0 oy
1,358 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (6 puan) tarafından
52 gun oldu dogum yapaki dikislerim iyilesti kanamam durdu.5 gun once cinsel birlesme denedim.fakat cok kotu agri oldu devam ettiremedim.sanki ilk gece acisi gibi.etim yirtiliyormus gibi aci hissettim.3 gun once doktora gittim.doktor muayenede hersey cok iyi biseyin yok dedi hatta diger dogum yapan insanlara gore rahmim falan dogum yapmamis gibi ayni boyuta gelmis.cok iyi dedi.doktor muayenesindede cok agri hissetmedim.fakat eve geldim cok kotu batma ve oturunca etimde yara varmis gibi aci hissettim.ayni birlesme denemesindeki gibi.ayni durumu yasayan varmi.ne yapacagim
Bebek Ayı 1.ay22 gunluk

14 Cevaplar

+2 oy
(52 puan) tarafından
Ben sezaryan olmama ragmen öyle bir acı yaşadım psikolojik oluyor ikinci de bu ağrı yoktu 
-Reklam-
+1 oy
(70 puan) tarafından
Psikolojik aşk vallaha bak ilk önce eşine söyle seni rahatlattırsın öyle ganzo gibi hemen birlelmeye girmesin unutma biz kafınlar ilk öncr bedenimizi rahatlattırmamız gerekiyorki ilişkiden zevk alalım açık açık konuşim ben doğum yaptım 3 ay ilişkiye giremedim düşün ama sonra eşimin anlayışıyla ve rahatlatmasıyla herşey cözüldü çünkü bu zıkım rahim acıldıkca acılan bitşey yani anladın
0 oy
(102 puan) tarafından
Canım ben 35 günlük oldum doğum yapalı ama çok korkuyorum ilişkiye girmekten ilk doğumda korktum dediğin gibi yırtılma gibi bir şey oluyor çok acıyor ama 2 3 ilişkiden sonra geçiyor dikiş yeri acıyor sadece 
0 oy
(6 puan) tarafından
Ben doğum yapalı 60 gün oldu bende öyle oldum ama eşin hassas davranmalı bu konuda ben eşime anlatmıştım ikincide ağrı yoktu biraz psikolojik vücut kendini geri çekiyor 
0 oy
(1,211 puan) tarafından
Ilk ağrı olur cnm sonradan  olmaz  
0 oy
(2,180 puan) tarafından
Normal dogumda oyle oluyor. Ben iki normal dogum yaptim ilk geceden daha cok agrim olmustu ama 3 4 iliski sonrasi duzeliyor.
0 oy
(229 puan) tarafından
aynen canım benimde öyleydi. başlarda birkaç ilişkin öyle olacak korkma üstüne gidin yapa yapa açılacak eski haline dönecek. benim 4. ilişkimden sonra ağrı bitti. sadece eşin zorlamasın nazik davransın . bu da atlatılması gereken bir süreç .
0 oy
(299 puan) tarafından
Normal bir durum canım biraz sabır ile geçiyor.  4. Ayimda anca anca acı hissetmemiştim. Ki daha senin yeni. Sagolsun eşim bu konuda çok destek oldu ben hazır olunca beraberlik oldu. 
0 oy
(6 puan) tarafından
Ben dogum yapalı 2 ay 20 gun oldu. Birak o isi daha esimle birbirimize ilgi bile gosteremiyoz cocuktan dolayi.ustune tuvalete bile zor gidiyom.
0 oy
(396 puan) tarafından
Psikolojik olabilir kendinizi çok sıkıyor olabilirsiniz biraz hassasiyet oluyor ister istemez biraz rahatlayın rahatlayacak şeyler yapın 
0 oy
(191 puan) tarafından
Canım ben de normal dogum yaptim 8 ay oldu ve o acıma oluyor ilk zamanlar çünkü dikis yerin daha taze zeytin yagi veya vazelin deniye bilirsiniz .bu süreçte vajinal kuruluk da ola bilir dogum yaptın çünkü ama düzeliyor. Benim şuan düzeldi mesela . Bazen dikis yerim aciyor gbi oluyor ama öle ilk zamanki gbi değil.
0 oy
(7 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Doğumdan sonra ki ilk 6 haftada, iç organlar hala hassas ve duyarrlıdır, rahim çekilmeye devam eder. Bölgedeki yaralar ve akıntı tam olarak geçmemiş olabilir. Bu sebeple, bu süreçte cinsel ilişkiden uzak durulmalıdır ve genel durum doğumdan birkaç hafta sonrasında kadın doğum doktoru tarafından kontrol edilmelidir.


6. Haftadan sonra aktif cinsel yaşama dönmek öncelikle çiftlerin hazır olmasına bağlıdır. Ağrıların devam etmesi durumunda bu karar ertelenebilir. 

Doğum sonrasında kadınların cinsel isteksizlik yaşaması da normaldir. Bunun sebebi süt üreten prolaktin hormonunun cinsellikle ilişkili diğer hormonları baskılaması, annenin yorgunluğu ve vücudundaki deformasyonlar olabilir.

Bu süreçte erkeklerin eşlerine yardımcı olması, gerekli görülüyorsa pskilojik yardım alınması önerilir. Doğum sonrasında vajina normale göre daha kuru olacağı için bu süreçte kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir. 

0 oy
(2 puan) tarafından
Canm sende basur skntısı olmuş olabilir bide onun icin git bnce bana da ayni olmustu cunki bnde dikisler falan sandm megerse bagsur olmusum dogumda 
0 oy
(1,090 puan) tarafından
Normal. Ben de normal doğum yaptım valla bu kadar kısa sürede de denemedik yani ilişkiyi ona rağmen acılıydi devam edemedim. Bir şey yapmayacaksın. Eşin anlayışsız bir insan değilse toparlanmanı bekler zaten. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 639 göst.
10 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kübra yıldırım (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 343 göst.
0 oy
10 cevap 1,029 göst.
9 Ekim 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde PrensesAnnesi24 (126 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 638 göst.
7 Ağustos 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Asli232 (21 puan) tarafından soruldu
...