0 oy
243 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (27 puan) tarafından
Arkadaşlar kan ilacı olarak ne önerirsiniz bize sağlık ocağı başlayalım dedi ama tahlil falan yapılmadan başlanması normal mi ki . İlk kan tahlilleri ne zaman yapılıyor bebişlerin .
Bebek Ayı 4

4 Cevaplar

0 oy
(2,335 puan) tarafından
9.ay diye biliyorum. 

Evet normal. Bebeklerde 4.ayda başlanır demir ilacı. 
(27 puan) tarafından
O bende başlim :)
(2,335 puan) tarafından
Başla canım. Benim bebeğim prematüre doğduğu için doktor 2.ayda başlattı hatta
-Reklam-
0 oy
(434 puan) tarafından
9.ayda yapıldı evet normal 4.ayda başladık bizde sağlık ocağının verdiği alerji yaptı sidefer kullanıyoruz 
(27 puan) tarafından
Sağlık ocağının verdiğini kullanmak istemedim bende hangisini alsam diye düşünüyordum .
0 oy
(101 puan) tarafından
Kan tahlili yapılmadan başlanıyor kan ilacına çünkü bebeklerde kan değerleri çok hızlı değişiyor. Yüksekte olsa düşükte olsa başlanması lazım. Demir ve D vitamini kombinasyon halinde kullanılıyor. Bu yüzden D vitaminini ocean kullandığumızdan demir ilacınıda ocean kullanıyoruz. Fakat demir ilacını kafanıza göre almayın doktorun bebeğin kilosunu hesaplayıp ona göre kaç damla verilmesi gerektiğini söylemesi lazım. Bu arada bebeklere kan tahlili her zaman yapılır. Doktora götürüp tam kan baktırmak istiyorum bir sorunu var mı çocuğumun derseniz bakarlar. 
(27 puan) tarafından
Sağlık ocağı dedi başlayalım diye 4 olduk ocean d kullandım ama çok kusturdu değiştim wellcare aldım iyi geldi severek de içiyo. Demirde hangisini alsam bilemedim . Ocean demir de kötü gelirmi bilemedim. Sağlık ocağı ayına göre damla vercez dedi 4 aylık 4 damla gibi . Aşıda bile katılıyor kanına baktırmaktan çok korkuyorum :) 9. Ayda bakılıyormuş şimdiden onun korkusu bile sardı desem yeridir :) sidefer ve bestiron öneriyorlar kararsız kaldım .
(101 puan) tarafından
Kilosuna göre veriliyor diye biliyorum damlayı bizim doktorumuz öyle vermişti. Kan vermekten korkmayın biz 6 aylığı en az 6 kere verdik. Kan sonuçları çok iç rahatlatıcı oluyor. Damla konusunda da kararsızsanız çocuk doktoruna danışın bence
0 oy
(337 puan) tarafından
9ayda kan tahlili versik 4ayda ilaca baslamistik tahlilere kan ilaci fayda sagliyormu diye bakiliyor ihmal etmeyin bebeklerde kansizlik çok sık gorulen durum olabiliyor
(27 puan) tarafından
Bugün başlıcam bende alıp :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 384 göst.
0 oy
2 cevap 202 göst.
0 oy
2 cevap 291 göst.
2 Mart 2024 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Seda karaca (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 155 göst.
22 Ocak 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Arasileurasinannesi (13 puan) tarafından soruldu
...