olmaz. Yani bugün Patetes, yarın yoğurt, ertesi gün yumurta verdiniz çocuğa. 3. Günün akşamı alerjisi oldu. Bu geçmişte ki 3 üründen hangisine karşı alerjisi var diye anlamak için 3 ürünü birlikte kesmeniz. Alerjik tüm belirtiler iyileşene kadar 3 ünü de vermemeniz Sonra 3 gün kuralına göre tekrar vermeniz gerek. Tabi 3 den fazla ürün verirseniz işler daha da karışmış olacak. 3 gün kuralı sebebi bu.

Ben kısa şekilde denedim 3 4 ürünü 3 gün kuralına göre verdim. Yoğurt, yumurta, gibi ürünleri verip sonra başladım ama çok karıştırmamaya dikkat ettim. Zaten 8. Aya kadar çocuğun tadım zamanı doymasina gerek yok. Damak tadı gelişsin diye karışım vermedim. 
-Reklam-
+1 oy
(3,681 puan) tarafından
Ben uymadim ikisindede cevremde uyanida hic gormedim simdiye kadar. Yapan illaki vardir. Ben sadece cok alerjen seylere dikkat ettim. Bal sut cilek domates portakal mandalina falan. Pisiktende dolayi. Onun disinda normal verdim herseyi. Kimseye yap yada yapma demem herkesin kendi cpcugu ama ben yapmadim
+1 oy
(225 puan) tarafından
Bana inanılmaz saçma geliyor 3 çocuğumdada yapmadım sadece alerjik olacak ürünleri vermedim arkadaş örnek vermiş onun gibi 
0 oy
(180 puan) tarafından
Bence uyulmalıdır eskiden bilinmiyor veriliyor insanlardaki hastalıkların sebepleri bunlar olabiliyor demisti doktorumuz cok birsey kaybetmeyeceksin 1 urunu 3 gün ver sonra 3 gün baktın sorun yok ikisini karıştır ver acelen ne dedi bna sordum bnde  gorumcem melemen suyundan verdi sesimi çıkarmadım 2 cocuk büyütmüş ya hemen kustu oğlum uymak gerekli bence 4 aylik  cocuk melemen suyu yermi ?
0 oy
(2,491 puan) tarafından
Ben uydum 2 yaşında hemen hemen herşeyi yedi ama hala ilk defa yiyeceği birşeyler varsa aynı anda vermiyorum farklı günlerde veriyorum ki alerjisi olup olmadığını anlayayım. Kabak kızımda ilk zaman alerji yaptı mesela ve bu 3.gün ortaya çıktı başka şeyler verseydim kabaktan olduğunu anlamayacaktım ki kabak ilk verilen besinlerden.
0 oy
(1,290 puan) tarafından
Çocuğun neye alerjisi olduğu bilinmez ama eskiden böyle bir durum yoktu ama bilinmiyordu da yaygın değildi 

Misal benim oğlum vişne reçelinde alerji yaptı 3 gün boyunca da alerji yerleri geçmedi

İlk defa yemişti arkasından da hiç yemediği bir ürünü verseydim hangisi olduğunu anlamıcaktım 

Hiç ummadığınız bir yiyecek bi şekilde alerji yapabiliyor 

En basitinden örnek vermek gerekirse annem yumurta ile bal vermiş kahvaltı da 

1 hafta boyunca kaplumbağa ya benzedim ellerim kapanmıyordu gözüm açık bi şekilde uyuyordum 

En son yumurtaya alerjim çıkmış son 6-7 yıldır doğru düzgün yumurta yiyebiliyorum
0 oy
(62 puan) tarafından
Bence uyulmasa da olur eskilerden hastalık daha çokmuş denilmiş ama yanlış şimdi hastalık daha çok küçük yaşlarda başlıyor artık ama eski toprak dediklerimiz turp gibiler maşallah,
(8,997 puan) tarafından
Siz de eskiyle aynı havayı, suyu, hormonsuz besinleri, radyasyonsuz hayatı, sağlayabilirseniz, onlar kadar aktif ve hareketli bir yaşam sürebilirseniz siz de turp gibi olursunuz. Bunların sebebi 3 gün kuralına uyulmaması değil yani. Bütün gün evlere kapanıp, hormonlu gıdalarla beslenip, her yerde kirlilik ve radyasyona maruz kalınarak turp gibi olmak imkansız.
0 oy
(8,997 puan) tarafından
Şu eskiden lafını bence artık herkes bırakmalı. Eskiden hava kirliliği bu kadar yoktu, hormonlu gıdalar yoktu, bu kadar radyasyona ve kimyasala maruz kalmıyorduk. Bu durumlar alerjiye ve çeşitli hastalıklara yatkınlığımızı arttırdı. Hava eski hava değil, su eski su değil. O yüzden eski zamanlardaki gibi davranmak çok saçma olur. 3 gün kuralını uymayıp 2-3 çeşit şeyi bir arada verdiniz ve döküntü oluştu diyelim. Hangisinden kaynaklandığını nasıl bileceksiniz? Bu sefer mecbur tek tek vereceksiniz. Alerji yalan şeyi tekrar vermek zorunda kalacaksınız. Ne gerek var bebeğe bu kadar sıkıntı yaşatmaya? 3 gün sadece tek bir besini vermek zor değil. 
(9,215 puan) tarafından
Eskilerin neresi sağlıklı ayrıca. Doktora gitmeyen sağlıklı. Hık diye gidiyor aaaa şekeri varmış, tansiyonu varmış kimse bilmiyor. Benim çok çok nadir yaşlı bildiğim kişi var tansiyon şekeri olmayan kalp hastası veya kolesterol olmayan. Bunların hepsi çocuk yaşta başlayan yanlış beslenme sonucu oluyor. Bebeklik çocukluk bu yaşların temeli.
(8,997 puan) tarafından
Benim bir büyük dedem vardı, babamın dedesi. 96 yaşında öldü. Sigara alkol kullanmıyor ve bunlara pasif olarak maruz kalmıyordu. Yediği her şey kendi bahçesinden ve organikti. Havası temiz olan bir yerde, bahçeli bir evde yaşıyordu. Hayatında stresin s'si yoktu. Cep telefonlarının bu kadar yaygın olmadığı bir zamanda yaşadı. Ölmeden bir hafta öncesine kadar bahçe çapalıyordu. Sürekli hareket halindeydi. Haatalığı olmadan eceli geldi ve öldü. Şu an hangimiz bu şartlarda yaşayıp beslenebiliriz ki?
0 oy
(471 puan) tarafından
Sadece alerjik seylerde yapmanizda fayda var asitli seylerde domates portakal gibi yada yumurta yogut sadece bu tur seyleri denerseniz iyi olur geriye kalan seyleri normal verebilirsiniz ama once sebzeleri verin sekerli meyve veya sekerli gidalar yiyip alisinca sebze begenmiyolar

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 317 göst.
0 oy
8 cevap 494 göst.
0 oy
3 cevap 296 göst.
...