0 oy
132 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (4 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Kızlar 11 aylık olmak üzere olan bir bebeğim var. Doğdu doğalı ciddi bir bebekti. Tam hareketleneceği dönem bir süre kalçası için aparat kullanıldı ve hiç hareket edemedi. (Bunu belirtiyorum ki kaslar zayıf kalıp şuan hareket konusunda eksik olmasından bir sebep olduğunu bilin diye) 

Zamanında oturdu, uykusu ek gıda alımında hiç bir sorunu yok, boyu kilosu yerinde, Ekim  gibi ancak odada yuvarlanmaya başladı şuan birşey alacağı zaman ya yuvarlanır ya da öne doğru sürünür, ben onu kaldırırsam az da olsa ayakta durur ama hemen yorulur, bir yere tutunup kalkayım yürüyeyim diye bir istek hareket yok şimdilik. Böyle olunca da genelde yerde oyuncakları ile takılıyor biz yanında olursak tabi olmazsak öyle kendi kendine sakince durmaz. 

7. Ayına kadar ben ve eşim hariç çok birini görmedi şimdi memlekete geldik artık burdayız ama çevreden sorular hiç bitmiyor. Bu çocuk neden yürümüyor emeklemiyor, neden sakin, neden gülmüyor sürekli bir sorgu halindeler.

Dede, mama, baba gibi babıldama ses çıkarma var, alkışı baya öğrendi, burun desen benim burnumu gösterir, bizi takipler, alıştığı insanlar oyun yaparsa kahkahaya boğulmaz ama tebessüm eder, bize kendi aramızda sesli gülmesi var ama hep de kıkır kıkır bir bebek değil, oyuncak al ver işini yavaş yavaş yeni çözüyor.

Gelişim bir bütün motor beceri geriden gelirse haliyle keşif kavrama da biraz zor olabilir algısı ona göre açılıyor çünkü, aylarca yalnız büyüyen çocuk sosyalleşirken de bir anda olmuyor ama alıştığı kişilere de sürekli ağlamıyor sonuçta ama sürekli böyle çocuk mu olur hep kaşlar çatık hiç ses yok hiç yaramazlık yok dedikleri zamanda içime bir kurt düşüyor ben mi sorunu göremiyorum diye, doktoru yalnız büyüdüğü için böyle sosyalleştikçe açılır dedi ama çevre yorumları cidden insanı istemsiz korkutuyor. Bu arada TV tablet telefon hiç görmedi. Sizce benim göremediğim bişey var mı 

3 Cevaplar

0 oy
(2,412 puan) tarafından
Canım gayet normal. hiç kimseye kulak asma. Hiçbir çocuk aynı olmaz. Ortama alıştıkça o da rahatlar. Belki düzeni değiştiği için böyle. Çocuklar her şeyi anlıyor. 
(4 puan) tarafından
Zaten şöyle mesela bir arkadaş evine gidince ağlamıyor yanımda sakin yeni gördüğü kim varsa inceliyor yüzünü kim konuşursa ona bakıyor ama kendilerini de yırtsalar kucaklarına gitmez, bir iki gördükçe de sevdiğinin kucağında ağlamaz yine de şen şakrak gülmez de bundan dolayı da sürekli bir eleştiri oluyor
(2,412 puan) tarafından
Canım bebeğin normal davranıyor. Herkesin kucağına gitmek zorunda değil. Belki karakter yapısı bu olacak. Milletin ne dedigine bakmayacaksın. Bazı bebekler mavi boncuk dağıtır herkese, bazıları da ne yaparsan yap anneden babaya bile gitmez. Kapa kulaklarını duyma
(4 puan) tarafından
Teşekkür ederim gerçekten insan ne kadar mantıklı düşünse de bir yerden sonra acaba evet ya az gülüyor hiç tepki vermiyor başkasına moduna giriyor oysa alıştığı insanlara tepkisi varken bile kendimi sorgular oldum resmen
-Reklam-
0 oy
(83 puan) tarafından

Yapısı böyle demek ki bence korkmayın çevreye de kulak asmayin

Ben de bebeğimi tek büyütüyorum ailemden uzak. 1 aydır ailemin yanındayım gözle.gorukur gelişme kaydetti kesinlikle. İnsan faktörü çok önemli gervekten. Eğer kalabalık ortamlara gitme imkanınız yoksa.aile anlamında ve kafaya çok takıyorsaniz parklara avmye oyun alanlarına falan goturebilirsiniz sık sık o bile fark edecektir 
(4 puan) tarafından
Yok zaten artık elimden geldiğince akraba eş dost gidiyoruz ilk aylar kolik bir bebekti hiç bir yere çıkamadık o kadar zorlandık ki memlekete geliş sebebimiz de bu oldu, hani bakıyorum göz teması olmasa toplumda kimse ile ilgilenmese anormal diyeyim ama herkesi de inceliyor pür dikkat daha çok dinleyici yeni yeni de insanları taklit ediyor ama şen şakrak davranmayınca sürekli bir yorum yapıyorlar, teyzesi ile asla öyle değil mesela kendilerinden geçiyorlar ama işte
0 oy
(9,127 puan) tarafından
Bir kere dediğiniz gibi çocuk bir süre sabit kalmış. Kaldı ki öyle olmasa bile 11. Ay yürümeyebilir. Yeğenim 10. Ay emekledi o da oğlum 2 buçuk ay büyük yaz tatili bir araya geldiler oğlum emeklerken peşinden yaramazlığa çağırdıkca başladı ki bir çocuk hiç emeklemeden yürüyebilir. 

Sabit olduğu dönem sonrası bir fizik tedavi görmeniz önerilmedi mi. Ayına göre geriden geliyor ve bu süreç yüzünden oluyor ise fizik tedavi iyi gelir. Ama desteksiz oturuyor ayağa kaldırınca bir yerden tutunup ayakta durabiliyor mu? 

Diğerleri mizacı dolayısı ile olabilir. Bir akrabamın kızı vardı doğdu doğalı hep dediğiniz gibi. 3 4 yaşlarında bir çocuk düşünün misafirliğe gidiyor bir koltuğa oturup insanları sadece izliyor saatlerce. Misafirlik bitince kalkıp gidiyor ailesi ile. Gülerek oynamak isteyen herkese ters bakış atıyor. Ben hiç öyle çocuk görmedim bir daha şimdi büyüdü üniversite mezunu ekstra dil biliyor. ama insanlara karşı tutumu hala aynı :)  hostes olmayı düşünüyor. Sınavları için hazırlanıyor. Asker olmalı bence tam o ciddiyette
(4 puan) tarafından
Fizik tedavi önermediler benim de hiç aklıma gelmedi o dönem tecrübesizlik bir yandan da kolik bir bebekti hastahanede vs. kendinden geçerek ağladığı için akıl kalmadı ki ondan zaten yazın koşa koşa memlekete tayin istedik, o zamanlar da arkadaş çevremiz ya da hastahanede vs ay ne zor çocuk ne çok ağlıyor böyle çocuk mu olur diyorlardı şimdi de sakin diye aynı tepkiyi alıyoruz.

Desteksiz 6. Ay oturmaya başladı, yattığı yerden kendi oturur hale gelemiyor ama ben oturtunca düşmez önüne kadar yapışır kendi doğrulur. Ben dizime oturtup bir çekmece açıyorum içine de ilgi çekecek bişey koyuyorum çekmece görüş hizzası yukarısında kalıyor öyle olunca dizimde otururken çekmeceye tutunup içine bakıyor bir eli ile içini karıştırıyor tabi çabuk yoruyor, tam yerden henüz kalkamıyor ama bu aşamaya bile hızlı geldi bence tüm hareket ekim başında başladı çünkü.

Babasının tüm bebeklik fotoğrafları surat beş karış kimseyi sevmez kimsede uyumaz misafir istemezmiş şuan öğretmen babası da böyleymiş deyip yinede görmezden gelmiyorum tabi gelişimini takip ediyorum ama takıntılı gibi de darlamıyorum açıkcası ben karakteri bu diye düşünüyordum hiç gülmüyor değil diye ama memlekete geldim geleli çevre çok eleştirdi resmen
(9,127 puan) tarafından
Çevre hep kıyas halindedir. Yani çocuk büyütürken en yakınımdan bile köstek olması dışında bir şey görmedim.. En olmadı böyle kıyas durumuna giriyor herkes.

Bazen sebebi cehalet, bazen de bazı annelerin çocuklarını çocuk yetiştirmeyi sanki dünyanın 7. Harikasını yapmış gibi hissetmesi. Bizim ki böyle bizim ki şöyle. Övünecek başka birşeyler yok. O yüzden kendi çocuklarından daha geç yürüyen, konuşan, tuvaleti daha geç öğrenen çocuk görünce alıyorlar ellerine sazı.

Doktorunuz ne dediyse o. Benim ilk çocuğum ile ikinci çocuğum arasında bile inanılmaz fark var. Kıyas yapmaya kalksam mutlaka birine haksızlık yaparım.

1. 11 ayda yürüdü 2. 16. Ayda

Birinci yapboz vs gibi şeylere harflere rakamlara takık olduğu yaşlarda ikinci onları yemeye çalışıyor :) bir kıyas yapmaya kalksam birinden biri için sorun var diye düşünmem gerek kaldı ki elalem bunu acımasızca yapıyor.

İkinci çocuğum ayağı alçıya alındı çıktı 3 ay topalladı. 7 yaşında. 1 sene tedavi gördü 6 yaşında yaşıtları gibi teneffüse çıkmadı o yüzden denge koordinasyon sorunu yaşadı 11 yaşında normale döndü. Boyu yaşıtlarına göre uzun olduğu için de hep denge sorunu yaşadı zaten düz yolda düşen bir çocuktu erken yürümesine rağmen.
Pandemi de hiç dışarı çıkmadı pandemi sonrası kambur ve topallayarak yürümeye başladı. Onun için de doktora gittik. Uzama evresi evde olduğu için boyunun uzadığı dönem kas gelişimi geride kalmış o yüzden dedi. Spor ve aktif yaşama dönerek onu da bir kaç ay içinde hallettik.

Bunları neden söylüyorum. Aktif olması gereken dönem çocuk durağan bir dönem geçirdi ise bu şekillerde bir gerileme oluyor.. Ama çocuk sağlığına kavuştu ise eninde sonunda yaşıtlarını yakalıyor. Herksi de sevmek zorunda sırıtmak zorunda değil.

Benim yeğenim mesela 2 ay var oğlumla arasında dışarı çıkarız. Kalabalık caddeyi görünce benim ki hop oturup hop kalkar mutluluktan. Yeğenim daha çok arabaya yerleşip beni neden buraya getirdiniz der gibi bakıyor. Denize gidiyoruz benim kini zor tutarız koşarak suya gider. O daha kumsalı görünce hayır diyip geri gitmeye çalışıyor. İkisi de normale çocuklar tutumları farklı sadece
(4 puan) tarafından
İnsan bunları ne kadar bilse de başkasından duymak o kadar iyi geliyor ki çok teşekkür ederimBen asla takıntılı pimpirikli biri değildim bebeğimizin sağlık sorunları kolik olma durumu olsa da bir şekilde yuvarlandık gittik yalnız büyümesin diye ne zaman memlekete geldik şoka uğradım resmen.

Bir yerden sonra kendimi çocuk ona oyun yapana gülüyor mu, aaa tepki verdi mi, onu yaptı mı derken buldum sonra hemen dedim saçmalama mutsuz huzursuz anne eşittir huzursuz bebek çocuğa bunu yükleme. Ama yine de buraya da yazmak istedim.

Doktoru hareketi için geç yürür ama yürür nörolojik hiç bir sorunu yok dedi, size anlattığımı ona da anlattım gülme vs konusunu çocuğun geldiğinden beri göz teması dikkati iyi sadece yalnız büyümüş daha çok oyna sosyal ortama karıştır hareket arttıkça da değişecek dedi. Gerçekten de değişiyor ama hepinizden nefret ediyorum bakışı bence kendine has karakteri
(9,127 puan) tarafından
Belki de çocuk onların bu negatif halini hissediyor ondan böyle bakıyor. Bence olabilir :)
(4 puan) tarafından
Ama haklı yani olduğu ortamda alışması beklenneden üstüne atlıyorlar, yüksek sesle konuşuyorlar 2 3 yaş çocukları bile isteye üstüne basmaya çalışıyor sonra neden çocuk böyle oluyor :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 304 göst.
0 oy
0 cevap 315 göst.
16 Nisan 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Aytun0606 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 466 göst.
9 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde mercimek1812 (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 118 göst.
20 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde NurrEss (49 puan) tarafından soruldu
...