0 oy
97 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (88 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba arkadaşlar.

Bebeğim ilk doğduğunda mekanyum adı verilen kakadan yaptı. Takip eden birkaç gün boyunca sıkıntısız yapıyordu. Sonrasında yapmamaya başladı ve haftada bir lavman yaptırmak zorunda kaldık. Ardından düzeldi, bir süre yine kendisi yapıyordu ama 20 günlükken falan yine yapmamaya başladı. Anne sütüne ek çoğunlukla mama takviyesi veriyorum. Çocuk doktorumuzun önerisiyle mama değişimi yaptık, daha kötü olunca eski mamaya geri döndük. Yine doktorun önerisiyle mama ardından bazen su veriyorum ve nadiren mamaya birkaç damla zeytinyağı karıştırıyorum. Düzenli masaj yapıyorum, zeytinyağ ile makat bölgesini uyarıyorum ve BioGaia kullanıyorum. Ancak bebeğime çoğu zaman kakayı fitille ben yaptırıyorum. 

Çocuk cerrahına gitmiştim, makatı muayene ederken biraz darlık olduğunu düşünerek genişletmişti. Ondan sonra üç dört gün kendisi yapmıştı ama devamı olmadı. Başka çocuk cerrahına gittim, anatomik muayenede bir sorun olmadığını söyledi ama ultrason gibi bir çekim de yapılmadı. 

Bebeğim şuan 2 aylık ve ben iki günde bir fitil vermek zorunda kalıyorum. Nadiren kendisi de yapıyor ama çoğunlukla ben müdahale ediyorum. Bazı kaynaklar 5-10 gün arası kaka yapmamayı normal karşılıyor çocuk rahatsız değilse ama benim bebeğim çok huzursuz, sürekli ıkınıyor, çok ama çok rahatsız. Dolayısıyla bekleyemiyorum, 48-50 saat sonra fitil veriyorum, vermek zorunda kalıyorum. Kıvamı iyi , neden yapmıyor bilmiyorum. 

Ne yapacağımı şaşırdım, sürekli doktora gitmekten de yoruldum. Psikolojik olarak bu durum olumsuz etkilemeye başladı. 

Benzer şeyleri yaşamış olan anneler var mı, zamanla düzelecek mi? ?
Bebek Ayı 2

2 Cevaplar

0 oy
(24 puan) tarafından
Bilgim yok post çıksın 
-Reklam-
0 oy
(399 puan) tarafından
Canim bazi cocuklarda malesef boyle bi durum var evet suan benm bebegmdede var ama ben mudahle etmiorm mamasini deistiriorm ve masajla destek veriorm evet 10gune kadr normal benm bebgmde ikinior huzurszlasior ama okadr mudahleye gerek yok die dusunuorm cunku bukadr mudahle edilmesi bebekte aliskanlik yapabilior benm bebegim mesela dun 8.gununde yapti kakasini zamanla duzelior ama sen fazlasyla mudhlede bulunmssn yani bana kalirsa bebegin sanirjm alismis mudhle edilmeden sanirim yapamior simdi diceksn hani doktrlr evet iste yapamiordu evet ama keske 10gun bekleseydn evet cani acior huzurlasior anneyiz dayanamiorz ama seninki sanirjm fazla bi mudhle olmus canm masaj falan dene surekli belirli saatlerde her gun banyo ve masaj gunde 3kez falan yapiorm ben masaj ama duzeliir bebegim egzerszler deneyebilirsn cunku daha cok kucuk 
(88 puan) tarafından
Alışkanlık edinmesinden bende korkuyorum ama aldığım çocuk cerrahı görüşleri, alışkanlık yapmayacağını söylüyor. Müdahale etmeden beklediğimde 48-50 saat sonra ıkınmaktan çatlayacak gibi oluyor. Beslenmeyi reddediyor ve uyuyamıyor. Kuşlar gibi çırpınıyor :(
Mecbur kalıyorum.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 216 göst.
3 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Akarsu (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 862 göst.
0 oy
3 cevap 187 göst.
20 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Bluepoint (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 102 göst.
29 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde fatmaturan (51 puan) tarafından soruldu
...