0 oy
232 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (112 puan) tarafından
Canım anneler merhaba, bebeğim 18. Haftada, alerjik bir bebek bu sebeple her şeye zaten daha duyarlı, yaklaşık 2 haftadır gerçekten beni öyle yordu ki, uyku düzeni zaten bozuldu daha az uyuyor, uyuyunca hemen uyanıyor, geç saatlerde uyuyor koyunca ağlıyor hep kucak istiyor. Eskiden babasında dururdu şimdi onda da durmuyor. Birde bağırmayı mı keşfetti bilmiyorum bağırıyor gaz sancısı diyorum damla verip çıkarmasını kolaylaştırıcı egzersizler, hareketler yaptırıyorum, acıktı galiba diyorum emziriyorum ama yok çözüm yok. Çok yoruldum cânım anneler, benim sürecimden geçen, ya da halihazırda yaşayan var mı? Normal mi bunlar sizde de var mı bu saydıklarım inanın çok daraldım. Hasta oldum boğazım şişti alerjik bebek olduğu için ilaç alamadım, dinlenip iyileşemiyorum derken şimdi mide ağrısı başladı stres de tetikliyor galiba, annem destek oluyor sağolsun ama o da bir yere kadar yetiyor. Tecrübeli olanlar varsa yorum yapabilir mi? Çok teşekkür ederim şimdiden. Herkese kolaylıklar diliyorum. 

6 Cevaplar

+1 oy
(3,760 puan) tarafından
Merhaba, benim bebegimde de coklu besin alerjisi vardi. Sizinle ayni sureclerden gectik. Tum ataklari cok zor gecirdik 4.ay en zoruydu. 3.5 aylikken basladi 5.5 aylikken azaldi. Maalesef bitti diyemiyorum :( 

Oncelikle sakin ol ve bu durumu kabullen. Cok sukur ki arada annen gelip destek oluyomus sende bi nefes aliyosundur. Bende o da yoktu. Sukret herseye. Bol bol dua et. 

Sana tavsiyem bebegini uyuttugun oda bos,sakin ve renksiz olsun. Benim bebegim uyumuyodu koridora tabure koydum orda emzirip uyuttum. Bos benim koridor krem rengi. Bakacagi ,aklinin kalacagi hic bisey yok. Benim bebegim cok takintili en buyuk uyumama sebebi bu suan 25 aylik hala uyku sorunumuz var ama tabi eskisi gibi degil,bugunumuze sukur. 

Nette ki uyku sacmaliklarina bakma. Her bebek farklidir. Sadece gunduz uykusunu iyi uyuyan bebek gece de guzel uyur. Yorgun olursa gece surekli uyanir. Benim deneyimim bu sekilde oldu. Gun icinde bi kez yuzustu yatir gozetiminde olsun tabi. Asla yalniz birakma. Gece uykusuna da yorgun gecmesin. Kucaginda uyumak istiyosa birak uyusun. Yeter ki uyusunda. 

Zamanla duzene girecek hersey. Kendini daha fazla uzme. Onceligin bebegim ve kendin olsun. İlk firsatta yemek ye ve uyu. Ev is vs bosver.
-Reklam-
0 oy
(562 puan) tarafından
4. Ay atağı çok zor gerçekten allah kolaylık versin 
0 oy
(115 puan) tarafından
Adı atak mıdır bilmem ama 4.aydan sonra bizim uyku düzenimiz hiç yok ne gece ne de gündüz 6 aylık kızım halen daha devam ediyor ne zaman bitecek bende merak ediyorum 
0 oy
(183 puan) tarafından
Bizde 3.5 ayligiz 5.gundur 4.ay atak kervanindayiz ve uykuduzluktan yıkıyorum ama ayaktayim o uslu bebek gitti huysuz bir bebek geldi emme yok uyku yok durduk yere mizmizlaniyor allah yar ve yardımcımiz olsun cok zor
0 oy
(134 puan) tarafından
Merhaba.

19.haftada alerjik bir bebeğin atak haftasından tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim.

-Yukarıda 1 kullanıcı daha bahsetmiş, gündüz uyumayan bebek gece de uyumuyor ya da uykuya çok zor geçiyor. O yüzden gündüz en azından 1 saat uyuması için çabalıyorum. Şimdiye kadar sadece emerek ve/veya dışarıda arabasında gezerken uyudu. Emmeye karşı eskisi kadar istekli olmadığından artık emerek uyuduğu zamanlar azaldı. Sadece geceleri emerek uyuyor. Gündüz ise eskiden uyuduğu saatlerde mutlaka arabasına koyup dışarıda gezdiriyorum. 1 saat boyunca arabasinda da olsa uyusun diye gezdiriyorum eve geldiğinde dinlenmiş oluyor. Akşam uykuya geçişi de daha kolay oluyor.

-2-3 dk emdikten sonra birden bir yerine bir şey batmış gibi memeyi bırakıp kalkmaya çalışıyor ve ağlıyor son zamanlarda. O sırada kucağımdan kalkmadan ağzına emzigini veriyorum. Hemen sakinleşip geri koyuyor başını kucağıma ve o anda emziği çekip memeyi veriyorum. Bu şekilde en azından 4-5 dk emziriyorum ki bu ay aralığındaki bebeğin emme kuvveti ile 4 dk yeterliymiş doyması için. Bana az gelmişti ilk başta ebe böyle söyleyince ama son 1 aydır böyle kısa kısa emmesine rağmen kilo alımı gayet iyi. Demek ki gerçekten doyuyor.

-Bu sürecin atağa bağlı ve geçici olduğuna inanmak ve önceki ataklarını hatırlayıp o tecrübeler üzerine buna güvenmek içimi rahatlatıyor.

Umarım tez zamanda ve en rahat şekilde, yorulmadan atlatırsınız/atlatırız. Allah keyifle büyütmeyi nasip etsin.
0 oy
(522 puan) tarafından
Allah kolaylık versin biraz sabredin geçici bir süreç sonra rhatlayacaksınız biraz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 131 göst.
0 oy
1 cevap 110 göst.
...