0 oy
329 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (112 puan) tarafından
Bir sorum bu ve diğer sorum elma yiyen bebek kaka yapar mı yani elma kaka yaptırır mı kızlar

4 Cevaplar

+1 oy
(95 puan) tarafından

  • Yumurta çiftliğin de çalışmış bir ziraat mühendisi olarak, şuan kendi bebeğime marketten aldığım yumurtayı yediriyorum. Kısa bilgiler vermek isterim.
  • Yumurta hilenin yapılamadığı tek besin kaynağıdır yani güvenlidir. 
  • Yumurta besin değeri ister köy yumurtası olsun ister market ister gezen tavuk vs hepsinde aynıdır. Burada dikkar edilmesi gereken yumurtanın tamamen pişmiş yedirilmesidir yani çiğ ya da az pişmiş yumurta yedirmeyin. 
  • Sağda solda satılan organik vs diye bir sürü para verip aldığınız yumurtalar para tuzağı dır. Bir ürüne organik diyebilmek için o ürünün sertifikasının olması gerekir. 
  • Markette satılan yumurtalar kafeste üretimi yapılan hayvanlara aittir ve her zaman içtikleri su yedikleri yem denetime tabidir. Ola ki antibiyotik kullanımı söz konusu oldu (zaten günümüzde gıdaya geçen insan sağlığını olumsuz etkileyen antibiyotikler yasaklıdır)  belirli süre o yumurtalar satışa sunulamaz.
  • Size tavsiyem yumurta alırken son kullanma tarihinin yanı sıra kolinin altına da bakmanız, eğer koli kirli lekeli ve sanki bir kaç defa kullanılmış gibi duruyor ayrıca değişik kötü bir koku alıyorsanız o yumurtayı satın almayın. 
  • Onun dışında her türlü yumurtayı bebeğinize gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. 
(112 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim sağolun
-Reklam-
0 oy
tarafından
Market yumurtası kullandım. Diğerlerini alabileceğim yer yoktu zaten. Sürekli kaka yaptığı için elmadan mı diğer yediklerinden mi yaptı bilmiyorum. 
(112 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Genelde ishal olan bebeklere elma yada şeftali önerirler, yani kaka yaptırmaz aksine ishali vs keser. Armut, kayısı, üzüm gibi meyveleri yedirin daha kolay kaka yapması için. Balkabağı da iyi gelir. Yada kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, hurma, kuru erik gibi kuru meyveleri suda biraz kaynatıp pure yaparak yedirebilirsiniz, yada kaynattiğiniz suyuda icirseniz kaka yapmasını kolaylaştırır.

Migros, çağdaş, şok gibi marketlerde organik yumurtalar oluyor, onları tercih edebilirsiniz.
(112 puan) tarafından
Aslında şükür ki kaka sorunumuz yok sadece gün içinde bir veya iki kere elma yerse o kadar kaka yapıyor internet de elma kaka yaptırır diye bir şey okumuştum sormak istedim onun haricinde armut muz falan da yiyor tabi
Teşekkür ediyorumm
0 oy
(112 puan) tarafından
................. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 239 göst.
0 oy
5 cevap 205 göst.
16 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Acemi. anne (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 372 göst.
0 oy
2 cevap 116 göst.
24 Ocak 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Hayatsu12 (31 puan) tarafından soruldu
...