0 oy
75 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (68 puan) tarafından
 Süt diyeti yapınca yiyeceğimiz her şey kısıtlanıyor resmen yiyecek şey bulamıyorum bazen. Sizler nasıl beslenme düzeni oluşturdunuz kendinize? Mesela kahvaltılarda alternatif olarak neler yediniz? Bizim daha 6 aya kadar uzayacakmış belki 6. Ayda açarız dedi doktor. Daha çok var. Bu konuda edindiğiniz tecrübeleri paylaşabilirseniz çok sevinirim. 
Bebek Ayı 3 Buçuk aylık

2 Cevaplar

0 oy
(295 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım ben genelde patates zeytin ev yapımı reçel türü şeyler tüketiyordum olursa yeşillik dereotu roka falan. Ama onlar da artık sikmya başladı alternatif akşam yemeğinde yaptığım yemeği yiyorum bazen . Mantar yapıyorum arada  ıspanak kavurması.  Bu şekilde gittik 6 ay olduk bizde ek gıdaya başladık 2 gün önce Bi deneyim dedim ama halen hazır değil diyete devam 
(68 puan) tarafından
Sağolun, teşekkürler yorumunuz için. Allah kolaylık versin hepimize.
-Reklam-
0 oy
(3,766 puan) tarafından
Benim bebegim de coklu besin alerjisi vardi. Sut urunleri,dana eti,tavuk,yumurta,kuruyemisler,tahin,domates yasakti. Kuzu eti,balik,sebze-meyve serbestti. 

Kahvaltida hergun patates olurdu, zeytin ,yesillik,bal recel. Kuzu etinden kavurma yaptim her sabah yedim ayrica. Uhut tatlisi almanizi oneririm hem tatli hem de anne sutune cok faydasi var. Tatli biber salcasi kavurdum yedim. Yumurta serbestse patatesli yumurta yapin,kavurmali yumurta,soganli yumurta, menemen. Migrosta vegan peynirler var, birisi otlu,biris kasar gibi. Otlu olani tavsiye etmem. Kasar gibi olanda tek basina guzel degil ama tost veya patatesin icinde guzel oluyo. Tabi ki benim icin bi peynir degildi.
(68 puan) tarafından
Çoklu besin alerjisi daha da zor. Benim şimdilik süt ürünleri olarak sınırlı. Yumurta için bi şey demedi doktor. Dediklerinizin hepsini deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.
(3,766 puan) tarafından
Rica ederim. Yumurtayi ben kendim 5.ayda sarisini 6 aya dogru da beyazini denemistim. Sut urunlerine de ben 9.ayda basladim.
Suan 2 yasindayiz ,cok klasik olacak ama geciyo:)
Emzirme sureniz boyunca İmom latte kullanin. Bebege prebiyotik kullaniyo musunuz?
(68 puan) tarafından
Ben doğdu doğalı yumurta yiyorum açıkçası ama iyi pişmesine dikkat ediyorum hamileyken de öyleydi. Kahvaltıda yumurta da olmasa naparım bilemiyorum :)
Şükür ki sizin geçmiş, inşallah bizim de sağ salim geçer gider.
Pregnom max kullanıyorum ben doğumdan beri doktorun tavsiyesiyle.
İlk şüphelenildiğinde 15 gün kadar probiyotik kullandık. Şimdi gaz damlası yazdı sadece doktor.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 95 göst.
0 oy
5 cevap 168 göst.
4 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Huriela (138 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 68 göst.
10 Aralık 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Firdevss (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 62 göst.
13 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Merve3561 (36 puan) tarafından soruldu
...