0 oy
107 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (4,084 puan) tarafından
Anneler ocağın başında bebişim 2 yaşını dolduracak inşallah. Yarıyıl tatilini beklemek istemiyorum, inşallah tatilde memlekete gideceğim. Haftanın 3günü okula gidiyorum. Sizce emzirmeyi kesebilir miyim? Bu arada maalesef gece de emiyor. Gece çok zor olacak eminim ama okula giderken kesebilir miyim sizce? Emzirmeyi keserken verebileceğiniz tavsiye var mı? 

2 Cevaplar

0 oy
(220 puan) tarafından
Benim kızımla aynı yaşta bebeğin. Ben 21 aylıkken bıraktım. Gündüz kesmek kolay oluyor gece gerçekten zor sabretmek lazım. Ben önce biraz azalttım, 20 aylıkken denedim hasta oldu memeye geri döndük. 21 aylikken tekrar denedim ve daha kararlı davrandım. Gece ve gündüzü birlikte kestim. Çok ağladı hep yanında kaldım sarıldım. Meme yoruldu dedim. 2 hafta sonunda artık kabul etti. Eşim de çok destek oldu hep yanımızdaki kucağında gezdirdi. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Gece sirf aliskanliktan emen bi oglum vardi 22.ayda emzirmeyi komple biraktik cunku gece beslenmesini bi turlu kesemedim. Gece emmeseydi tamamen 24aylikken zaten biraktiracaktim. Gunduz pek emmezdi gece 2saatte bi uyaniyordu.

Oncelikle 20.aydan beri hep anlattim ona artik buyudugunu meme emmesine gerek kalmadigini, gunes varken emebilecegini aydede varken meme de uyuyacak diyordum (bi tik ise yaradi ama gece yine devam etti) 

2ay sonunda da bi sabah uyandi tam 22 aylikti o sabah karar verdim ve son kez emzirdim. Memesiz uyumayan meme icin surekli uyanan oglum 1 gunde cok sukur alisti. Meger o da bunu bekliyormus. O aralar gercekten dişim agriyoedu ve ilac icemiyordum, ogluma hasta oldugumu ve ilac icmem gerejktigini artik memede sut olmadigini emzirsmeyecegimi anlattim. O gun oglen uykusunda coook zorlandim, emmeden uyumadi ve kucagimda uyumak istedi o oglen kucagimda uyudu. Aksam da yine sohbet ettik masal anlattim klasik rutinimizi uyguladik, emip uyurdu en son normalde, o gece meme acio sut yok dedi ve mutlu son :) biraz huzunlu oldu benim icin cunku bi kac hafta hatta 1 ay da olabilie surekli meme acio vs dedi ben de boyle kesmek istemezdim ama mecbur kaldim gece surekli uyanmak beni mahvediyordu bi anda kestim. Sizin icin daha zordur calisiyorsunuz bde. Insallah en kisa surede kesebilirsiniz buyumus artik bebeginiz. Surekli anlatirsaniz daha kolay olacaktir herseyi anliyorlar cunku

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 166 göst.
0 oy
1 cevap 149 göst.
20 Aralık 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde fatmanurcalisir91 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 169 göst.
13 Temmuz 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mefnaz (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 152 göst.
...