0 oy
152 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (137 puan) tarafından
Merhaba.

Oğlum 4 ay 5 günlük. Doğduğundan beri gaz sorunu yaşıyoruz ve ben hep alerjiden şüphelendim. Alerji doktoru ise kakada gözle görünen bir kan olmadığı sürece alerji diyemeyiz dedi. Bulgular şöyleydi:

+Cıvık, mukuslu, zaman zaman yeşil ve köpüklü kaka

+Karnından gurultu sesleri gelmesi

+Kulak arkasında tekrarlayan egzama

+Cilt kuruluğu

+Gaz damlaları ve Probiyotik kullanmama rağmen sindirim sorunları yaşaması ve kaka yapmakta zorlanması. 

+Sık sık ishal

+Makat çevresinde geçmeyen kızarıklık. (Pişik diyemiyorum çünkü bebeğimi huzursuz etmedi hiç)

Son 2 gündür hiç olmadığı kadar ishal oldu. 24 saat içinde 10 kez kaka yaptı ve kakasında gözle görünür şekilde ufak da olsa kan da vardı. Sonunda alerji doktoru bu durumun besin alerjisi olduğuna ikna oldu ve bugün itibariyle süt ürünleri diyetine başladık. 

Sorum şu ki, yaptığım bu diyet bebeğimin ishali ile ilgili ne zaman sonuç verir? En son dünden önceki gün peynir yemiştim, sütüm ne zaman temizlenir ve bebeğimin ishali kesilir?
Bebek Ayı 4 aylık

2 Cevaplar

0 oy
(3,809 puan) tarafından
Merhaba diyet genelde 3 haftada cevap verir. Bizim ortalama 2 hafta suruyodu. 

Sadece sut urunleri diyetine baslamak yanlis olur. Gittiginiz doktorun uzmanlik alani alerji mi ? 

Benim bebegim de coklu besin alerjisi vardi. Sut urunleri,dana eti,tavuk,yumurta, kuruyemisler, tahin ve domates yasakti. Meyve ,sebze ,kuzu eti,balik serbestti. Baklagiller de serbestti ama bebegimi cok rahatsiz etti suan 2 yasinda hala eder. 

Doktorunuzum size d,demir ,b12 ,kalsiyum vitaminlerini vermesi gerekir. Bebek icinde alerjik bebeklere ozel prebiyotik kullanmalisiniz. İmom latta kullanmanizi da tavsiye ederim emzirme sureciniz boyunca hem size hem bebege iyi gelecektir. 

Yanlis yonlendirmek istemem ama ben bi sure kati diyet yaparak cogu besini tespit ettim. Bi sure ,patates,makarna,pilav,zeytin,yesillik,kuzu eti ve balik tukettim. Ama her sabah mesela kuzu eti yemisimdir vitamin eksikligi olmasin diye. Gun icinde de yedim mutlaka. Ayrica Uhut tatlisi yedim tavsiye ederim diyet surecinizde. Gunluk,kuru incir,dut kurusu kompostosu yapip 2 kase tukettim. Bu beslenme duzeninde sutum azalmadi ve bebegimin gelisimi hep %90 lik dilimde oldu. Daha sonra doktor onerisi ile diyet actim yavas yavas. Suan 2 yasinda sut,findik,mercimek haric cogu besini tuketiyo ve hala emziriyorum.
(137 puan) tarafından
Merhaba.

Evet doktorun uzmanlık alanı alerji ve immünoloji, ama ben başından beri şüphe ettiğim halde daha yeni ikna edebildim doktoru alerjisi olduğuna. Kakada kan görünene kadar alerji değil dedi. 5 Aralık'da besin alerjisi için deri testi yapılacak. O zamana kadar süt ürünleri diyeti verdi. Ama ben zaten bu zamana kadar kendim de şüphelendigim için süt ürünlerinden uzak duruyordum, bu kadar şiddetli ishal ve kan olmuyordu. Geçtiğimiz hafta çökelek, yoğurt ve çikolatayı fazlaca tükettim ve bu sonucu bunun üzerine aldık. Yani alerjinin süt ürünlerine olması ihtimali var, bu yüzden bir süre sadece sut ürünleri diyeti yapacağım.

Cevabınız için teşekkür ederim.
(3,809 puan) tarafından
Rica ederim. Devlet hastanesinde mi doktorunuz ? İmkaniniz varsa ozel kliniklerine gidin. Hangi sehirdesiniz ? Sut urunlerini kesecekseniz dana eti de tuketmeyin capraz reaksiyon olabiluyo. Ve paketli hicbisey yemeyeceksiniz hepsinde maalesef peynir alti suyu var. Test yaptirmamanizi oneririm 2 kez deri 1 kez de kan testi yapildi hepsi negatif cikti ama dedigim gibi cogu besine alerjisi vardi.
(212 puan) tarafından
Negatif çıktı dediniz ya peki siz hangi besin alerjik olduğunu nasıl net karar verdiniz
(302 puan) tarafından
Benim sütüm bu aralar çok azaldı. Diyet çok yormaya başladı.  Kaçıncı ayda acacagiz
(3,809 puan) tarafından
Cok kati diyet yaptim 1 ay kadar. Sonra yavas yavas actik diyeti. Alerji yapabilecek herseyi kestik yukarida yazdigim herseyi yemedim.
5.ayda ben yumurta sarisi yemeye basladim. 6 aylik gibi tam yumurta yedim. Doktor tavuk dene dedi ama mesela tavuga cok tepki verdi 1 yasina kadar yemedim. 9 aylik gibi de ben kendim sut urunlerine basladim. Bebege de 7 aylikken yumurta sarisi, 10 aylikken yogurt ,peynir vermeye basladik.
(212 puan) tarafından
Yumurta sarısını ben de 5aylıkken denemeye başladım ama karın gurultumuz var baya bu da alerji belirtisi sanırım az kaldı 6 aylık olucaz alerji doktorları özelde çok pahalı araştırma hastanesinde de ulaşmak çok zor napcam bilmiyorum
(302 puan) tarafından
Bana da 9 aylik olunca açacağız dedi ama once yumurta yada süt değil onlarla yapılan şeyler atıyorum kek yiyerek başlayacak. Ama bu aralar ben biraz biraz yiyorum açıkçası sütüm kesilecek diye korkuyorum 6 aylik olduk ek gıdaya da başladım az az tadım ile inşallah diğer ay biraz daha hafifler
(302 puan) tarafından
Devlet 3 yada 4 ay sonrasına veriyor randevu . Özeli Bi kaç ay önce sordum muayene 3 bin rest 4 bin dedi. Hemen kapadım TL fiyatları duyunca ama tip fakültelerinin alerji bölümündeki prof. Ücretler daha makul randevu da erken tarihe veriyor orayı araştırın isterseniz . Benim kızımda alerjik astim vardı yani çok gittik. Şimdi oğlumda da besin alerjisi çıktı hayırlısı bakalım 3 yaş a kadar bu süreç devam edebilir yada 1 ay sonra da geçebilir hiç belli olmaz
(212 puan) tarafından
Ben de biraz açayım dedim ama kanlı kaka geçti bi defa egzaması çıktı geçti şimdi karın gurultusu başladı çok ilginç gerçekten
(3,809 puan) tarafından
Bizde direkt besinleri tuketmedik. İlk once alerji acma piramitine gore ilerledim. Yumurta sarisini su ile yaptigim pogaca icinde denedim. Sonra su ile krep yaptim. En son sarisini tek basina denedim. Sut urunleri de ayni sekil ,kendi mayaladigim yogurtla kek,pogaca yaptim. Sonra tepki vermezse yogurt yedim gibi. Tabi aralarda bebek tepki verdi 1 hafta ara verip tekrar denedim. Boyle boyle acmaya basladik.
Diyete uymaniz lazim , vucudun o besinden tamammen arinmasi lazim ki alerji en kisa zamanda gecsin. Baska besinlere onerin.
-Reklam-
0 oy
(69 puan) tarafından
Ben de süt diyeti yapmaya başladım bugün itibariyle. Yumurta tüketme dedi mi doktorunuz? 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 167 göst.
0 oy
2 cevap 161 göst.
14 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kevser.ma (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 170 göst.
0 oy
0 cevap 85 göst.
26 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde YaYa09 (137 puan) tarafından soruldu
...